Mooiste Modderpoel van 2021 ligt in Ommen


Verkiezing - De verkiezing van de Mooist Modderpoel is dit jaar gewonnen door bioboer Lauwerns Sterken uit Ommen. Ruim 3.400 mensen brachten hun stem uit.

De Mooiste Modderpoel-verkiezing werd voor de zeventiende keer georganiseerd en is een initiatief van Wakker Dier. Voor de verkiezing waren de biologische boeren Lauwrens Sterken uit Ommen en Jop van Toor uit Macharen in de race.

Zoelen

Modderpoelen zijn cruciaal voor varkens. “Zoelen”, het rollen in de modder, is voor varkens natuurlijk gedrag. De modder helpt tegen parasieten en voorkomt zonnebrand. En, een duik in de modderpoel werkt verkoelend; omdat varkens niet kunnen zweten, is een modderbad, zonder andere hulpmiddelen, hun voornaamste manier om af te koelen.

Bron: Wakker Dier/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPicnic bezorgt alleen nog verse kip mét ster

Dierenwelzijn – Online supermarkt Picnic bezorgt voortaan alleen nog verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dat heeft de boodschappenbezorgdienst aan Wakker Dier laten weten. Daarmee is Picnic de eerste die dit voor het verse kippenvlees weet te bewerkstelligen, hun kipvleeswaren krijgen later dit jaar een ster.

Lees bericht
Meer cateraars serveren vegetarische lunch op ‘Eet Geen Dierendag’

Campagne – Het draagvlak om geen vlees te eten op ‘Eet Geen Dierendag’ groeit fors. Ook onder cateraars. Vandaag, op 4 oktober, serveren tweeduizend bedrijfsrestaurants in het hele land een vegetarische lunch, volgens initiatiefnemer Wakker Dier, De campagne ‘Eet Geen Dierendag’ bereikt dit jaar 500 duizend werknemers. Dat zijn 200 duizend werknemers meer dan vorig jaar, zo laat de organisatie weten.  Ook het aantal...

Lees bericht

Vleesverbruik in Nederland blijft stabiel

Onderzoek - Het vleesverbruik in Nederland was in 2017 even hoog als in 2016. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. Gemiddeld verbruiken Nederlanders jaarlijks ruim 76 kilo vlees per persoon; bijna 50 procent meer dan het Voedingscentrum aanraadt. Wakker Dier noemt de uitkomst ‘verrassend’. “Mensen zeggen minder vlees te eten. Maar we zien dit niet terug in...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid