Nederlandse Flink-gebruikers bestellen vooral zoet en gezond


Nederlandse consumenten bestellen vooral zoet en groente en fruitproducten bij Flink

Analyse – Twee jaar rijdt Flink nu op diverse plaatsen in Nederland rond om consumenten snel van de noodzakelijke producten te voorzien. En wat blijkt uit een analyse welke producten er met name worden besteld? Het zijn vooral zoete producten en hele gezonde producten.

Vierhonderdzestig keer de wereld rond. Zo veel kilometers hebben Flink-riders inmiddels afgelegd om boodschappen bij klanten te bezorgen, laat het bedrijf weten. Bij elkaar hebben ze hier meer dan 210.600 dagen over gedaan. Dit staat gelijk aan 577 jaar. Na twee jaar kijkt het bedrijf terug op de landen waar het actief is. Voor het eerst deelt Flink de data over de consumentengewoonten van hun klanten in alle drie de markten (Duitsland, Frankrijk en Nederland).

Koffieliefhebbers

Nederland is de vijfde grootste koffie consument ter wereld. Dit ziet Flink ook terug in de bestellingen, Nederlanders staan garant voor bijna 89% van de koffieverkoop verdeeld over alle landen. Van alle Nederlandse steden wordt in Groningen de meeste koffie besteld, met een voorkeur voor Douwe Egberts koffie.

Uitersten

Nederlandse Flink-gebruikers zijn de grootste zoetekauw van alle markten waarin Flink actief is. Zo staat Ben & Jerry’s Cookie Dough maar liefst twee keer in de top drie diepvriesproducten (zowel de 465ml en 100ml). Dit maakt Nederland de enige markt die ijs boven pizza verkiest. Ook chocolade is populair bij de Nederlander: er is geen andere markt die meer chocolade bestelt dan de Nederlandse. De zoetigheden die het meest besteld worden bevatten allemaal chocolade, met op nummer één: de Kinder Bueno.

Toch zijn de Nederlanders van alle markten ook de grootste health freaks, blijkt uit de cijfers van Flink. Nederland is goed voor wel 58% van de groentebestellingen verspreid over alle markten. Ook fruit is in Nederland erg populair. Binnen fruit worden bananen het meest besteld. Bananen vertegenwoordigen maar liefst een vijfde van de fruitverkoop in Nederland.

Muy guacamole

Tot slot is Nederland, als je naar de data van Flink kijkt, een echt Guac’-land. Nederlandse Flink-gebruikers hebben de meeste bestellingen van avocado’s, tomaten, uien en limoen per hoofd van de bevolking. Nederland bestelde genoeg avocado's, tomaten en uien (ook in de juiste verhoudingen) om een guacamole van 154 ton te maken, zo berekende Flink. Dat is genoeg guac' om de hele Amsterdamse bevolking te voeden.

Bron: Flink/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht
Flink, Zorgboodschap en Leef3 gaan senioren helpen in Amersfoort

Samenwerking – Boodschappenbezorgdienst Flink, Leef3.nu en Zorgboodschap gaan in Amersfoort een samenwerking aan. De drie bedrijven willen senioren in de regio Amersfoort voorzien van zorgmaaltijden, specifiek voor ouderen. Deze maaltijden zijn volledig afgestemd op de behoeftes van de doelgroep en worden per fiets bezorgd door Flink.

Lees bericht

Vood krijgt investering van 6,5 ton

Investering - Vood, producent van plantaardige maaltijden voorheen bekend als Plant B, heeft een investering van 6,5 ton ontvangen. Het bedrijf verkocht de afgelopen twee jaar meer dan 120.000 diepgevroren volwaardige kant-en-klaarmaaltijden.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid