Nieuw in Nederland: Wayang Coffee
Introductie - Wayang Coffee, onderdeel van The Hot Drinks Company, introduceert Indonesische koffiebonen in Nederland. De koffiebonen zijn 100% klimaatneutraal geproduceerd, verpakt in biobased folies en gecertificeerd door Rainforest Alliance.
Het bedrijf zet zich in voor duurzaamheid én ethische productie, laat zij weten. Met de introductie van hun koffiebonen in Nederland willen ze koffieliefhebbers een premium koffie-ervaring bieden, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor het milieu en de lokale gemeenschappen in Indonesië.
Slowroasting
De koffiebonen van Wayang Coffee worden zorgvuldig geselecteerd uit de beste plantages in Indonesië, bekend om hun smaken en aroma’s. Minimaal 30% van elke blend is afkomstig van het eiland Flores. “Door gebruik te maken van de slowroasting techniek krijgen de smaken in de koffieboon meer tijd om vrij te komen en ontstaat er een krachtig aroma,” aldus het bedrijf in een toelichting.
Biobased verpakking
Wat Wayang Coffee onderscheidt van andere merken is hun inzet voor klimaatneutraliteit. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in klimaatcompensatieprojecten om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Bovendien heeft Wayang Coffee gekozen voor biobased verpakkingen om hun koffiebonen te verpakken. Deze verpakkingen zijn voor 85% gemaakt van hernieuwbare en biologisch afbreekbare materialen, waardoor de impact op het milieu verder wordt verminderd.
Rainforest Alliance
De koffiebonen van Wayang Coffee zijn gecertificeerd door Rainforest Alliance. Dit certificaat garandeert dat de koffie op een verantwoorde manier is geproduceerd, waarbij rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten van duurzaamheid. Daarnaast werkt het bedrijf in Nederland samen met Urban Street Forest, een organisatie die bomen plant om te werken aan het herstel van het ecologische, sociale en economische potentieel van landschappen.
Bron: Wayang Coffee/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nespresso introduceert feloranje Travel Mug
Introductie - Nespresso viert Koningsdag met de introductie van de multifunctionele Travel Mug in een nieuwe koninklijke kleur. Daarnaast gaat het koffiemerk recepten aanbieden voor een warme koffieboost of een verkoelende koffiecocktail.
Lees berichtDunkin’ introduceert abonnement met koffie voor €1
Formulenieuws – Koffie- en bakkerijketen Dunkin' introduceert het Dunkin' Koffie Abonnement in Nederland en België. Vanaf donderdag 11 april kunnen koffieliefhebbers elke dag genieten van maximaal drie warme dranken voor slechts €1 per dag.
Lees berichtInspirerend Amsterdam Coffee Festival 2024
Vakbeurzen - Klein, overzichtelijk, maar vooral inspirerend. Zo kunnen we het Amsterdam Coffee Festival in de Amsterdamse Gasfabriek wel samenvatten, die van 4 tot en met 6 april werd gehouden. Op dit driedaagse vakevent staan koffie en thee centraal en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van techniek, verpakking en hulpmiddelen om de smaak en de beleving verder te vergroten.
Lees berichtSodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval
Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.
Lees berichtPlantaardige koffiemelk groeit, maar koemelk op het werk blijft favoriet
Onderzoek – Hoewel plantaardige melk in de koffie terrein wint onder de jongere generatie, is het gebruik van koemelk toch veruit favoriet onder werknemers. Dat blijkt uit een analyse, die koffie- en theefabrikant Jacobs Douwe Egberts, het afgelopen jaar heeft gemaakt naar de voorkeuren voor koemelk of plantaardig in de koffie.
Lees berichtPelican Rouge Coffee Roasters behaalt Ecovadis Gold Medal
Koffie - Pelican Rouge Coffee Roasters heeft de Ecovadis Gold Medal ontvangen. Deze onderscheiding benadrukt de inzet van het merk voor duurzaamheid in de koffie-industrie als het gaat om duurzame werkmethoden en verantwoordelijke sourcing van de koffiebonen.
Lees bericht