No Sugar Daddies ontwikkelt gezondere hagelslag


De hagelslag, ook wel choco chunks genoemd, zijn gemaakt op basis van dadels. Hierdoor bevatten de chunks gemiddeld de helft minder suiker

Introductie - No Sugar Daddies introduceert een gezondere hagelslag, verkrijgbaar in de varianten puur en original. De varianten bevatten de helft minder suiker dan reguliere hagelslag. Beide varianten zijn biologisch gecertificeerd en 100% plantaardig.

De hagelslag, ook wel choco chunks genoemd, zijn gemaakt op basis van dadels. Hierdoor bevatten de chunks gemiddeld de helft minder suiker ten opzichte van reguliere chocolade hagelslag en –vlokken, maar bevatten ze wel  meer vezels, mineralen en eiwitten.

Chocopasta

Een aantal jaar geleden zijn Jurrian van Lenthe en Henk-Jan Broeksma, de oprichters van startup No Sugar Daddies, gestart met het maken van chocopasta, op basis van dadels. Zij deden dat om gezonder zoet broodbeleg aan hun eigen kinderen te kunnen geven. Het huidige assortiment chocolade hagelslag en -vlokken bestaat voor het grootste deel uit suiker. Gemiddeld zit er in een pak hagelslag of choco vlokken zo’n 60g suiker per 100g.

Hagelslag

Eerder lanceerden No Sugar Daddies al 3 varianten chocopasta, op basis van dadels. Maar een hagelslag maken op basis van dadels was nog niet zo eenvoudig. ‘De uitdaging zat ‘m erin, om iets te maken wat een stuk gezonder is, maar ook lekkerder’, geeft Van Lenthe aan. ‘Naast smaak is bij chocolade strooibeleg ook de knapperigheid belangrijk. Wij hebben gekozen voor een afwijkende vorm, grote, platte chunks. Daardoor hoef je niet veel op je boterham te strooien, maar heb je wel een royale chocoladebeleving.'

Bron: No Sugar Daddies/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Succesvolle pop-up Ben & Jerry’s Chunky Experience

Pop-up – De twee weekenden dat de Ben & Jerry’s Chunky Experience was geopend, hebben het gewenste resultaat gegeven: menig ijsliefhebber wist de weg te vinden naar de tijdelijke locatie in de Hofbogen in Rotterdam om de wereld van chunks en swirls te proberen. Het tweede weekend zelfs 1200 mensen.

Lees bericht


Consument kiest vaker suikerarme frisdrank

Frisdrank - Consument blijkt suikerarme keuzes in frisdranken vaker te omarmen.  Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten een jaar voorlopen op de afspraken zoals die zijn vastgelegd  in het Nationaal Preventieakkoord.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid