Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet
Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling. De beurs werd druk bezocht en nog belangrijker: de foodprofessional en de ict-er kwamen veelal beiden naar de beurs en dat is met het oog op de toekomstige ontwikkelingen alleen maar goed.
Food en data gaan elkaar steeds meer nodig hebben. Nu al, maar in de toekomst helemaal. De zorginstellingen die hun aanbod willen verbeteren of verduurzamen hebben een goede data-infrastructuur nodig om alles intern goed te kunnen monitoren. Niet alleen als het gaat om de kosten van de inkoop, maar ook de foodwaste, de footprint die de producten hebben, of de gezondheidsslagen die er gerealiseerd worden, want ook die moeten nu en in de toekomst allemaal geregistreerd worden. Daarom hulde voor de Jaarbeurs die de beurzen heeft samengevoegd.
Plantaardig
Maar de samenvoeging betekende ook een betere en overzichtelijkere indeling van de hallen. En dat was weer te merken aan de reacties bij de deelnemende bedrijven. Over de eerste twee dagen hadden zij niet te klagen gehad over de belangstelling. En duidelijk was bij hen ook te merken dat het onderwerp food leeft binnen de zorginstellingen en dan vooral als onderdeel van de totale waardering van de bewoner, of patiënt van een zorginstelling. En alhoewel het geld toch sterk blijft regeren binnen de zorg, is er toch ook te zien dat zorginstellingen steeds vaker stappen zetten naar – veelal - duurdere alternatieven zoals meer lokaal, plantaardig en duurzaam. Met name in het aanbod plantaardig was er dan ook veel te zien bij Zorg & food. Net zoals er langzaamaan te zien is dat er meer belangstelling komt voor smaak, zij het voorzichtig. Weliswaar verreweg het belangrijke aspect bij foodproducten, maar toch na prijs en extra proteïne het aspect waarmee de foodmanager in de zorg echt is te overtuigen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Ton van Veen (Jumbo): ‘Meer klanten voorbode van hernieuwde groei’
Formulenieuws - Jumbo maakte vanochtend cijfers bekend over het eerste halfjaar, waarbij topman Ton van Veen tevens terugblikte op de eerste zes maanden van dit jaar, maar ook een perspectief schetst voor de nabije toekomst. De omzet steeg in het eerste halfjaar met een procentje, terwijl het marktaandeel vrijwel onveranderd uitkwam op 21%.
Lees berichtUnilever, Jumbo, Agrifirm en Ardo starten ‘Het Wortel Collectief’
Samenwerking – Omdat je samen in regeneratieve landbouw meer kunt bereiken dan alleen zijn Unilever, Jumbo, Agrifirm en Ardo Unilever, Jumbo, Agrifirm en Ardo ‘Het Wortel Collectief’ gestart. De naam verwijst naar het eerste product dat in het kader van het gezamenlijk regeneratieve project wordt ingezet, de wortel.
Lees berichtChef’s table ‘Taste of Horecava by Gault&Millau’
Vakbeurzen - In samenwerking met de culinaire gids Gault&Millau organiseert Horecava een Chef’s Table, waarbij topchefs hun vaardigheden tonen aan een select gezelschap van horecaprofessionals.
Lees berichtCees van Vliet operationeel directeur bij Roompot/Landal
Benoeming - Cees van Vliet, jarenlang operationsdirecteur bij Albert Heijn en Jumbo en recentelijk actief als directeur Gamma Nederland, wordt de operationeel directeur (coo) bij Roompot/Landal.
Lees berichtMora komt met mini-snacks voor horecalocaties zonder friteuse
Introductie – Snackproducent Van Geloven speelt met de introductie van de Mora Oven & Airfryer Mini Mix in op de groeiende van ovenbereide snacks voor horecalocaties zonder friteuse. De mix bevat een selectie van bekende Mora snackklassiekers zoals de Mini frikandellen, Rundvlees bitterballen, Kipnuggets en Goudse kaasballetjes.
Lees berichtErnest van de Voort Managing Director ai bij La Place
Benoeming – Ernest van de Voort is benoemd als Managing Director ad interim bij La Place restaurants. Hij volgt daarmee de vertrekkende algemeen directeur Alice Theunissen voorlopig op. Dit is woensdag bekend gemaakt.
Lees bericht