Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet


Ook Van Hoeckel, het zorgbedrijf van Sligro, was prominent aanwezig op Zorg & food

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling. De beurs werd druk bezocht en nog belangrijker: de foodprofessional en de ict-er kwamen veelal beiden naar de beurs en dat is met het oog op de toekomstige ontwikkelingen alleen maar goed.

Food en data gaan elkaar steeds meer nodig hebben. Nu al, maar in de toekomst helemaal. De zorginstellingen die hun aanbod willen verbeteren of verduurzamen hebben een goede data-infrastructuur nodig om alles intern goed te kunnen monitoren. Niet alleen als het gaat om de kosten van de inkoop, maar ook de foodwaste, de footprint die de producten hebben, of de gezondheidsslagen die er gerealiseerd worden, want ook die moeten nu en in de toekomst allemaal geregistreerd worden. Daarom hulde voor de Jaarbeurs die de beurzen heeft samengevoegd.

Plantaardig

Maar de samenvoeging betekende ook een betere en overzichtelijkere indeling van de hallen. En dat was weer te merken aan de reacties bij de deelnemende bedrijven. Over de eerste twee dagen hadden zij niet te klagen gehad over de belangstelling. En duidelijk was bij hen ook te merken dat het onderwerp food leeft binnen de zorginstellingen en dan vooral als onderdeel van de totale waardering van de bewoner, of patiënt van een zorginstelling. En alhoewel het geld toch sterk blijft regeren binnen de zorg, is er toch ook te zien dat zorginstellingen steeds vaker stappen zetten naar – veelal - duurdere alternatieven zoals meer lokaal, plantaardig en duurzaam. Met name in het aanbod plantaardig was er dan ook veel te zien bij Zorg & food. Net zoals er langzaamaan te zien is dat er meer belangstelling komt voor smaak, zij het voorzichtig. Weliswaar verreweg het belangrijke aspect bij foodproducten, maar toch na prijs en extra proteïne het aspect waarmee de foodmanager in de zorg echt is te overtuigen.

Bron: @FoodClicks

Booq van Eijsink wint met hun datasystemen terrein binnen de zorg
Van Hoeckel organiseerde enkele keren per dag een inspiratiesessie met chef-koks
Het nieuwe logo van Vitam en hun nieuwe slogan
Jumbo zakelijk stond bij afwezigheid van AH zakelijk als enige supermarktketen op Zorg & food
'Twee sterren melk' van Mijn Melk van Boer 'Kees'
Zorgboodschap met Zorgmaaltijd als onderdeel van Boon Food Group
Smaakvolle hybride worst van 70% vlees en 30% plantaardig van Olijck
Van Oord\ met alternatieven in het kader van de SUP-wetgeving
Westrik komt met de frietwagen langs bij zorginstellingen om wat vreugde te brengen bij de mensen
Smaakvolle plantaardige worstenbroodjes en vegan broodbeleg zonder toevoegingen bij The Vegan Sausage King
Niet nieuw, maar wel lekker, het zwamcijsje
De nieuwe lijn dressings van The Mayo Sisters die onlangs is geïntroduceerd bij Catermaat
Steeds succesvoller binnen de zorg, de Healthy Fridge
Huuskes was prominent aanwezig op Zorg & food

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Duitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht

Jumbo opent Europa’s grootste mechanische verscentrum

Distributiecentrum - Deze week heeft Jumbo Supermarkten het gemechaniseerd centraal distributiecentrum (CDC) voor versproducten officieel in gebruik genomen. Hierdoor kunnen klanten van Jumbo rekenen op nog versere producten doordat deze artikelen na productie sneller in de winkel liggen.

Lees bericht


Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht

Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid