Platform Local Heroes haalt twee miljoen euro op bij Dragons' Den


Platform  - Ondernemer Maarten Coumans wist in de Dragons’ Den uitzending van donderdag een investering van maar liefst 2 miljoen euro binnen te halen voor zijn e-commerce platform Local Heroes. Met Local Heroes is het mogelijk om online je  boodschappen te doen bij lokale ondernemers. Het is de hoogste investering die ooit in het programma Dragons’ Den is binnengehaald.

Local Heroes brengt consumenten én lokale ondernemers dichter bij elkaar en maakt het makkelijker om online ambachtelijke producten te bestellen bij je favoriete slager, bakker of groenteboer. De bestellingen zijn of bij een pick-up point af te halen of worden voor een kleine vergoeding thuisbezorgd.

Klanten betalen via de app dezelfde prijs voor hun boodschappen als wanneer ze zelf bij de ondernemer in de winkel zouden staan. Bovendien is de klant niet gebonden aan de openingstijden van de lokale winkels. Coumans ziet zijn Local Heroes als de manier om de lokale ondernemer te helpen in de strijd tegen de grote (online) supermarkten. Maar omdat de boodschappen bij het pick-up point buiten worden opgehaald, in coronatijd ook veiligheid voor de klanten.

Investering Dragons’ Den

Local Heroes-oprichter Maarten Coumans wist met zijn initiatief Michel Perridon en Pieter Schoen van Dragon’s Den zodanig te overtuigen dat zij maar liefst 2 miljoen euro gaan investeren. Het hoogst binnengehaalde bedrag in Dragons’ Den tot nu toe. Perridon en Schoen krijgen in ruil daarvoor 35% van de aandelen van Local Heroes.

Local Heroes

Het concept achter Local Heroes werd in 2019 bedacht door ondernemer Maarten Coumans. Coumans heeft jarenlange ervaring als ondernemer en met een achtergrond in FMCG bij Unilever en Ahold wist hij wat de markt nodig had: meer aandacht voor lokaal. Hoewel het plan was om Local Heroes in mei 2020 te lanceren, ging de app in maart 2020 versneld live als gevolg van de coronacrisis.

Bron: @FoodClicks

Pick-up point van Local Heroes
Fruitkraam die duidelijk maakt dat mensen ook online kunnen bestellen
Oprichter Maarten Coumans van Local Heroes

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Startup Local Heroes na proef officieel van start

Platform - Op de dag van de ondernemer vorig week is de startup Local Heroes officieel geopend. Het e-commerce platform, waarmee het mogelijk is om boodschappen te bestellen bij de lokale ondernemer, is voortaan beschikbaar op vier plekken in Amsterdam en via 23 click & collect locaties bij bakkers door heel Nederland.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid