Pop-uprestaurant De Spijsbereiders op dak Bossche kathedraal


Roland van Balen en Peter Derks van De Spijsbereiders voor hun 'rollende tafel' op het dak van de Sint-Janskathedraal

Pop-uprestaurant - Roland van Balen en Peter Derks van De Spijsbereiders hebben deze week hun pop-uprestaurant op het dak van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch geopend. Gasten schuiven op 42 meter hoogte aan een bijzondere tafel waarvan het blad op rails de keuken in kan rollen.

Met dit unieke diner wordt geld opgehaald voor de renovatie van de Sint-Jan. Alle beschikbare plaatsen aan de tafel zijn inmiddels uitverkocht. Het diner op het dak was mogelijk vanwege de renovatie van de Sint-Jan. Met het diner kon een aanzienlijke donatie gedaan worden aan de renovatie en het herstel van dit historische monument. Derks: “Het is werkelijk surrealistisch om op zo'n ongebruikelijke locatie als deze, en met een ambitieus menu, een intiem diner te organiseren. Alles wat we nodig hebben moet elke avond speciaal omhoog worden gebracht in handzame kisten, aangezien de lift niet tot aan de nok gaat”.

Eind juni werd de tafel door een gespecialiseerd bedrijf met behulp van een verlengde kraan op het dak van de Sint-Jan geplaatst. Van Balen: “Waarom wilden we dit in hemelsnaam ook alweer doen? Bij de eerste keer opbouwen na sluitingstijd deed de lift het nog niet en hadden we ook nog geen stroom op het dak. Maar toen alles op zijn plek stond, de eerste gasten arriveerden en de wind iets ging liggen, stonden we als team volop te genieten en drong het besef tot ons door dat dit absoluut het meest bijzondere is wat we tot nu toe hebben gedaan”.

Het evenement vindt plaats gedurende twee weken, op verschillende data vanaf 3 juli, na sluitingstijd van de kathedraal.

Bron: Spijsbereiders/@FoodClicksPop-up

 

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Rotterdam krijgt met SMASH een nieuwe hamburgerervaring

Horecaconcept – Rotterdam moet binnenkort een nieuw horecaconcept krijgen waar alles draait om de hamburger. Initiatiefnemer Diego Buik belooft een bescheiden menukaart maar ‘met de vertrouwde kwaliteit van Chef Diego en Diego’s Burgers, vertaald naar een 'diner-concept' met burgers, friet en dranken’.

Lees bericht

Succesvolle pop-up Ben & Jerry’s Chunky Experience

Pop-up – De twee weekenden dat de Ben & Jerry’s Chunky Experience was geopend, hebben het gewenste resultaat gegeven: menig ijsliefhebber wist de weg te vinden naar de tijdelijke locatie in de Hofbogen in Rotterdam om de wereld van chunks en swirls te proberen. Het tweede weekend zelfs 1200 mensen.

Lees bericht


Kip het meest populair bij Brabanders met carnaval

Bezorgmarkt – Carnaval vieren maakt hongerig en dat ziet bezorgdienst Deliveroo in de cijfers; een stijging van twintig procent in de bestellingen, terwijl dat in de rest van het land slechts vijf procent is. Uit die cijfers blijkt ook dat kip het meest populair is bij de carnavalsvierders in Brabant.

Lees bericht

De Spijsbereiders bedenken ‘culinaire’ fantosti

Supermarkt – De tosti rukt op en dus gaat ook de supermarkt meer aandacht besteden aan dit snackproduct. Vanaf deze week is bij AH de fantosti verkrijgbaar in drie smaken. Bedacht door start-up De Spijsbereiders in de Bosch en geproduceerd door Sanday’s bakeries. Fantosti is een culinaire tosti welke zich perfect schikt als snack- of lunchmoment en bestaat uit drie...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid