Restaurantketen La Place verder als zelfstandige organisatie


La Place in Alkmaar

Formulenieuws – Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag is bekendgemaakt dat La Place, onderdeel van Jumbo, verder gaat als zelfstandige organisatie. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders.

Het besluit tot de voorgenomen verzelfstandiging van La Place past bij de aangescherpte strategische koers van Jumbo. Ton van Veen, CEO van Koninklijke Jumbo Food Groep liet dit tijdens een congres eerder dit jaar al doorschemeren. Verzelfstandiging zou La Place meer ruimte bieden voor de groei-ambities van de restaurantketen. In de voorgenomen joint venture behoudt Jumbo als mede-eigenaar exclusief de mogelijkheid om La Place producten in haar supermarkten aan te bieden. Verdere financiële details worden niet bekendgemaakt.

Inspiratie

La Place maakte sinds 2026 onderdeel uit van de Koninklijke Jumbo Food Groep. Van Veen over die periode:  “La Place bracht Jumbo meer inspiratie op food, onder meer op het gebied van innovatie, nieuwe recepturen en producten. Dat hebben we doorvertaald in concepten die we in onze Foodmarkten en de grotere Jumbo winkels hebben geïntegreerd. Dankzij deze toegevoegde waarde hebben we ons als supermarkt nog meer kunnen onderscheiden in de markt.”

Duidelijk was dat La Place als foodservicebedrijf binnen de supermarktketen Jumbo een eigen dynamiek kende. Sinds Vermaat in 2021 als franchisepartner toetrad is er verandering gekomen binnen het bedrijf. Van Veen. “La Place heeft in 2023 een goed jaar gedraaid en gasten zijn enthousiast over het aanbod en gemak dat met de formule ‘good food fast’ wordt aangeboden. Zowel de omzet als winstbijdrage waren in 2023 weer terug op het pre-COVID-niveau en we hebben een toenemend aantal gasten mogen verwelkomen. Met het aanscherpen van de strategische koers van Jumbo, is het ook tijd voor een volgende stap voor La Place. Door La Place te verzelfstandigen, geven we de organisatie nog meer ruimte om met de juiste kennis en kunde verder te groeien.”

Ambities Vermaat

De strategische wijziging van La Place sluit volgens Rick Zeelen, CEO van Vermaat goed aan op de ositionering en uitbreidingsambities van Vermaat. “Wij zijn franchise-ondernemer van 41 La Place restaurants en dat blijft ook zo in de beoogde constructie. Ik ben verheugd dat wij als mede-aandeelhouder in de toekomstige joint venture de groeiambities van La Place kunnen voortzetten om gasten te kunnen bedienen met een vers assortiment in deze foodserviceformule.”

Het voornemen is dat het La Place servicekantoor met de verzelfstandiging zal verhuizen van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel naar een nieuw eigen kantoor centraal in het land. Vanuit het servicekantoor worden in totaal ruim 70 restaurants in binnen- en buitenland ondersteund. Het La Place assortiment zal verkrijgbaar blijven bij Jumbo.

Bron: La Place/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Samenwerking HEMA en La Place eindigt in augustus

Formulenieuws – De La Place restaurants in de HEMA locaties in Hilversum en Alkmaar zullen per week 33 en 34 hun deuren sluiten. De sluiting in de eerste helft van augustus is het gevolg van de voorgenomen verzelfstandiging van La Place. De La Place-producten blijven wel beschikbaar voor de klanten van Jumbo. Ook de verskeukens bij de Jumbo supermarkten blijven in hun huidige...

Lees bericht

La Place lanceert campagne met tv-kok Nick Toet

Formulenieuws - In samenwerking met Nick Toet, bekend als kok en tv-presentator, gaat foodserviceformule La Place op pad om Nederland te inspireren om te kiezen voor gezond en beter eten. Daarvoor wordt een Good Truck ingezet, die voor zien is van verse kruiden en groenten.

Lees berichtDuitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid