REWE Express nieuw shopconcept van EG Group bij ESSO


Foto bij: EG Group

Buitenland- EG Group en REWE gaan in München en Freiburg een viertal nieuwe conveniencelocaties openen onder de naam, REWE Express. Het betreft vooralsnog een pilot. De eerste gemakslocatie is geopend bij ESSO-tankstation München-Schwabing.

REWE is al langere tijd bezig met conveniencestores. Het retailbedrijf wilde 1000 gemakslocaties openen bij Aral-tankstations. Uiteindelijk is de teller blijven steken op circa 500 locaties omdat de winstgevendheid tegenviel en het retailbedrijf de gemakslocaties eerst wilde evalueren. De combinatie met de EG Group, die heeft geleid tot het concept REWE Express is echter nieuw.

REWE Express is een gemakswinkel- en food-to-go-concept dat is ontworpen met het oog op de groeiende on-the-go-markt. Het koffieconcept Cobeo vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe shopconcept. Cobea Urban Coffee is het eigen koffiemerk van REWE.

Naast het koffieconcept vormt ook Back-Frisch een belangrijk onderdeel van het concept. Back-Frisch is in München een begrip als het gaat om bakkerijproducten, variërend van broodjes tot hartige bakproducten. De REWE Express aan de Ungererstrasse in München is de eerste express-locatie in de combinatie van REWE en EG Group. De drie overige vestigingen volgen in juli.

Volgens vakblad Pompshop wordt de pilot beheerd door REWE Group-dochter Lekkerland. Het website-bericht vermeldt dat de nationale en internationale activiteiten van de Convenience-divisie van REWE Group zijn gebundeld in de Lekkerland Groep.

Bron: Pompshop/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht


Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht

Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid