Robbert de Veen maakt ‘s werelds duurste hamburger

Record - Robbert Jan de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen is er met zijn ‘The Golden Boy’ in geslaagd het officiële wereldrecord binnen te halen van de duurste hamburger ter wereld. The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, gemaakt van Wagyu A5 vlees met onder andere Beluga kaviaar, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en heeft een waarde van 5000 euro.
De volledige opbrengst van de hamburger gaat naar de Voedselbank. Vanavond werd de cheque ter waarde van 5000 euro in ontvangst genomen, in aanwezigheid van een aantal sponsoren en de driekoppige jury, die het wereldrecord officieel moest vaststellen. “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zei Robbert Jan de Veen eerder. “Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar willen we aandacht voor vragen.”
Jubileum
De coronacrisis en het eigen jubileum brachten Robbert Jan de Veen op het idee van de wereldrecordpoging. "Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en aan wedstrijden mee te doen, maar die werden vanwege corona niet georganiseerd. Uit nieuwsgierigheid zocht ik online naar de duurste hamburger ter wereld. Ik kwam uit bij Guinness World Records en zag dat iemand in Amerika een hamburger van omgerekend 4100 euro heeft gemaakt. Dat is een enorme burger van 30 kilo, dus niet voor één persoon. Dat kan ik beter, dacht ik. Bovendien valt het mooi samen met ons 30-jarig bestaan."
Ondersteuning
De hamburger is in samenspraak met Remia en groothandel Bidfood ontwikkeld. Daarnaast kreeg De Veen ondersteuning van bedrijven als Nice To Meat, Smit & Dorlas, Wyke Farms en Koninklijke Horeca Nederland. Wyke Farms, de grootste onafhankelijke kaasproducent in het Verenigd Koninkrijk, leverde de kaas, een speciale cheddar, die niet in Nederland verkrijgbaar is.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Veel uitdagingen voor de horeca, maar ook vertrouwen
Horeca - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruitblik op 2023. Hoewel de omzet in de horeca weer op hetzelfde niveau is als voor de coronacrisis, blijven de (financiële) uitdagingen voor horecaondernemers groot. Vooral door de hoge inkoopprijzen, de energiecrisis en tekorten op de arbeidsmarkt. Maar...
Lees berichtInkoopdirecteur Hans-Peter Kok vertrekt bij Maxxam
Persoonlijk – Hans-Peter Kok (50), inkoopdirecteur van inkoopvereniging Maxxam, gaat het bedrijf na meer dan tien jaar verlaten. Hij heeft besloten dat het tijd wordt voor iets anders. Dat laat organisatie Maxxam weten.
Lees berichtBidfood neemt Croquetten Boutique over
Overname – Bidfood en de Croquetten Boutique hebben donderdag bekend gemaakt dat ze overeenstemming hebben over een overname van de Croquetten Boutique. Bidfood neemt de het bedrijf per 1 januari 2023 over.
Lees berichtTweede editie Bidfood Horecafeest laat ZiggoDome schudden
Groothandel – Een spectaculaire line-up zorgde voor een uiterst sfeervol horecafeestje maandagavond in de Amsterdamse ZiggoDome. Het was de tweede editie van het Bidfood Horecafeest en deze keer had het muziekfestijn een bijzondere boodschap: het was een soort eerbetoon aan alle mensen in de horecasector die ondanks alle uitdagingen toch iedere keer weer hun weerbaarheid tonen.
Lees berichtRecordaantal van 45.000 pakketten voor de voedselbank
Voedselbanken – Vier dagen lang pakken honderden medewerkers van Unilever, voor het twaalfde jaar op rij pakketten in voor de Voedselbank. Dit jaar wordt een recordaantal van 45.000 pakketten samengesteld, met behulp van een aantal partners.
Lees berichtKeurmerk Goed Gefrituurd voor Lekkerrr en De Daltons
Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.
Lees bericht