Robbert de Veen maakt ‘s werelds duurste hamburger


De Golden Boy van Robbert Jan de Veen van De Daltons, de duurste hamburger ter wereld / Foto bij: Marco van Davenhorst

Record - Robbert Jan de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen is er met zijn ‘The Golden Boy’ in geslaagd het officiële wereldrecord binnen te halen van de duurste hamburger ter wereld. The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, gemaakt van Wagyu A5 vlees met onder andere Beluga kaviaar, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en heeft een waarde van 5000 euro.

De volledige opbrengst van de hamburger gaat naar de Voedselbank. Vanavond werd de cheque ter waarde van 5000 euro in ontvangst genomen, in aanwezigheid van een aantal sponsoren en de driekoppige jury, die het wereldrecord officieel moest vaststellen. “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zei Robbert Jan de Veen eerder. “Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar willen we aandacht voor vragen.” 

Jubileum

De coronacrisis en het eigen jubileum brachten Robbert Jan de Veen op het idee van de wereldrecordpoging. "Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en aan wedstrijden mee te doen, maar die werden vanwege corona niet georganiseerd. Uit nieuwsgierigheid zocht ik online naar de duurste hamburger ter wereld. Ik kwam uit bij Guinness World Records en zag dat iemand in Amerika een hamburger van omgerekend 4100 euro heeft gemaakt. Dat is een enorme burger van 30 kilo, dus niet voor één persoon. Dat kan ik beter, dacht ik. Bovendien valt het mooi samen met ons 30-jarig bestaan."

Ondersteuning

De hamburger is in samenspraak met Remia en groothandel Bidfood ontwikkeld. Daarnaast kreeg De Veen ondersteuning van bedrijven als Nice To Meat, Smit & Dorlas, Wyke Farms en Koninklijke Horeca Nederland. Wyke Farms, de grootste onafhankelijke kaasproducent in het Verenigd Koninkrijk, leverde de kaas, een speciale cheddar, die niet in Nederland verkrijgbaar is.

Bron: @FoodClicks

Robbert Jan de Veen bouwt de duurste hamburger zorgvuldig op
Veel media-aandacht voor de duurste hamburger
Voorzitter Robèr Willemse van KHN ontvangt de 'Golden Boy'
De cheque wordt overhandigd aan de Voedselbank
Remia had tijdens de try-out een paar dagen eerder de hamburger vastgelegd en daar als verrassing een schilderij van laten maken
De officiële erkenning van het record wordt overhandigd door de wethouder van Voorthuizen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Foodyard lanceert online community voor horeca

Groothandel - Foodyard lanceert vandaag een nieuwe functionaliteit: de Foodyard Community, speciaal bedoeld voor horecaprofessionals in heel Nederland. Het doel is om deze doelgroep nog meer te verbinden met kennis, inspiratie, experts én elkaar.

Lees berichtStrandpaviljoens mogen van de minister van de winter blijven staan

Strandpaviljoens – De strandexploitanten mogen in principe hun paviljoens laten staan deze winter. Voorwaarde is dat de waterschappen en kustgemeenten instemmen met het akkoord dat Minister Cora van Nieuwenhuizen op het verzoek van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) om de niet-permanente strandbedrijven de mogelijkheid te bieden hun locaties ook deze winter te mogen laten staan.

Lees bericht
‘Bijna alle horecarestricties vervallen per 26 juni’

Coronamaatregelen - Nu het aantal coronabesmettingen zodanig is gedaald en de vaccinatiegraad op een acceptabel beschermend niveau ligt, acht het kabinet het moment geschikt om vrijwel alle coronamaatregelen te schrappen. Alleen de anderhalve meter blijft overeind en in een aantal gevallen het laten testen vooraf.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid