Robbert de Veen maakt ‘s werelds duurste hamburger


De Golden Boy van Robbert Jan de Veen van De Daltons, de duurste hamburger ter wereld / Foto bij: Marco van Davenhorst

Record - Robbert Jan de Veen van cafetaria De Daltons in Voorthuizen is er met zijn ‘The Golden Boy’ in geslaagd het officiële wereldrecord binnen te halen van de duurste hamburger ter wereld. The Golden Boy is een zeer exclusieve burger, gemaakt van Wagyu A5 vlees met onder andere Beluga kaviaar, Engelse cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt met Kopi Luwak koffie en heeft een waarde van 5000 euro.

De volledige opbrengst van de hamburger gaat naar de Voedselbank. Vanavond werd de cheque ter waarde van 5000 euro in ontvangst genomen, in aanwezigheid van een aantal sponsoren en de driekoppige jury, die het wereldrecord officieel moest vaststellen. “Het is natuurlijk gek om 5000 euro voor een burger te betalen”, zei Robbert Jan de Veen eerder. “Maar het is nog gekker dat in Nederland dit jaar meer dan 160 duizend mensen gebruikmaken van de Voedselbank, een toename van 7 procent. Daar willen we aandacht voor vragen.” 

Jubileum

De coronacrisis en het eigen jubileum brachten Robbert Jan de Veen op het idee van de wereldrecordpoging. "Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen en aan wedstrijden mee te doen, maar die werden vanwege corona niet georganiseerd. Uit nieuwsgierigheid zocht ik online naar de duurste hamburger ter wereld. Ik kwam uit bij Guinness World Records en zag dat iemand in Amerika een hamburger van omgerekend 4100 euro heeft gemaakt. Dat is een enorme burger van 30 kilo, dus niet voor één persoon. Dat kan ik beter, dacht ik. Bovendien valt het mooi samen met ons 30-jarig bestaan."

Ondersteuning

De hamburger is in samenspraak met Remia en groothandel Bidfood ontwikkeld. Daarnaast kreeg De Veen ondersteuning van bedrijven als Nice To Meat, Smit & Dorlas, Wyke Farms en Koninklijke Horeca Nederland. Wyke Farms, de grootste onafhankelijke kaasproducent in het Verenigd Koninkrijk, leverde de kaas, een speciale cheddar, die niet in Nederland verkrijgbaar is.

Bron: @FoodClicks

Robbert Jan de Veen bouwt de duurste hamburger zorgvuldig op
Veel media-aandacht voor de duurste hamburger
Voorzitter Robèr Willemse van KHN ontvangt de 'Golden Boy'
De cheque wordt overhandigd aan de Voedselbank
Remia had tijdens de try-out een paar dagen eerder de hamburger vastgelegd en daar als verrassing een schilderij van laten maken
De officiële erkenning van het record wordt overhandigd door de wethouder van Voorthuizen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN lanceert het Fastservice Manifest

Actie – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en zes fastservice-bedrijven hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een Fastservice Manifest. Doel is actief bij te dragen aan een gezondere voedselomgeving.

Lees bericht


Maxxam in zee met PS in foodservice voor impactmeting

Samenwerking - Maxxam, de grootste inkoopvereniging in de Nederlandse food-/out-of-home markt, en PS in foodservice hebben een vergaande samenwerking aangekondigd. De samenwerking is gericht op het bevorderen van duurzaamheid binnen de branche door het implementeren van de PS Impact score, een initiatief dat leveranciers op efficiënte wijze helpt bij het delen van duurzaamsheidsdata.

Lees bericht

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht


Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid