'Roomijs populairder bij Nederlanders dan softijs'


IJs met chocolade is een populaire combinatie / Foto bij: Deliveroo

Onderzoek – Nederlanders zijn gek op ijs, maar sommige ijsvarianten hebben toch de voorkeur. Zo is roomijs (40%) de favoriete ijssoort is, gevolgd door een hoorntje softijs (30%) en op de derde plek sorbetijs (17%). Dit bleek uit onderzoek van maaltijdenplatform Deliveroo onder 1000 Nederlanders.

Op z’n tijd een ijsje vindt 90% van de Nederlanders geen enkel punt en doet dat dan ook. Opvallend is dat het populaire waterijsje toch lager op de lijst uitkomt. Slechts 6,4 procent van de ondervraagden gaf aan graag een waterijsje te eten.

Voorkeurssmaken

Wanneer Nederlanders voor een bolletje roomijs kiezen, is dat vaak in combinatie met chocolade. Chocolade ijs is namelijk de ultieme favoriet, gevolgd door stracciatella. Op de derde plaats staat een populaire nieuwkomer, namelijk Oreo. Het liefst eten Nederlanders hun ijs van een hoorntje, zonder verdere toppings. Degene die wel voor een topping gaan kiezen het liefste voor chocoladesaus.

Bijten versus likken

Over hoe je een ijsje eet , leven verschillen onder de ijseters. Om duidelijkheid te brengen, legde Deliveroo deze vraag voor aan de respondenten. Eenkleine meerderheid gaf aan hun ijsje te likken (48%), terwijl vier op de tien Nederlanders hun tanden graag in het ijs zet (42%).

14 augustus

Wanneer je ijs eet, is ook meegenomen. Uit het onderzoek bleek dat de helft van de ondervraagden (50,3%) het liefst het hele jaar door ijs eet, bestellen de meeste Nederlanders toch het vaakst een ijsje in de warme zomer maanden. Zo heeft Deliveroo zelfs een favoriete dag kunnen aanwijzen, uit de besteldata bleek namelijk dat gemiddeld genomen het meeste ijs wordt besteld op 14 augustus.

Eindhoven

Van alle Nederlandse steden is er één stad die met stip op nummer een staat als het gaat om grootste ijsliefhebbers en dat is Eindhoven. Eindhovenaren bestellen het meeste ijs van iedereen, gevolgd door Amsterdammers. Daarnaast bleek dat inwoners uit Breda ook een ijsje niet kunnen weerstaan, waardoor zij op de derde plaats komen te staan van steden met de meeste ijsbestellingen per inwoner.

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vraag en klantenaantal nemen toe bij Deliveroo for Work

Bezorgdienst  -  Sinds de start van het jaar is de vraag naar bedrijfscatering via Deliveroo for Work, eerder bekend als Deliveroo for Business, gestegen. De brutotransactiewaarde steeg met 165% in het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar eerder. Ook het aantal nieuwe klanten nam toe. Dat laat bezorgservice Deliveroo weten.

Lees bericht


IJsinnovatie Ben & Jerry’s exclusief bij Scoop Shop

IJs - IJsliefhebbers kunnen bij  de Ben & Jerry’s Scoop Shop in Rotterdam hun hart ophalen aan een nieuwe ijsinnovatie. De locatie aan de Witte de Withstraat heeft namelijk vanaf 1 september exclusief de Chunky Chocolates, een supersized fairtrade choco treat, gevuld met Ben & Jerry’s schepijs naar keuze.

Lees bericht

Joep Hutschemakers nieuwe GM Benelux Deliveroo

Benoeming - Deliveroo heeft Joep Hutschemakers benoemd tot General Manager Benelux. Hij leidt al sinds augustus het bezorgplatform vanuit Amsterdam. Later wordt voor België en Luxemburg gezocht naar een general manager die aan hem zal rapporteren.

Lees berichtVerkade hernieuwt partnership met Fairtrade

Chocolade – Alle cacao in Verkade chocoladerepen is vanaf nu Fairtrade gecertificeerd. Dat heeft het chocolademerk bekendgemaakt. Met het partnership committeert het bedrijf zich aan het betalen van tenminste de Fairtrade minimumprijs voor de cacao en krijgen de Fairtrade boerencoöperaties een premie bovenop de minimumprijs.

Lees bericht

Deliveroo en FEBO starten actie rondom de Gouden Bitterbal

Formulenieuws – Onlangs meldde bezorgdienst Deliveroo op basis van eigen data dat de bitterbal een van de meest bestelde snacks was. Reden om met cafetariaketen FEBO een actie op te zetten rondom deze snack, met als inzet de Gouden Bitterbal. Wie straks bij een bestelling de Gouden Bitterbal aantreft kan een maandlang gratis bitterballen eten.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid