'Roomijs populairder bij Nederlanders dan softijs'


IJs met chocolade is een populaire combinatie / Foto bij: Deliveroo

Onderzoek – Nederlanders zijn gek op ijs, maar sommige ijsvarianten hebben toch de voorkeur. Zo is roomijs (40%) de favoriete ijssoort is, gevolgd door een hoorntje softijs (30%) en op de derde plek sorbetijs (17%). Dit bleek uit onderzoek van maaltijdenplatform Deliveroo onder 1000 Nederlanders.

Op z’n tijd een ijsje vindt 90% van de Nederlanders geen enkel punt en doet dat dan ook. Opvallend is dat het populaire waterijsje toch lager op de lijst uitkomt. Slechts 6,4 procent van de ondervraagden gaf aan graag een waterijsje te eten.

Voorkeurssmaken

Wanneer Nederlanders voor een bolletje roomijs kiezen, is dat vaak in combinatie met chocolade. Chocolade ijs is namelijk de ultieme favoriet, gevolgd door stracciatella. Op de derde plaats staat een populaire nieuwkomer, namelijk Oreo. Het liefst eten Nederlanders hun ijs van een hoorntje, zonder verdere toppings. Degene die wel voor een topping gaan kiezen het liefste voor chocoladesaus.

Bijten versus likken

Over hoe je een ijsje eet , leven verschillen onder de ijseters. Om duidelijkheid te brengen, legde Deliveroo deze vraag voor aan de respondenten. Eenkleine meerderheid gaf aan hun ijsje te likken (48%), terwijl vier op de tien Nederlanders hun tanden graag in het ijs zet (42%).

14 augustus

Wanneer je ijs eet, is ook meegenomen. Uit het onderzoek bleek dat de helft van de ondervraagden (50,3%) het liefst het hele jaar door ijs eet, bestellen de meeste Nederlanders toch het vaakst een ijsje in de warme zomer maanden. Zo heeft Deliveroo zelfs een favoriete dag kunnen aanwijzen, uit de besteldata bleek namelijk dat gemiddeld genomen het meeste ijs wordt besteld op 14 augustus.

Eindhoven

Van alle Nederlandse steden is er één stad die met stip op nummer een staat als het gaat om grootste ijsliefhebbers en dat is Eindhoven. Eindhovenaren bestellen het meeste ijs van iedereen, gevolgd door Amsterdammers. Daarnaast bleek dat inwoners uit Breda ook een ijsje niet kunnen weerstaan, waardoor zij op de derde plaats komen te staan van steden met de meeste ijsbestellingen per inwoner.

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGroei bezorgformules dé ontwikkeling in food van 2021

Foodservice – De explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden is dé ontwikkeling van 2021 in de Nederlandse foodmarkt. Dat laat de FSIN Food500 2022 zien. Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) publiceert dit overzicht van de vijfhonderd foodbedrijven met de hoogste omzetten dit jaar voor het eerst sinds de coronapandemie.

Lees bericht


Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht


SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid