Samenwerking HEMA en La Place eindigt in augustus


De La Place-locatie in de HEMA-vestiging in Almaar die in augustus sluit en wordt omgebouwd

Formulenieuws – De La Place restaurants in de HEMA locaties in Hilversum en Alkmaar zullen per week 33 en 34 hun deuren sluiten. De sluiting in de eerste helft van augustus is het gevolg van de voorgenomen verzelfstandiging van La Place. De La Place-producten blijven wel beschikbaar voor de klanten van Jumbo. Ook de verskeukens bij de Jumbo supermarkten blijven in hun huidige vorm gehandhaafd.

De afronding van de lopende pilots bij HEMA zijn een direct gevolg van het voorgenomen besluit de La Place-organisatie te verzelfstandigen. De twee locaties waar het vernieuwde La Place Deli-Café concept werden geïntroduceerd bij HEMA waren zeer waardevol, laat Jumbo weten. La Place heeft als bedrijf ook veel geleerd van de pilot en gaat deze inzichten voor de verdere doorontwikkeling van de formule gebruiken, aldus een woordvoerder van de restaurantketen. Die er op wijst dat het nu aan de HEMA is om verdere invulling te geven aan de horecaconcepten binnen de twee locaties.

Vermaat

Ondanks het feit dat er in de media gesproken werd over een verlieslatende restaurantketen, draaide La Place binnen de Koninklijke Jumbo Food Groep een goed jaar. Zowel de omzet- als winstbijdrage zijn in 2023 gestegen ten opzichte van 2022 en daarmee uitgekomen op het niveau van vóór Covid. Volgens de woordvoerder van La Place moet de afwaardering in het jaarverslag van Koninklijke Jumbo Food Groep dan ook gezien worden als het resultaat van de strategische heroverweging die is gemaakt. Over de vraag welke bijdragen de door Vermaat geëxploiteerde La Place-restaurants leveren aan het horecabedrijf doet La Place geen uitspraken.

Vermaat en Jumbo worden in de nieuwe voorgenomen joint venture gelijkwaardige partners. Het is aan deze nieuwe joint venture straks om de lijnen uit te zetten naar de toekomst.

Bron: La Place/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
La Place lanceert campagne met tv-kok Nick Toet

Formulenieuws - In samenwerking met Nick Toet, bekend als kok en tv-presentator, gaat foodserviceformule La Place op pad om Nederland te inspireren om te kiezen voor gezond en beter eten. Daarvoor wordt een Good Truck ingezet, die voor zien is van verse kruiden en groenten.

Lees bericht

Restaurantketen La Place verder als zelfstandige organisatie

Formulenieuws – Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandag is bekendgemaakt dat La Place, onderdeel van Jumbo, verder gaat als zelfstandige organisatie. Na een strategische heroverweging heeft Koninklijke Jumbo Food Groep de intentie om de activiteiten van de foodserviceformule onder te brengen in een zelfstandige joint venture met Koninklijke Jumbo Food Groep en Vermaat als beoogd aandeelhouders.

Lees berichtDuitse Edeka neemt deel De Groot Fresh Group over

Overname - De Duitse marktleider in de supermarktsector Edeka neemt bedrijfsonderdelen over van een Nederlandse agf-leverancier. Het gaat om ‘De Groot Fresh Group’ in Hedel. De overnemende partij is Everest, de inkoopdochter van Edeka, waar ook Jumbo en Picnic lid van zijn. Dat meldt vakblad FoodPersonality.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid