Schiphol opent eerste self-service winkel op Schiphol Plaza


De Gate 24/7-shop op Schiphol Plaza / Foto bij: M. Kuipers

Luchthavenshop – Luchthaven Schiphol heeft vrijdag op Schiphol Plaza de eerste self-service winkel, onder de naam Gate 24/7, geopend. De winkel bestaat uit tien verschillende verkoopautomaten, met een divers assortiment. Het assortiment is afkomstig van acht winkeliers die al gevestigd zijn op Schiphol Plaza.

De winkel is 24/7 geopend en is bedoeld als extra service aan de diverse doelgroepen van Schiphol Plaza. Het assortiment bestaat uit eten en drinken en verzorgingsproducten, maar ook elektronica en last minute reisbenodigdheden kunnen de bezoekers bij Gate 24/7 vinden. Klanten kunnen hun keuze op de verkoopautomaat selecteren en contactloos afrekenen. Carla Laurs-Hoogvorst, Retail Manager bij Amsterdam Airport Schiphol: “Schiphol volgt technologische ontwikkelingen in retail volop. We geloven dat daar de toekomst zit. Het bieden van snelheid en gemak voor bezoekers staat voorop. Met deze nieuwe winkel en service willen we daarop inspelen, op een manier die voor onze bezoekers en partners laagdrempelig is. Of je nu naar je werk gaat, overstapt, op reis gaat of terugkeert: wie behoefte heeft aan een last minute aankoop kan in deze winkel terecht”.

Al eerder testte Schiphol een soortgelijk concept, namelijk met de digitale winkel van Albert Heijn op het Jan Dellaertplein. Bezoekers reageerden hier positief op. Gate 24/7 is een pilot van minimaal zes maanden. Daarna zal Schiphol de resultaten evalueren en beslissen of het wenselijk is om de pilot te verlengen. De winkel is gebouwd in samenwerking met Intos Interior Design en DGA Vending.

Bron: Schiphol/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol Airport krijgt tweede Health Food Wall

Luchthaven - Health Food Wall opent 5 mei twee Intelligent Fridges in het onbemande shopconcept Gate 24/7 op Schiphol Airport. Health Food Wall had al sinds 2019 een locatie in de centrale hal van Schiphol Plaza maar krijgt daar nu een locatie bij.

Lees bericht


Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Overname - Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min B.V. over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal.

Lees bericht

HMSHost opent vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza

Formulenieuws - HMSHost Nederland opende deze week de deuren van de vernieuwde La Place Express op Schiphol Plaza. Bezoekers en reizigers kunnen hier elk moment van de dag terecht voor een ontbijt, lunch, diner of tussendoortje. Naast het on-the-go-assortiment, kunnen gasten hier ook hun producten bestellen en ter plekke laten bereiden.

Lees bericht
Erasmus MC doet gezonde voedingspilot met Health Food Wall

Zorg - De eerste Health Food Wall is nog altijd te zien op Schiphol. Sterker nog: het contract is net verlengd. Maar verder leek het een beetje stil rondom de vendingautomaat met gezonde producten. Totdat Erasmus MC in Rotterdam zich meldde met de installatie van vier automaten als pilot voor een periode van zes maanden.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid