Schiphol opent eerste self-service winkel op Schiphol Plaza


De Gate 24/7-shop op Schiphol Plaza / Foto bij: M. Kuipers

Luchthavenshop – Luchthaven Schiphol heeft vrijdag op Schiphol Plaza de eerste self-service winkel, onder de naam Gate 24/7, geopend. De winkel bestaat uit tien verschillende verkoopautomaten, met een divers assortiment. Het assortiment is afkomstig van acht winkeliers die al gevestigd zijn op Schiphol Plaza.

De winkel is 24/7 geopend en is bedoeld als extra service aan de diverse doelgroepen van Schiphol Plaza. Het assortiment bestaat uit eten en drinken en verzorgingsproducten, maar ook elektronica en last minute reisbenodigdheden kunnen de bezoekers bij Gate 24/7 vinden. Klanten kunnen hun keuze op de verkoopautomaat selecteren en contactloos afrekenen. Carla Laurs-Hoogvorst, Retail Manager bij Amsterdam Airport Schiphol: “Schiphol volgt technologische ontwikkelingen in retail volop. We geloven dat daar de toekomst zit. Het bieden van snelheid en gemak voor bezoekers staat voorop. Met deze nieuwe winkel en service willen we daarop inspelen, op een manier die voor onze bezoekers en partners laagdrempelig is. Of je nu naar je werk gaat, overstapt, op reis gaat of terugkeert: wie behoefte heeft aan een last minute aankoop kan in deze winkel terecht”.

Al eerder testte Schiphol een soortgelijk concept, namelijk met de digitale winkel van Albert Heijn op het Jan Dellaertplein. Bezoekers reageerden hier positief op. Gate 24/7 is een pilot van minimaal zes maanden. Daarna zal Schiphol de resultaten evalueren en beslissen of het wenselijk is om de pilot te verlengen. De winkel is gebouwd in samenwerking met Intos Interior Design en DGA Vending.

Bron: Schiphol/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Erasmus MC doet gezonde voedingspilot met Health Food Wall

Zorg - De eerste Health Food Wall is nog altijd te zien op Schiphol. Sterker nog: het contract is net verlengd. Maar verder leek het een beetje stil rondom de vendingautomaat met gezonde producten. Totdat Erasmus MC in Rotterdam zich meldde met de installatie van vier automaten als pilot voor een periode van zes maanden.

Lees bericht

‘Grab&Fly op Schiphol krijgt circulaire variant’

Luchthavenshops – De ‘oude’ Grab&Fly-shop op de F-pier op Schiphol heeft een nieuwe bestemming gekregen op de D-pier. Een bijzonder initiatief van Schiphol, omdat de Grab&Fly niet met een circulair idee indertijd is opgebouwd. Op de F-pier kunnen reizigers nu kennismaken met een vernieuwde Grab&Fly.

Lees bericht


HMSHost en Westland openen Old Amsterdam brandstore op Schiphol

Luchthaven - HMSHost Nederland, horecabedrijf voor reizigers onderweg, exploiteert met kaasproducent Westland een Old Amsterdam brandstore op Schiphol Plaza. Shoppers en reizigers kunnen hier ter plekke een Old Amsterdam tosti eten of terecht voor een bekroond stuk Old Amsterdam kaas in geschenkverpakking.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid