Schouten Europe bij top innovatieve MKB-foodbedrijven in Nederland


Verkiezing - Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het Brabantse familiebedrijf mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen. Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde.

De Innovatie Top 100 wordt door de Kamer van Koophandel (KVK) elk jaar georganiseerd. De afgelopen 15 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb. KVK wil mkb-bedrijven graag stimuleren in hun groeien en innovatie is daarvoor een belangrijke pijler.

Plantaardige tonijn

Na al dertig jaar vleesvervangers te hebben ontwikkeld, introduceerde Schouten vorig jaar haar eerste visvervanger: plantaardige tonijn. De introductie kreeg veel aandacht in nationale en internationale media. “De introductie van onze Vegan Green Tuna is een groot succes geworden. We verkopen het product inmiddels aan meerdere B2B klanten en zijn volop met andere partijen in gesprek over een samenwerking’’, aldus CEO Henk Schouten, de eerste Nederlander die in 1990 begon met het ontwikkelen van vleesvervangers.

Voor de plantaardige tonijn kreeg Schouten Europe uiteindelijk de innovatieprijs. De vegan tonijn heeft een basis van soja en tarwe en kan verwerkt worden in andere producten zoals smeersalades, maaltijdsalades, wraps en kant- en klaar maaltijden. Het product kan tevens dienen als pizza topping.

Bron: Schouten Europe/@FoodClicks

CEO Henk Schouten van Schouten Europe

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


Verzuimcijfer daalt, maar preventie en verzuimbeleid blijven belangrijk

Achtergrond - Het aanhoudend hoge ziekteverzuim in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt inzet op preventie en goed verzuimbeleid door werkgevers belangrijker dan ooit, zeker in het mkb. Het project Loondoorbetaling bij Ziekte van MKB-Nederland en VNO-NCW houdt zich al enkele jaren bezig met het bewustmaken van ondernemers en het informeren over preventie en re-integratie.

Lees bericht





Bedrijven gaan productie tempeh in India stimuleren

Samenwerking - CFSS en Marel India gaan een strategische samenwerking aan om de productie van tempeh in India te stimuleren. Henk Schouten, CEO van Schouten Europe en initiatiefnemer van het Tempeh Today project en Jose Martin Javier, General Manager van Marel India ondertekenden een Memorandum of Understanding (MoU).

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid