Shell en Q-Park gestart met bouw eerste mobility hub


Shell en Q-Park Nederland gaan in totaal vijf mobility hubs bouwen in de grote steden

Mobiliteit – Shell is gestart met de bouw van de eerste mobility hub samen met Q-Park Nederland. Beide partijen gaan in totaal vijf mobility hubs bouwen in de grote steden. De eerste komt aan de Amsterdamse Veerkade in Den Haag.

Na ondertekening van het huurcontract en het verkrijgen van de bouwvergunning, zijn de eerste werkzaamheden gelijk gestart door De Groep, laat Shell weten. De locatie wordt van parkeergarage omgetoverd naar een locatie waar verschillende services en diensten samenkomen onder één dak. Naar verwachting gaat de locatie in Den Haag van de zomer open.

Veranderende behoefte

Q-Park en Shell willen met de mobility hubs inspelen op de veranderende behoeftes bij klanten. De Groep wil dat doen door nieuwe concepten in te voeren en diensten te combineren variërend van snelladen, verkoop van verse etenswaren en drankjes, aanbod van deelvervoer zoals elektrische fietsen, scooters of auto’s en logistieke services zoals pakketdiensten.

Mobiliteit verandert

De vijf locaties komen in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Rotterdam (2). Jeanine Bakx, general manager van Shell Mobility in Benelux en Frankrijk, zei eerder over het gezamenlijke initiatief: “De wereld van de mobiliteit verandert sneller dan we wellicht denken. Als er in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s worden verkocht, moeten we ons daar nu al op instellen. Dat doen we onder andere door een uitgebreid laadnetwerk te bouwen aan huis, op straat, bij winkelcentra en bij onze tankstations.”

Koffie en snacks

Shell en Q-Park willen ook de beleving van parkeren en EV-laden veranderen. Terwijl je auto oplaadt, kun je jezelf ook even opladen met een kop koffie, een snack of een broodje. Door te combineren met deelmobiliteit willen beide partijen knooppunten creëren waar reizigers makkelijk kunnen overstappen van de auto naar een andere vorm van mobiliteit, of andersom. Ook logistieke diensten worden er aangeboden zodat een ritje naar het pakketpunt wordt bespaard.

Bron: Shell/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Shell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht




Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid