Shell Hackelaar heropent met shopconcept Shell Café


De nieuwe inrichting van Shell tankstation Hackelaar bij Muiden met het Shell Café

Formulenieuws – Shell-tankstation Hackelaar langs de A1 bij Muiden is donderdag heropend met het nieuwste Shell-shopconcept, Shell Café. Naast verschillende lokketten voor verse juices, broodjes en snacks staan er ook twee koffiemodules; een counter van Starbucks en van Shell Café.

Shell introduceerde het Shell Café vorig jaar april bij tankstation Sandelingen Oost, langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Tankstation Hackelaar vertoont grote gelijkenis, zij het dat de diverse vers-onderdelen nu in een hoek staan opgesteld en niet in rij zoals bij de eerste locatie. Het shopbeeld wordt daardoor nog intiemer. Bij de introductie van het nieuwe concept was een belangrijk doel dat de shop meer gastvrijheid zou uitstralen en dat inrichting en sfeer gelijkenis zouden hebben met een rustgevende, noordelijke ambiance, die ook wordt aangeduid als ‘hygge’.

Verblijfslocatie

Shell wil met de nieuwe stations de locatie aantrekkelijker maken voor consumenten langer te verblijven. Daarom is er ook veel aandacht besteed aan de inrichting van het zitgedeelte. Shell zit middenin een transitie en ziet de wereld van mobiliteit ook in razend tempo veranderen. Een tankstation moet op die nieuwe situatie zijn ingericht. “Het aandeel elektrische auto’s neemt toe en we zien dat mensen meer verspreid over de dag op weg gaan. Daar spelen we op in. Onze shops worden een ontspannen verblijfslocatie waar je letterlijk en figuurlijk even kunt opladen,” aldus Hilmar van den Dool, General Manager Retail Shell en verantwoordelijk voor alle stations van het bedrijf in de Benelux en Frankrijk bij de opening van Shell Café bij Sanderlingen Oost daarover.

22,4 miljoen euro

Shell verlengde vorig jaar de huur van Hackelaar voor een bedrag van 22,4 miljoen euro voor 15 jaar. Het tankstation behoort tot een van de drukste van Nederland. Hackelaar is het tweede station met de nieuwe formule Shell Café. Over vijf jaar verwacht Shell dat de belangrijkste locaties in Nederland Shell Cafés zijn, de namen deli by Shell en deli2go zullen daarbij steeds vaker van de locatiegevels verdwijnen.

(Binnenkort meer over Shell Café in Shell-station Hackelaar in de nieuwste uitgave van @FoodClicks. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement)

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsShell lanceert assortiment vega(n) broodjes en snacks

Formulenieuws – Vanaf woensdag 2 maart kunnen automobilisten langs de (snel)weg genieten van een vega(n) lunch of tussendoortje. Het gaat om producten als focaccia avocado, broodje vega bal en satébroodje. De producten zijn verkrijgbaar bij alle deli2go, deli by Shell en Shell Café locaties in Nederland.

Lees bericht

Shell opent in 2022 tien nieuwe locaties met Shell Café-format

Petrol – Shell opent dit jaar zeker tien nieuwe Shell Café-locaties. Het nieuwe shopconcept van Shell, dat de primeur beleefde april vorig jaar bij tankstation Sandelingen Oost langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht, is succesvol en ‘draait boven verwachting’, aldus woordvoerder Potma van de energiemaatschappij. Het concept heeft sinds de introductie in april wel op talloze punten kleine aanpassingen gekregen.

Lees bericht

Broodjesbox opent eerste rijksweglocatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft de eerste locatie geopend aan de snelweg. Het tankstation waarin het shopconcept is gevestigd ligt aan de A32 zuidzijde Shell Dorpshellen, tussen Heerenveen en Wolvega.

Lees bericht


De Jong Katwijk van Shell naar TotalEnergies

Petrol – De shop Eet & Gerei bij de tankstation De Jong in Katwijk is straks niet meer te vinden bij Shell, maar bij TotalEnergies. De omkleuring is vandaag gestart. Eet & Gerei is het shopconcept dat eigenaar Harold de Jong samen met groothandel Lekkerland de afgelopen jaren heeft ontwikkeld.

Lees bericht

Onbemande tankstations nauwelijks gestegen

Analyse - Het aantal onbemande tankstations is dit jaar nauwelijks verder gestegen. Van de in totaal 4.147 benzinepompen in Nederland, worden er 2.280 zonder shop geëxploiteerd. Dat zijn er 33 meer dan vorig jaar, of te wel 0,1 procent. Bemande locaties zijn met 2 procent licht gedaald. Spectaculaire stijgingen deden zich wel voor bij het aantal (snel)laadpalen en locaties waar CNG, LNG en...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid