Shell opent in 2022 tien nieuwe locaties met Shell Café-format


Het nieuwe Shell Café-concept bij Sandelingen Oost

Petrol – Shell opent dit jaar zeker tien nieuwe Shell Café-locaties. Het nieuwe shopconcept van Shell, dat de primeur beleefde april vorig jaar bij tankstation Sandelingen Oost langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht, is succesvol en ‘draait boven verwachting’, aldus woordvoerder Potma van de energiemaatschappij. Het concept heeft sinds de introductie in april wel op talloze punten kleine aanpassingen gekregen.

Volgens Potma presteert het Shell Café ook in coronatijd goed. Dat komt volgens de woordvoerder doordat er nog elke dag aan knoppen wordt gedraaid. “Wij leren nog elke dag en passen zo nodig kleine details aan in bijvoorbeeld menuborden en schapruimtes; allemaal om onze gasten nog beter van dienst te kunnen zijn”, aldus Potma. Het Shell Café-format wordt op termijn uitgerold naar alle Shell-locaties.

Gastbeleving

Gastvrijheid en gastbeleving maken belangrijk onderdeel uit van het Shell Café-concept. Bij binnenkomst is het van belang dat mensen zich in een andere omgeving wanen, dan in een traditioneel tankstation, werd bij de introductie van het nieuwe shopconcept gemeld. Onderdeel van die gastbeleving is de gastheer of gastvrouw die de klanten ontvangt bij binnenkomst. Die gastheer of gastvrouw is een essentieel onderdeel van dit concept en is dus alleen te vinden in dit nieuwe format, laat Potma weten.

Zelfscankassa

Shell Café was een van de eerste shopconcepten binnen petrol waar de zelfscankassa werd ingezet. Eerder werd dat gedaan door BP en Albert Heijn bij enkele gezamenlijke AH to go’s langs de snelweg, maar die zelfscankassa’s werden later weer verwijderd. Bij Shell Café ligt dat blijkbaar anders. Potma: “We zien dat het gebruik van de zelfscankassa toeneemt. Mensen vinden het fijn om zelf te kunnen afrekenen - ten dele vanwege corona - en sneller klaar te kunnen zijn wanneer het druk is.” Mogelijk andere verklaring voor het succes bij Shell zou kunnen zijn dat de zelfscankassa’s niet bij de uitgang staan opgesteld, zoals aanvankelijk bij de AH to go’s, maar juist achterin de shop bij de tabaksverkoop en de koffiebar.

Tien nieuwe locaties

Shell wil het Shell Café-format over vijf jaar op de belangrijkste locaties hebben doorgevoerd. De namen deli by Shell en deli2go zullen in dat transitieproces steeds vaker van de locatiegevels verdwijnen. Shell heeft nu besloten in 2022 de eerste tien snelwegstations om te bouwen naar het nieuwe Shell Café-format. De eerste die daarvoor in aanmerking komt is tankstation de Hackelaar langs de A1 bij Muiden. Deze locatie krijgt na de verbouwing ook een uitgebreider assortiment en Starbucks on the Go-nieuwe stijl. Bij de Hackelaar gaat het om één van de grootste stations van Shell. Eerder werd naast Sandelingen Oost ook Shell ‘Den Ruygenhoek’ aan de A4 bij Rijsenhout genoemd als Shell Café-locatie.

Bron: @FoodClicks

Aandacht voor vers en een verrassend aanbod
Een rustige ambiance bij het zitgedeelte (nu nog gesloten als gevolg van de coronamaatregelen)
De selfcheckouts maken een belangrijk onderdeel uit van het concept voor meer snelheid

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Shell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht




Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid