Shell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup


Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. Shell Óeijenbraak' won met de ‘Dirty Matcha

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen aan de A67 in Brabant.

De winnende koffiespecial van Jaske heeft als naam de ‘Dirty Matcha’. Deze prijswinnende koffiespecial zal later dit jaar verkrijgbaar zijn op alle Shell stations met bakkerijlocatie in de vier landen. De Dirty Matcha is een combinatie van (haver)melk, matcha poeder, espresso en witte chocolade siroop.

Meer dan 70 Shell-barista’s gingen de strijd aan om de ‘Beste Barista van 2022’ te worden. Een maandenlange competitie waarin de deelnemende barista’s getest worden op koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Onderdeel van de wedstrijd is dat elk station een unieke koffiespecial inbrengt, waarbij storytelling (en een visuele onderbouwing met foto’s) een belangrijke factor is. Een deskundige jury beoordeelde de werkwijzes, presentatie en de creatieve koffiespecials.

Vierde keer

De wedstrijd vond dit jaar voor de vierde keer op een rij plaats en voor het eerst met vertegenwoordigers uit België, Frankrijk en Luxemburg. Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de shop verhogen. “Door middel van deze competitie gaan de teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Cafe blends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten; wat resulteert in een nog betere koffie beleving en kwaliteit in onze stations”; aldus Kees van Wezel, head of Foodservice & Coffee bij Shell.

Shell Cafe Oeijenbraak wist tijdens de eerste ronde om de landentitel Shell de Wijert en Shell Lange Amerikaweg achter zich te houden. In de grote finale nam Shell Oeijenbraak het op tegen Shell Magneux (Frankrijk) en Shell Berchem (Luxemburg) en ging naar huis met de titel “Beste Barista op weg’.

Eigentijdse koffiespecial

De Dirty Matcha van Shell Oeijenbraak is bijzonder van smaak, het bittere van matcha met het zoete van witte chocolade siroop in combinatie met een sterke espresso en (haver)melk geeft deze special een speciale smaak. “Een eigentijdse koffie special,”aldus Martijn D’haene, category manager Coffee bij Shell en hoofd van de jury.

Bron: Shell/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken

Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Lees bericht


Voortaan seksspeeltjes verkrijgbaar aan de pomp

Petrol – EasyToys en retailorganisatie GemaQ zijn en overeenkomst aangegaan waardoor de sexspeeltjes Van online aanbieder EasyToys voortaan verkrijgbaar zijn bij een aantal tankstations. De komende maanden komen de bestverkochte speeltjes van dit moment in een aantal aangesloten tankstations te liggen verspreid over Nederland. In eerste instantie als pilot voor een halfjaar, maar bij succes wordt de samenwerking landelijke uitgerold.

Lees bericht
Groei Fairtrade-producten zorgt voor hogere premie boeren

Impact - Boeren en werknemers in Afrika, Azië & Latijns-Amerika hebben in 2022 een hogere premiebijdrage ontvangen van Fairtrade Nederland. De uitgekeerde premie lag vorig jaar 16% hoger dan het jaar er voor. De verhoging was mogelijk door de groei van het aantal Fairtrade-producten in Nederland.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid