Shell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup


Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. Shell Óeijenbraak' won met de ‘Dirty Matcha

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen aan de A67 in Brabant.

De winnende koffiespecial van Jaske heeft als naam de ‘Dirty Matcha’. Deze prijswinnende koffiespecial zal later dit jaar verkrijgbaar zijn op alle Shell stations met bakkerijlocatie in de vier landen. De Dirty Matcha is een combinatie van (haver)melk, matcha poeder, espresso en witte chocolade siroop.

Meer dan 70 Shell-barista’s gingen de strijd aan om de ‘Beste Barista van 2022’ te worden. Een maandenlange competitie waarin de deelnemende barista’s getest worden op koffiekennis, latte art-vaardigheden, creativiteit en presentatie. Onderdeel van de wedstrijd is dat elk station een unieke koffiespecial inbrengt, waarbij storytelling (en een visuele onderbouwing met foto’s) een belangrijke factor is. Een deskundige jury beoordeelde de werkwijzes, presentatie en de creatieve koffiespecials.

Vierde keer

De wedstrijd vond dit jaar voor de vierde keer op een rij plaats en voor het eerst met vertegenwoordigers uit België, Frankrijk en Luxemburg. Met de competitie wil Shell de kwaliteit en kennis over koffie in de shop verhogen. “Door middel van deze competitie gaan de teams in de stations aan de slag met onze eigen Shell Cafe blends in combinatie met smaak, kwaliteit, workflow, afstellingen en melkvarianten; wat resulteert in een nog betere koffie beleving en kwaliteit in onze stations”; aldus Kees van Wezel, head of Foodservice & Coffee bij Shell.

Shell Cafe Oeijenbraak wist tijdens de eerste ronde om de landentitel Shell de Wijert en Shell Lange Amerikaweg achter zich te houden. In de grote finale nam Shell Oeijenbraak het op tegen Shell Magneux (Frankrijk) en Shell Berchem (Luxemburg) en ging naar huis met de titel “Beste Barista op weg’.

Eigentijdse koffiespecial

De Dirty Matcha van Shell Oeijenbraak is bijzonder van smaak, het bittere van matcha met het zoete van witte chocolade siroop in combinatie met een sterke espresso en (haver)melk geeft deze special een speciale smaak. “Een eigentijdse koffie special,”aldus Martijn D’haene, category manager Coffee bij Shell en hoofd van de jury.

Bron: Shell/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsInspirerend Amsterdam Coffee Festival 2024

Vakbeurzen - Klein, overzichtelijk, maar vooral inspirerend. Zo kunnen we het Amsterdam Coffee Festival in de Amsterdamse Gasfabriek wel samenvatten, die van 4 tot en met 6 april werd gehouden. Op dit driedaagse vakevent staan koffie en thee centraal en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van techniek, verpakking en hulpmiddelen om de smaak en de beleving verder te vergroten.

Lees bericht

Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht

Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht


Sodexo zet koffiekopjes in gemaakt van koffieafval

Catering – Coffee Based en Sodexo introduceren een innovatieve herbruikbare koffiebeker gemaakt uit koffieafval. De circulaire koffiebeker is gemaakt met Nederlandse koffievliesjes, die vrijkomen bij het branden van koffiebonen én volledig gemaakt van plantaardige materialen.

Lees bericht

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid