Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024


Twee lopende contracten worden nog gerespecteerd door Sligro Food Group na 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Sligro die zowel actief is op de Nederlandse als op de Belgische markt geeft aan dat de verkoopstop alleen betrekking heeft in Nederland. In België heeft Sligro vanaf het begin dat de groothandel bij de zuidelijke buren actief is, zich niet bezig gehouden met de verkoop van tabak.

Sligro Food Group Nederland laat weten dat de impact op de omzet beperkt is. De verkoop van tabaksproducten bij de groothandel bedragen zowel in bezorging als bij zelfbediening gezamenlijk zo’n 200 miljoen euro. Het betreft dan vooral verkoop van tabak aan tankstations en justitiële instellingen.

Bovendien neemt de groothandel gemakkelijk afscheid van tabak omdat overheidsmaatregelen de verkoop van tabaksproducten steeds meer aan banden leggen en er ook veranderingen in ontwikkelingen zijn in de distributie vanuit de tabaksleveranciers.

Bij de vooruitzichten voor 2024 meldt Sligro dat als gevolg van de maatregelen het omzetaandeel tabak verder zal dalen richting de 6,5 procent. Ook Sligro weegt mee in de cijfers dat als gevolg van aangekondigde prijsstijgingen en accijnsverhogingen tabak in verhouding toch in het eerste half jaar een lichte groei laat zien.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albert Heijn gaat inzet servicebalies herzien

Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de serviciebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee.”  Dat gaf Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats van AH ruiterlijk toe bij de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht
Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht


TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht

Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid