Sligro ziet omzet eerste kwartaal met €18 miljoen toenemen


Kaasafdeling van de Sligro-vestiging in Luik

Groothandel - Sligro Food Group realiseerde over het eerste kwartaal van 2024 een omzet van €652 miljoen, een toename van € 18 miljoen. Dit betekent een stijging van 2,7% ten opzichte van de omzet van €634 miljoen in het eerste kwartaal van 2023.

Sligro noemt de omzettoename in het eerste kwartaal licht positief. De stijging was wel volledig autonoom. In Nederland nam de omzet in lijn met de markt toe met 3,8% toe. Sligro toont zich tevreden over de aanwas van nieuwe klanten en over de afname van klanten. De groothandel uit Veghel ziet echter ook dat de consument nog enigszins terughoudend is met de bestedingen, waardoor de horecabedrijven individueel minder volume inkopen.

België

In België nam de omzet met 3,2% af. Sligro schrijft daarover: ‘Het uitloopeffect van klanten die we vorig jaar verloren in de bezorging in Antwerpen heeft zoals verwacht ook nog impact op de omzetontwikkeling in de eerste kwartalen van 2024’. Wel ziet Sligro groei in nieuwe klanten. Ook een aantal klanten dat de groothandel is verloren de afgelopen tijd keert weer terug. In de zelfbedieningsvestigingen van Sligro-M nam de omzet toe tot €37 miljoen, in vergelijking met €31 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De impact van inflatie op onze omzet vlakte af in het eerste kwartaal en ligt rond de 3%.

Tabak

Omdat veel retailers in de aanloop naar 1 juli dit jaar vroegtijdig stoppen met de verkoop van tabak, ziet de groothandel een volumestijging naar de verkooplocaties van enkele klanten. Daardoor nam het aandeel tabak in het eerste kwartaal toe tot 9,2% van de omzet. De groothandel stopt zelf met de verkoop van tabak per 1 juli 2024, met uitzondering van de contracten met een looptijd tot eind 2024. Vanaf 2025 houdt de groothandel helemaal op met de verkoop van tabak.

Sligro publiceert de halfjaarcijfers op 18 juli.

Bron: Sligro/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsAl 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht

Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht

Groothandel Sligro ontvangt keurmerk PSO ‘Trede 2’

Groothandel – Groothandel Sligro in Veghel heeft Trede 2 verdiend van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). PSO is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO en een instrument dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties is ingericht op sociaal ondernemen. Uit de erkenning blijkt dat Sligro meer dan gemiddeld gericht is op sociaal ondernemen en op de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen op...

Lees bericht


NSO Retail en Spotlight lanceren nieuwe beurs: SPOT ON RETAIL

Vakbeurzen - NSO Retail en Spotlight Events slaan de handen in één en lanceren een nieuw vakbeurs voor de non-food retail: SPOT ON RETAIL. Een beurs waar exposanten, brancheverenigingen, vakmedia, winkelformules, zoals Bruna, Blz./Libris, Readshop, CIGO, Giftclub, Primera en Tabac & Gifts en retailondernemers samenkomen om elkaar te ontmoeten, kennis te delen, inspiratie op te doen en producten in te...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid