Sociale onderneming Oma’s Soep start in België


De erwtensoep van de sociale onderneming Oma's Soep / Foto bij: Oma's Soep

Buitenland - Oma’s Soep, de sociale onderneming uit Nederland, die met een gedeelte van de soepopbrengst activiteiten organiseert voor eenzame ouderen, start ook in België.

Oma’s Soep wordt in Neerland al bij flink wat supermarkten en flitsbezorgers aangeboden en verkocht, maar de verse soepen en maaltijden komen nu ook te liggen bij de Spar in België. Stichting Oma’s Soep kan zodoende ook bij onze zuiderburen ontmoetingen organiseren tussen jonge vrijwilligers van Oma’s Soep uit België en Belgische eenzame ouderen.

Recept tegen eenzaamheid

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Meer dan de helft van alle ouderen in Nederland voelt zich regelmatig eenzaam. Niet alleen in Nederland, maar ook in België geeft 53% van alle ouderen aan zich vaak eenzaam te voelen. De winst van de verkochte Oma’s producten uit België zullen dan ook alleen worden gebruikt om lokaal in België ontmoetingen met eenzame ouderen te organiseren. In Nederland organiseerde Oma’s Soep alleen al meer dan 60.000 ontmoetingen. Medeoprichter Max Kranendijk: “Wij willen structureel eenzaamheid tegengaan door plezier te maken met ouderen. Wij maken ouderen blij door wekelijks Oma’s Soep kookdagen en Oma’s Soep-aan-Huis-dagen te organiseren. Tijdens de kookdagen gaan ouderen en jongeren in buurthuizen met elkaar koken. Bij de Oma’s- Soep-aan- Huis- dagen worden ouderen wekelijks thuis bezocht door onze vrijwilligers, die de ouderen blij maken met een soepje, een kaartje en een cadeautje. Hoe meer soep en maaltijden Oma’s Soep verkoopt, hoe meer ouderen wij wekelijks blij kunnen maken”.

Bron: Oma’s Soep/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Oma’s Soep zoekt groeikapitaal in strijd tegen eenzaamheid

Sociaal - Oma’s Soep, bekend van de verkoop van haar verse soepen en maaltijden, is op zoek naar groeikapitaal. Dit jaar zal de sociale onderneming al zo’n 1 miljoen soepen en 1 miljoen maaltijden verkopen met een winstgevend business model. Door deze verkoop wordt er inmiddels in 10 steden in Nederland activiteiten voor ouderen georganiseerd.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid