Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda
![](/images/made/uploads/Spare_Rib_Express_-Gouda-FPlus_1080_323_90.jpg)
Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.
Destijds startten de broers met de overname van het Spare Rib Express bezorgrestaurant in Drechtsteden. Na het opbouwen van deze locatie werd doorgepakt met een locatie in Sliedrecht. “Na dit tweede bezorgrestaurant, zijn de locaties die volgden gevoelsmatig een kwestie van herhalen geweest,” aldus Niels van der Wende.
Delegeren
“De stap van één naar twee bezorgrestaurants was de grootste uitdaging. Je moet leren delegeren, iets dat makkelijker gezegd is dan gedaan omdat je dit op een eerlijke en efficiënte manier wilt doen. Daarnaast moet je vertrouwen hebben in je team en zorgen dat je de aandacht en tijd die je in de locaties steekt op een eerlijke manier verdeelt,” aldus Bob en Niels. Inmiddels verdelen de broers elk de aandacht over twee bezorgrestaurants.
Optimaliseren
Toch blijven ze kritisch op hun eigen prestaties. De focus voor nu ligt op het stroomlijnen van een aantal processen voordat zij denken aan verdere uitbreiding. Aankomend jaar staat in het teken van evalueren en optimaliseren.
Bron: Spare Rib Express/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Eerste energieneutrale KFC-restaurants in Nederland
Formulenieuws – De Kentucky Fried Chicken (KFC)-locaties in Almelo en Steenwijk zijn de eerste vestigingen met een A+++++ certificering. Dit betekent dat de restaurants erkend zijn als volledig energieneutrale gebouwen met het hoogste energielabel dat er op dit moment is. Volgens KFC is het een primeur in de Nederlandse fastfoodservice-industrie.
Lees berichtWok To Go Damrak voorzien van gesloten betaalsysteem
Formulenieuws – Wok To Go Damrak is onlangs voorzien van een zogenaamd gesloten betaalsysteem. Klanten kunnen op de locatie bij de orderkiosk betellen en betalen met kaart of cash, zonder tussenkomst van een kassamedewerker.
Lees berichtNFV Franchise Trofee 2024 voor fastserviceketen Verhage
Verkiezing - Verhage is de winnaar van de NFV Franchise Trofee 2024, de jaarprijs van de Nederlandse Franchise Vereniging. Verhage liet twee andere genomineerde franchiseformules achter zich. Dat waren de Groningse koffieformule Doppio Espresso en AMI, een keten van kapsalons.
Lees berichtBelgisch horecaconcept Wasbar wil starten in Nederland
Buitenland - Het Vlaamse horecaconcept Wasbar komt mogelijk naar Nederland. Het horecaconcept meldt dit aan het Belgische blad De Tijd. Volgens productmanager Johan Luypaert heeft het horecaconcept de ambitie de komende jaren tientallen vestigingen te openen, vooral in het zuiden van Nederland.
Lees berichtItaliaanse ijsmerk Amorino opent winkel in Amsterdam
IJs- Gelatospecialist Amorino opent 4 april de eerste Nederlandse winkel in Amsterdam. Met de vestiging aan de Nieuwendijk maken de bekende roosvormige ijsrecepten hun intrede in Nederland.
Lees berichtKwalitaria Prinsenland verkozen tot Kwalitaria van het Jaar
Formulenieuws - Kwalitaria Prinsenland uit Rotterdam mag zich een jaar lang Kwalitaria van het Jaar noemen. Na beoordelingen van een vakjury, mystery visits en een stemronde, werd tijdens de jaarlijkse Ondernemersdag van de cafetariaformule de winnende vestiging van 2023 bekend gemaakt. Trotse ondernemer Gianmarco Tutone nam de gouden bezorgfiets en wisseltrofee in ontvangst.
Lees bericht