Stockon lanceert No Waste Bread


Voedselverspilling – Boodschappenservice Stockon heeft in samenwerking met Incubaker een eigen brood ontwikkeld, namelijk No Waste Bread. Volgens de ontwikkelaars blijft het brood goed, ondanks het feit dat het kan worden ingevroren. “Bij consumenten is het besef ontstaan dat de vriezer er niet alleen is voor gemak, maar dat deze ook helpt bij het tegengaan van verspilling” geeft Eva Jansen van Incubaker aan. “Ondanks dat de kwaliteit van brood er in de vriezer op achteruit gaat, vriezen consumenten toch brood in”. Incubaker heeft daarom in samenwerking met Stockon een brood ontwikkeld dat lekker blijft ook bij invriezen. Volgens de initiatiefnemers is zodoende een voorraad aan te leggen, waarbij precies de hoeveelheid brood gepakt kan worden als nodig is. Dat leidt tot minder verspilling en draagt bij aan een lagere footprint. No Waste Bread No Waste Bread is brood dat gemaakt wordt van tarwe uit Frankrijk en Duitsland, waarin van nature veel eiwitten zitten. Daardoor is het brood steviger en elastischer zonder dat het klef is. Omdat er setviger op gekauwd moet worden, zorgt het voor meer smaak. No Waste Bread wordt direct vanuit de bakkerij naar de consument gebracht. No Waste Bread is bij Stockon beschikbaar in de soorten wit en volkoren. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling – Boodschappenservice Stockon heeft in samenwerking met Incubaker een eigen brood ontwikkeld, namelijk No Waste Bread. Volgens de ontwikkelaars blijft het brood goed, ondanks het feit dat het kan worden ingevroren. “Bij consumenten is het besef ontstaan dat de vriezer er niet alleen is voor gemak, maar dat deze ook helpt bij het tegengaan van verspilling” geeft Eva Jansen van Incubaker aan. “Ondanks dat de kwaliteit van brood er in de vriezer op achteruit gaat, vriezen consumenten toch brood in”. Incubaker heeft daarom in samenwerking met Stockon een brood ontwikkeld dat lekker blijft ook bij invriezen. Volgens de initiatiefnemers is zodoende een voorraad aan te leggen, waarbij precies de hoeveelheid brood gepakt kan worden als nodig is. Dat leidt tot minder verspilling en draagt bij aan een lagere footprint. No Waste Bread No Waste Bread is brood dat gemaakt wordt van tarwe uit Frankrijk en Duitsland, waarin van nature veel eiwitten zitten. Daardoor is het brood steviger en elastischer zonder dat het klef is. Omdat er setviger op gekauwd moet worden, zorgt het voor meer smaak. No Waste Bread wordt direct vanuit de bakkerij naar de consument gebracht. No Waste Bread is bij Stockon beschikbaar in de soorten wit en volkoren. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid