Struik Foods en Zwanenberg voeren verkennende gesprekken


Bekendmaking – Soep en sauzenfabrikant Struik Foods in Nijkerk en het vleesbedrijf Zwanenberg Food Group in Almelo hebben bekendgemaakt dat zij verkennende gesprekken voeren over verdere samenwerking, zonder dat daar conclusies aan kunnen worden verbonden. Een bericht daarover hebben zij vandaag uitgestuurd. De bedrijven voelden zich gedwongen met de verklaring naar buiten te komen door publicaties in de media over een mogelijke fusie. Feitelijk gaat het bij de fusiegesprekken over een gesprek tussen de families Van Drie als grootaandeelhouder van de firma Struik en de familie Van der Laan van Zwanenberg Food Group. Het bedrijf Zwanenberg is in omvang wel beduidend groter dan het bedrijf Struik. Mede door een aantal kleinere overnames sinds begin jaren tachtig, maar ook door de overname vorig jaar van de Unox-fabriek van Unilever in Oss is Zwanenberg fors gegroeid. Struik Foods heeft het daarnaast de laatste jaren moeilijk en – volgens zakenblad Quote – ook behoorlijke verliezen gedraaid. Struik Foods en Zwanenberg Food Group, dat vooral bekend is van het merk Kips, bevestigen zoals gezegd dat er aftastende gesprekken plaatsvinden, maar dat het nog  te vroeg is om daar op dit moment enige conclusie aan te verbinden. Bron: @FoodClicks Bekendmaking – Soep en sauzenfabrikant Struik Foods in Nijkerk en het vleesbedrijf Zwanenberg Food Group in Almelo hebben bekendgemaakt dat zij verkennende gesprekken voeren over verdere samenwerking, zonder dat daar conclusies aan kunnen worden verbonden. Een bericht daarover hebben zij vandaag uitgestuurd. De bedrijven voelden zich gedwongen met de verklaring naar buiten te komen door publicaties in de media over een mogelijke fusie. Feitelijk gaat het bij de fusiegesprekken over een gesprek tussen de families Van Drie als grootaandeelhouder van de firma Struik en de familie Van der Laan van Zwanenberg Food Group. Het bedrijf Zwanenberg is in omvang wel beduidend groter dan het bedrijf Struik. Mede door een aantal kleinere overnames sinds begin jaren tachtig, maar ook door de overname vorig jaar van de Unox-fabriek van Unilever in Oss is Zwanenberg fors gegroeid. Struik Foods heeft het daarnaast de laatste jaren moeilijk en – volgens zakenblad Quote – ook behoorlijke verliezen gedraaid. Struik Foods en Zwanenberg Food Group, dat vooral bekend is van het merk Kips, bevestigen zoals gezegd dat er aftastende gesprekken plaatsvinden, maar dat het nog  te vroeg is om daar op dit moment enige conclusie aan te verbinden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Unilever profiteert vooral van prijsverhogingen

Analyse – Unilever heeft mooie cijfers zien over het afgelopen half jaar en dus was AEX blij. Maar de winstgroei van 21% kwam toch vooral door prijsverhogingen, want in aantallen verkochte producten deed het internationale voedingsconcern het minder. Vooral in Europa.

Lees bericht


Unilever haalt mijlpaal van 1 miljoen geredde producten

Voedselverspilling  – De samenwerking tussen Unilever en Too Good To Go tegen voedselverspilling heeft in twee jaar tijd 1 miljoen producten gered. Deze mijlpaal werd bereikt met het aanbieden van magic boxen, een verrassingspakket met producten die tegen de ‘ten minste houdbaar tot-datum' (THT) zitten, die via de Too Good To Go-app worden aangeboden. Eind 2022 introduceerden beide partijen ook de mogelijkheid om...

Lees bericht


Voedselproducenten gaan donaties aan Voedselbank verhogen

Voedselbanken – Voedselbank verwacht stijging van minimaal 40% nieuwe klanten. Om die groei aan te kunnen hebben de voedselproducenten Unox, Iglo, Hak en Bolletje het initiatief genomen om meer producten te doneren. Als ‘Wintercollectief’ schieten zij de Voedselbank te hulp om gezinnen te helpen die dat nodig hebben.

Lees bericht



Zwanenberg 100e stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling

Voedselverspilling – Zwanenberg Food Group is het 100e bedrijf dat zich als stakeholder aansluit bij Samen Tegen Voedselverspilling. Door voeding te verhitten en in een circulaire verpakking te verpakken, en door onder andere reststromen te verwerken tot soepen en sauzen, draagt Zwanenberg fors bij aan het tegengaan van verspilling.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid