Tankshopformule Jitha’s breidt uit en wordt Jitha’s Deli


Versassortiment wordt de komende periode verder aangepast / Foto bij: N.van Staveren/Sandenburg

Petrol – De tankshopformule Jitha’s van familiebedrijf Van Staveren gaat een aantal wijzigingen doorvoeren in het assortiment en past de naam aan in Jitha’s Deli. Daarnaast wordt het aantal locaties uitgebreid. Voor dit jaar staat de ombouw van vier locaties gepland.

De groei van de vier locaties is afhankelijk van de beschikbaarheid van materialen. Zoals in de meeste industrietakken is er momenteel een tekort aan de beschikbaarheid van bouwmaterialen en de benodigde apparatuur. Van Staveren exploiteert in totaal 36 tankstations in Noordoost Nederland, waarvan er 15 met shop.

Aanpassingen

De eerste locatie van Jitha’s  aan de Randweg in Emmeloord opende juli vorig jaar. Gekozen werd voor een stille opening om eerste de kinderziektes van de nieuwe formule te ervaren in de praktijk. De coronaperiode maakte die proefperiode er niet gemakkelijker op. Nu de formule bijna een jaar in de praktijk is getest, wordt aan het shopconcept op een aantal punten verbeterd. Deze zijn nu nog niet zichtbaar, maar worden de komende tijd doorgevoerd. De versheid van de producten zal in het nieuwe format nog verder worden aangescherpt. De naam Jitha’s Deli moet dat voor de gast nog duidelijker maken.

Rust

Jitha’s is een shopconcept dat de naam draagt van de huidige directeur Jitha van Staveren. Zij nam in 2016 het familiebedrijf over van Nico van Staveren. In die tijd was het al haar wens met een totaal nieuw shopconcept te komen. In samenwerking met strategisch ontwerpbureau Sandenburg concept creation In Amsterdam is het huidige shopformat ontworpen. Bij Jitha’s draait het om service, beleving, genieten, verleiden en verbinding maken tussen gast en medewerker. Het moet ook een plek zijn waar mensen tot rust komen, vandaar dat er ook een grote leestafel staat opgesteld achterin de shop.

Pinsa

De pinsa is één van de smaakmakers in het assortiment die de hele dag door vers wordt klaargemaakt voor de gast. Een ambachtelijk Italiaans product dat veganistisch en vetarm is, en minder calorieën en koolhydraten bevat dan een pizza. Jitha’s biedt 17 verschillende pinsa’s. Het assortiment van Jitha’s verder is een selectieve keus van leveranciers met eerlijke producten én een echt verhaal, die het ambacht in hun producten en de passie van Jitha's delen. De koffie en thee, die ter plekke vers worden bereid, zijn van koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael uit Maastricht. Naast bakkersproducten ontbreekt de regionale specialiteit Urker saucijzenbroodje van Jan de Bakker niet.

Bron: @FoodClicks

Grote leestafel waar gasten tot rust kunnen komen
Voldoende zitgelegenheid bij Jitha's in Emmeloord
Jitha's is vernoemd naar de huidige directeur Jitha van Staveren

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SWO De Splinter wijzigt naam in GemaQ en gaat adviseren

Petrol – De wereld van tankstations verandert en dus verandert SWO De Splinter. Niet alleen krijgt de inkoop- en samenwerkingsorganisatie een nieuwe naam, ook de dienstverlening wordt uitgebreid. Er moet meer maatwerk worden geleverd voor de leden, zei voorzitter Rob van Herpen. Voor de nieuwe naam, is een oude naam nieuw leven ingeblazen, namelijk GemaQ.

Lees berichtTotalEnergies ‘Den Ruygenhoek West’ krijgt eazie-formule

Formulenieuws - TotalEnergies-tankstation ‘Den Ruygenhoek West’ aan de A4 bij Hoofddorp wordt de eerste vestiging met een eazie in een tankstation. De Aziatische wokformule richt zich op vers en gezond eten en telt momenteel 27 locaties in Nederland, voornamelijk op high traffic-locaties, zoals treinstation en binnensteden.

Lees bericht

Richard Krajicek eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck

Petrol – De allereerste LEON-locatie langs de snelweg is donderdagochtend geopend langs de A1 bij Muiden. In het Texaco-tankstation Honswijck van de EG Group zit naast het natuurlijke Britse fastfoodconcept LEON dat werd geopend, ook een Go Fresh Bakery en Spar Express. De eerste klant van LEON was – toevallig – voormalig toptennisser en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

Lees bericht


Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid