Tankshopformule Jitha’s breidt uit en wordt Jitha’s Deli


Versassortiment wordt de komende periode verder aangepast / Foto bij: N.van Staveren/Sandenburg

Petrol – De tankshopformule Jitha’s van familiebedrijf Van Staveren gaat een aantal wijzigingen doorvoeren in het assortiment en past de naam aan in Jitha’s Deli. Daarnaast wordt het aantal locaties uitgebreid. Voor dit jaar staat de ombouw van vier locaties gepland.

De groei van de vier locaties is afhankelijk van de beschikbaarheid van materialen. Zoals in de meeste industrietakken is er momenteel een tekort aan de beschikbaarheid van bouwmaterialen en de benodigde apparatuur. Van Staveren exploiteert in totaal 36 tankstations in Noordoost Nederland, waarvan er 15 met shop.

Aanpassingen

De eerste locatie van Jitha’s  aan de Randweg in Emmeloord opende juli vorig jaar. Gekozen werd voor een stille opening om eerste de kinderziektes van de nieuwe formule te ervaren in de praktijk. De coronaperiode maakte die proefperiode er niet gemakkelijker op. Nu de formule bijna een jaar in de praktijk is getest, wordt aan het shopconcept op een aantal punten verbeterd. Deze zijn nu nog niet zichtbaar, maar worden de komende tijd doorgevoerd. De versheid van de producten zal in het nieuwe format nog verder worden aangescherpt. De naam Jitha’s Deli moet dat voor de gast nog duidelijker maken.

Rust

Jitha’s is een shopconcept dat de naam draagt van de huidige directeur Jitha van Staveren. Zij nam in 2016 het familiebedrijf over van Nico van Staveren. In die tijd was het al haar wens met een totaal nieuw shopconcept te komen. In samenwerking met strategisch ontwerpbureau Sandenburg concept creation In Amsterdam is het huidige shopformat ontworpen. Bij Jitha’s draait het om service, beleving, genieten, verleiden en verbinding maken tussen gast en medewerker. Het moet ook een plek zijn waar mensen tot rust komen, vandaar dat er ook een grote leestafel staat opgesteld achterin de shop.

Pinsa

De pinsa is één van de smaakmakers in het assortiment die de hele dag door vers wordt klaargemaakt voor de gast. Een ambachtelijk Italiaans product dat veganistisch en vetarm is, en minder calorieën en koolhydraten bevat dan een pizza. Jitha’s biedt 17 verschillende pinsa’s. Het assortiment van Jitha’s verder is een selectieve keus van leveranciers met eerlijke producten én een echt verhaal, die het ambacht in hun producten en de passie van Jitha's delen. De koffie en thee, die ter plekke vers worden bereid, zijn van koffiebranderij en theepakkerij Blanche Dael uit Maastricht. Naast bakkersproducten ontbreekt de regionale specialiteit Urker saucijzenbroodje van Jan de Bakker niet.

Bron: @FoodClicks

Grote leestafel waar gasten tot rust kunnen komen
Voldoende zitgelegenheid bij Jitha's in Emmeloord
Jitha's is vernoemd naar de huidige directeur Jitha van Staveren

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede Jitha’s Deli van Van Staveren opent in Almere

Tankshop – De shop van Shell tankstation en laadplein in Almere Buiten Oost aan De Striptekenaar 83 wordt momenteel verbouwd naar een Jitha’s Deli. Op de locatie vestigt zich de tweede Jitha’s Deli van Van Staveren. De locatie in Almere opent de deuren op 8 april 2024.

Lees bericht


Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht

Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht

Eerste drie Nederlandse Circle K-locaties zijn bepaald

Tankstation - Onlangs werd de eerste volledige hernieuwde shop van Circle K in Duitsland geopend. De locatie in Berlijn vormde het startschot voor de ombouw van de bijna 1200 vestigingen in Duitsland en zo’n 400 locaties in Nederland. Cirkel K Nederland laat weten dat de eerste drie TotalEnergies locaties in Nederland die voorzien worden van het Cirkel K- shopconcept inmiddels zijn...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid