Ter Marsch & Co pakt wéér goud tijdens NK Lekkerste Burger


Vlnr: Danielle Touwslager (2), Andy Hoogvliets (1) en Ferlyan Palimbong (3) / Foto bij: Graphicks

Wedstrijd - Andy Hoogvliets van Ter Marsch & Co Rotterdam heeft goud gepakt tijdens het NK Lekkerste Burger 2024 op de Horecava. Daarmee raakt de prijzenkast van de burgerboetiek nog voller dan hij al was.

Ter Marsch & Co was naar het NK Lekkerste Burger 2024 gekomen met La Fiesta de Carne, een burger met onder andere Spaanse Black Angus van Miquel Vergara, 24 maanden gerijpte Gran Reserva Serranoham, ketchup van Piment d'Espelette, custard van Manchego-kaas, Anadaluz-créme en een venkelsalade.

Perfecte combinatie

Over de smaken van de winnende burger was de jury het snel eens. “Ten eerste was de smaak van het vlees zelf erg goed. En de combinatie van alle ingrediënten werkte perfect, met een klein beetje pittigheid. De burger zag er ook nog eens prachtig uit – Instagrammable – en was handzaam."

Meerdere prijzen

Boetiek-burgerrestaurant Ter Marsch & Co, met locaties in Rotterdam en Amsterdam, is vaker actief op verschillende wedstrijdpodia in binnen- en buitenland. Tijdens het NK de Lekkerste hebben ze al verschillende prijzen gepakt, waaronder goud tijdens het NK Loaded Fries (Mitch Kramer) en het NK Lekkerste Burger (Rohini Atwaroe), beiden in 2020.

Italian Connection

Danielle Touwslager van Dammers Tap Schiphol (HMSHost) werd tweede tijdens het NK Lekkerste Burger 2024. Zij maakte de Italian Connection, een burger met onder andere gegrilde Pecorino, Amsterdamse uien relish en geroosterde paprika. "De burger zelf was erg lekker en superzacht, perfect gedraaid", aldus de jury.

Verrassende smaken

Het brons was voor Ferlyan Palimbong. De eigenaar van het Spakenburgse Podomoro is al jaren van de partij en heeft inmiddels ook een volle prijzenkast. Zijn Asian Party Burger was opgebouwd op een brioche bun met onder andere cheddar, crispy bacon, spareribs met hoisin en sriracha, verse sjalot citroengras en kimchi. "Veel verrassende smaken", aldus de jury.

Bron: Lekkerste Wedstrijden/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NK Koffie de komende drie jaar op Horecava

Vakbeurs - Na het succes van voorgaande edities bundelen de Specialty Coffee Association (SCA Nederland) en Horecava opnieuw hun krachten voor de komende drie jaar om de nationale koffie kampioenschappen te organiseren tijdens Horecava.

Lees berichtFEBO opent vestiging op Schiphol Plaza

Formulenieuws - Snackbarketen FEBO heeft haar deuren geopend op Amsterdam Schiphol Airport. De winkel van travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) is de eerste vestiging van het merk op een luchthaven in Nederland.

Lees bericht

Avolta start pilot om footprint van F&B-aanbod te meten

Duurzaamheid – Avolta, wereldleider op het gebied van reiservaringen waar HMSHost onderdeel vanuit maakt, start een pilot in samenwerking met duurzaamheidsbedrijven HowGood en PS in Foodservice. Deze pilot richt zich op het meten van de CO2-voetafdruk van de Nederlandse toeleveringsketen in F&B.

Lees bericht


Vrumona presenteert nieuw design Pepsi in grootse campagne

Campagne - Vrumona, licentiepartner van PepsiCo, introduceert het nieuwe design voor Pepsi in de grootste campagne ooit. Het wordt de eerste update in 14 jaar tijd. De nieuwe visuele identiteit wordt in meer dan 120 markten uitgerold, waaronder in Nederland. Bezoekers aan de Horecava beleefde de primeur van de nieuwe merkuitstraling.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid