Tetra Pak en Mycorena samen in voedselfermentatie


Mycorena was ook het bedrijf dat in 2020 de vegetarische Zweedse gehaktballetjes lanceerde / Foto bij: Mycorena

Samenwerking - Tetra Pak heeft de krachten gebundeld met de Zweedse voedselproducent Mycorena. De partijen gaan een productiefaciliteit voor schimmelfermentatie ontwikkelen, om alternatieve voedseltoepassingen op basis van eiwitten te creëren.

De samenwerking is onderdeel van Tetra Pak's missie om uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid en -zekerheid aan te pakken, waarbij onder meer onderzoek wordt gedaan naar innovatieve voedselbronnen.

De productiefaciliteit in het Zweedse Falkenberg gaat een vleesvervangend product produceren van schimmels. De eerste fase bestaat uit het produceren van een gehakt dat als basis dient voor het maken van allerlei soorten vleesvervangers. Mycorena is van plan haar productiecapaciteit en bereik te vergroten door in de nabije toekomst nieuwe fabrieken in Europa en Azië te openen.

Blauwdruk

Dr. Ramkumar Nair, oprichter en CEO, Mycorena: "Schimmelfermentatie is de toekomst van de voedselindustrie. Deze nieuwe fermentatiefaciliteit is een hypermoderne fabriek die we verder gaan uitbreiden en die als technologische blauwdruk gaat dienen voor volgende locaties wereldwijd." 

Voedselfermentatie

Schimmelfermentatie is een onderdeel van innovatieve voedselfermentatie dat natuurlijke, eeuwenoude processen omarmt en microbiologie gebruikt om micro-organismen te veranderen in kleine productiecentra die eiwitrijke producten maken zoals alternatieven voor vlees, zeevruchten en zuivel. Het proces dient ook om de smaak en textuur van traditionele plantaardige voedselproducten te verbeteren.

Innovatienetwerk

Tetra Pak's samenwerking met Mycorena begon in 2019 en maakt onderdeel uit van het streven van het bedrijf om een innovatief ecosysteem te bouwen dat helpt nieuwe kansen te bieden op gebied van voedselveiligheid, -zekerheid, en -duurzaamheid. Tetra Pak's innovatienetwerk omvat onder andere startups in Zweden, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Bron: Tetra Pak/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

EARTH Water stopt met verkoop plastic flesjes

Duurzaam - Na 14 jaar stopt EARTH Water met het gebruik van plastic flesjes voor het verpakken van haar water. Het gaat in totaal om 5 miljoen plastic flesjes per jaar, verantwoordelijk voor 50 procent van de verkoop van EARTH, o laat het bedrijf weten.

Lees bericht


HelloFresh selecteert duurzame verpakking van Tetra Pak

Bezorgdienst – Eigenlijk was het al bekend op de private labelbeurs PLMA. Wat daar werd al bekend gemaakt dat HelloFresh voortaan de maaltijdproducten zou versturen in de kartonnen verpakkingen van Tetra Recart. De verpakkingen werden daar ook gepresenteerd. Sinds vandaag is duidelijk dat HelloFresh in ieder geval voor deze duurzame Tetra Pak-verpakkingen kiest voor het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. HelloFresh...

Lees bericht

Mineraalwater in plastic flesjes voortaan taboe bij New York Pizza

Formulenieuws – Pizzaketen New York Pizza heeft afscheid genomen van plastic flesjes voor mineraalwater en kiest voortaan voor een kartonnen verpakking van Tetra. In alle 202 vestigingen wordt het mineraalwater voortaan aangeboden in de 500ml kartonnen pakjes van Prisma® Aseptic. New York Pizza is, naar eigen zeggen, de eerste foodonderneming in ons land die deze switch maakt. De keuze om te veranderen...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid