Thuisbezorgd.nl sluit zich aan bij Veganuary

Vegan – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl heeft zich aangesloten bij het wereldwijde initiatief Veganuary om het eten van vegan te stimuleren. Samen met experts en restaurants wil de maaltijdenbezorgdienst gedurende de maand januari mensen helpen om het eten van vegan zo eenvoudig mogelijk te maken.
Uit onderzoek van Thuisbezorgd.nl en bureau iVox blijkt dat 1 op 3 Nederlanders wel vegan wil eten, maar toch twijfels heeft. Vegan is de afgelopen jaren wel gestegen wat ook blijkt uit het feit dat 40% van alle Nederlanders en ruim de helft van de jongeren minstens een keer per maand vegan eet. Daarnaast heeft bijna 30% van alle Nederlanders de afgelopen 5 jaar voor het eerst bewust een vegan maaltijd geprobeerd.
Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met plantaardige maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen; 32% van de Nederlanders die wel eens vegan eten geeft namelijk aan niet altijd goed te weten hoe ze voldoende essentiële voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen. Het initiatief Veganuary wil aan die onbekendheid een einde maken.
De Veganuary-beweging, waarbij honderdduizenden mensen wereldwijd het jaar beginnen met een vegan voedingspatroon, bestaat sinds 2014 en won de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar vegan willen maken. Zo’n één op de vijf Nederlanders (21%) overweegt om vaker vegan te bestellen dan vijf jaar geleden. Die houding is terug te zien bij de bestelsite. In 2020 zag Thuisbezorgd.nl het aantal bestellingen van vegan maaltijden bijna verdubbelen. Het aantal vegan maaltijden aangeboden door restaurants is daarbij ook met 40% toegenomen.
Dierenwelzijn
Voor de meeste Nederlanders is dierenwelzijn (1 op de 5) de belangrijkste reden om vegan te eten, gevolgd door het klimaat en gezondheid. Volgens het onderzoek geven vrouwen (21%) vaker aan dan mannen (11%) dat zij vanwege het welzijn van dieren vegan zijn gaan eten.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Casual dining concept Vegitalian heeft internationale groeiambitie
Horecaconcept - De prijswinnende horecaondernemers achter het plantaardige casual dining concept Vegitalian gaan intensief samenwerken met een groep impact-investeerders om de stevige internationale groeiambities waar te maken. De komende jaren investeert V-SQUARE in de opening van tientallen vestigingen binnen en buiten Nederland van de restaurant-, catering- en bezorgketen. Begin april heropent het eerste restaurant aan de Schoutenstraat in Utrecht.
Lees berichtInternorga zet samenwerking met ProVeg voort
Vakbeurzen – De conveniencebeurs Internorga, die van 10 tot 14 maart in Hamburg wordt gehouden, zet de samenwerking met ProVeg Internationaal opnieuw door. De twee partijen werken op het gebied van plantaardige voeding al vijf jaar samen.
Lees berichtZwanenberg komt met nieuwe Kips Vega-campagne
Campagne – Kips heeft een nieuwe campagne ontwikkeld die erop is gericht consumenten ervan te overtuigen dat Kips Vega een feestje is op je boterham. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met reclamebureau Alfred.
Lees berichtVernieuwde Smullers open op Utrecht CS
Formulenieuws – De snackautomaat van de vernieuwde Smullers op Utrecht CS telt maar liefst 128 trekluikjes. De vestiging met de look & feel van het Smullers 2.0-format opende deze week en heeft daarmee een van de grootste automatiekmuren van Nederland.
Lees berichtWestland Kaas neemt het merk ‘Kees’
Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.
Lees berichtVegan menu groeit in Nederland, maar ook internationaal
Analyse - Onder de vele restaurants die beschikbaar zijn via de Uber Eats app, is er een algemene groei in restaurants met veganistische opties op het menu in 2022. Uber Eats heeft die vergeleken met de cijfers van 2020. En wat blijkt? Daar waar de Nederlandse menukaarten een groei laten zien van iets meer dan 20%, toont Frankrijk een uitschieter van 4600%.
Lees bericht