Thuisbezorgd.nl sluit zich aan bij Veganuary


Vegan – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl heeft zich aangesloten bij het wereldwijde initiatief Veganuary om het eten van vegan te stimuleren. Samen met experts en restaurants wil de maaltijdenbezorgdienst gedurende de maand januari mensen helpen om het eten van vegan zo eenvoudig mogelijk te maken.

Uit onderzoek van Thuisbezorgd.nl en bureau iVox blijkt dat 1 op 3 Nederlanders wel vegan wil eten, maar toch twijfels heeft. Vegan is de afgelopen jaren wel gestegen wat ook blijkt uit het feit dat 40% van alle Nederlanders en ruim de helft van de jongeren minstens een keer per maand vegan eet. Daarnaast heeft bijna 30% van alle Nederlanders de afgelopen 5 jaar voor het eerst bewust een vegan maaltijd geprobeerd.

Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met plantaardige maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen; 32% van de Nederlanders die wel eens vegan eten geeft namelijk aan niet altijd goed te weten hoe ze voldoende essentiële voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen. Het initiatief Veganuary wil aan die onbekendheid een einde maken.

De Veganuary-beweging, waarbij honderdduizenden mensen wereldwijd het jaar beginnen met een vegan voedingspatroon, bestaat sinds 2014 en won de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar vegan willen maken. Zo’n één op de vijf Nederlanders (21%) overweegt om vaker vegan te bestellen dan vijf jaar geleden. Die houding is terug te zien bij de bestelsite. In 2020 zag Thuisbezorgd.nl het aantal bestellingen van vegan maaltijden bijna verdubbelen. Het aantal vegan maaltijden aangeboden door restaurants is daarbij ook met 40% toegenomen.

Dierenwelzijn

Voor de meeste Nederlanders is dierenwelzijn (1 op de 5) de belangrijkste reden om vegan te eten, gevolgd door het klimaat en gezondheid. Volgens het onderzoek geven vrouwen (21%) vaker aan dan mannen (11%) dat zij vanwege het welzijn van dieren vegan zijn gaan eten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd groeit hard in vierde kwartaal

Bezorgservice - Moederbedrijf Just Eat Takeaway van Thuisbezorgd.nl is in het laatste kwartaal hard gegroeid door de pandemie. Het bedrijf leverde de laatste maanden van het jaar maar liefst 180 miljoen maaltijden en dat was 57 procent meer dan het jaar ervoor. De kwartaalcijfers zijn woensdag bekend gemaakt.

Lees berichtBoermarke start productie plantaardige kazen

Introductie –Boermarke start begin volgend jaar de productie van de eerste plantaardige kazen.  Het bedrijf uit Enschede heeft de ambitie om de grootste Nederlandse producent van volwaardige plantaardige zuivelalternatieven te zijn.

Lees bericht

Hybride bestelplatform Happie landelijk live

Bestelplatform - Het bestelplatform Happie, dat vorig jaar in Enschede werd geïntroduceerd, is onlangs landelijk live gegaan. Happie combineert het gemak van een bestelplatform, terwijl consumenten toch rechtstreeks bestellen bij de ondernemers.

Lees berichtIn steeds meer steden McDelivery

Formulenieuws – Het laten thuisbezorgen van Happy Meals en Big Macs kan in steeds meer steden. Onlangs is weer een groot aantal McDonald’s restaurants aangesloten op de netwerken van Uber Eats en Thuisbezorgd.nl.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid