Thuisbezorgd.nl sluit zich aan bij Veganuary


Vegan – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl heeft zich aangesloten bij het wereldwijde initiatief Veganuary om het eten van vegan te stimuleren. Samen met experts en restaurants wil de maaltijdenbezorgdienst gedurende de maand januari mensen helpen om het eten van vegan zo eenvoudig mogelijk te maken.

Uit onderzoek van Thuisbezorgd.nl en bureau iVox blijkt dat 1 op 3 Nederlanders wel vegan wil eten, maar toch twijfels heeft. Vegan is de afgelopen jaren wel gestegen wat ook blijkt uit het feit dat 40% van alle Nederlanders en ruim de helft van de jongeren minstens een keer per maand vegan eet. Daarnaast heeft bijna 30% van alle Nederlanders de afgelopen 5 jaar voor het eerst bewust een vegan maaltijd geprobeerd.

Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met plantaardige maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen; 32% van de Nederlanders die wel eens vegan eten geeft namelijk aan niet altijd goed te weten hoe ze voldoende essentiële voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen. Het initiatief Veganuary wil aan die onbekendheid een einde maken.

De Veganuary-beweging, waarbij honderdduizenden mensen wereldwijd het jaar beginnen met een vegan voedingspatroon, bestaat sinds 2014 en won de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar vegan willen maken. Zo’n één op de vijf Nederlanders (21%) overweegt om vaker vegan te bestellen dan vijf jaar geleden. Die houding is terug te zien bij de bestelsite. In 2020 zag Thuisbezorgd.nl het aantal bestellingen van vegan maaltijden bijna verdubbelen. Het aantal vegan maaltijden aangeboden door restaurants is daarbij ook met 40% toegenomen.

Dierenwelzijn

Voor de meeste Nederlanders is dierenwelzijn (1 op de 5) de belangrijkste reden om vegan te eten, gevolgd door het klimaat en gezondheid. Volgens het onderzoek geven vrouwen (21%) vaker aan dan mannen (11%) dat zij vanwege het welzijn van dieren vegan zijn gaan eten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Helft van Europese vleeseters mindert vleesconsumptie’

Plantaardig - Ruim de helft van de Europese vleeseters is actief bezig hun vleesconsumptie te verminderen. Dit is 5% meer dan vorig jaar. Dit blijkt uit het Europees gefinancierde Smart Protein onderzoek uitgevoerd door ProVeg International in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen en de Universiteit Gent.

Lees bericht


Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht


Oldtimers lanceert drie suikervrije smaken

Introductie - Het merk Oldtimers, geproduceerd in het Friese dorp Jirnsum, lanceert drie nieuwe suikervrije smaken; van Zoete Bolletjes en Zoute Puntjes tot aan de gecoate Zoethout Rotsjes. De suikervrije producten van Oldtimers zijn ook volledig vegan.

Lees bericht


Appèl komt met ‘best basic’-opties bij TU Delft

Catering – Cateraar Appèl, die met de ingang van het nieuwe studiejaar de horeca-activiteiten verzorgt bij de TU Delft, komt daar op de uitgiftepunten met ‘best basic’-opties. Het gaat om producten die binnen de categorie in een betaalbare variant worden aangeboden.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid