Thuisbezorgd.nl sluit zich aan bij Veganuary


Vegan – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl heeft zich aangesloten bij het wereldwijde initiatief Veganuary om het eten van vegan te stimuleren. Samen met experts en restaurants wil de maaltijdenbezorgdienst gedurende de maand januari mensen helpen om het eten van vegan zo eenvoudig mogelijk te maken.

Uit onderzoek van Thuisbezorgd.nl en bureau iVox blijkt dat 1 op 3 Nederlanders wel vegan wil eten, maar toch twijfels heeft. Vegan is de afgelopen jaren wel gestegen wat ook blijkt uit het feit dat 40% van alle Nederlanders en ruim de helft van de jongeren minstens een keer per maand vegan eet. Daarnaast heeft bijna 30% van alle Nederlanders de afgelopen 5 jaar voor het eerst bewust een vegan maaltijd geprobeerd.

Toch twijfelt één op de drie fijnproevers of ze met plantaardige maaltijden wel voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen; 32% van de Nederlanders die wel eens vegan eten geeft namelijk aan niet altijd goed te weten hoe ze voldoende essentiële voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen. Het initiatief Veganuary wil aan die onbekendheid een einde maken.

De Veganuary-beweging, waarbij honderdduizenden mensen wereldwijd het jaar beginnen met een vegan voedingspatroon, bestaat sinds 2014 en won de afgelopen jaren sterk aan populariteit. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar vegan willen maken. Zo’n één op de vijf Nederlanders (21%) overweegt om vaker vegan te bestellen dan vijf jaar geleden. Die houding is terug te zien bij de bestelsite. In 2020 zag Thuisbezorgd.nl het aantal bestellingen van vegan maaltijden bijna verdubbelen. Het aantal vegan maaltijden aangeboden door restaurants is daarbij ook met 40% toegenomen.

Dierenwelzijn

Voor de meeste Nederlanders is dierenwelzijn (1 op de 5) de belangrijkste reden om vegan te eten, gevolgd door het klimaat en gezondheid. Volgens het onderzoek geven vrouwen (21%) vaker aan dan mannen (11%) dat zij vanwege het welzijn van dieren vegan zijn gaan eten.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier

Bezorgdienst – Bezorgplatform Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

Lees bericht


Thuisbezorgd komt met eigen trendrapport

Analyse – Bezorgdienst Thuisbezorgd.nl komt met een eigen Food Trend Rapport 2021. In deze eerste editie presenteert de bestelsite de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van smaak, eten en bestelgedrag. Het rapport is tot stand gekomen aan de hand van geanonimiseerde data van alle bestellingen van het afgelopen jaar bij 12.000 aangesloten restaurants.

Lees bericht
Free From Food Expo 2021 in Amsterdamse Rai

Beurzen - Op 23 en 24 november a.s. vindt de Free From Food Expo plaats in de RAI in Amsterdam. Deze achtste Europese vakbeurs biedt een uitgebreid programma in een zich razendsnel ontwikkelende markt over Vrij Van, Vega(n), Plantaardig en Gezonde, Bewuste voedingstrends voor retail- en foodservicebedrijven.

Lees bericht

Dr Oetker komt met de ‘The Good Baker Pizza’

Introductie – Dr Oetker komt met drie nieuwe pizzavarianten onder de naam The Good Baker pizza’s van Dr. Oetker, twee vegetarisch en één veganistisch. De pizza’s zijn belegd met groente, zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen en hebben een Nutri-Score A of B.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid