Tweede editie Gezonde Innovatie Awards gestart


Verkiezing – Voor de tweede keer gaat de Gezonde Innovatie Awards weer van start. De Gezonde Innovatie Awards zijn complimentenprijzen voor producten en initiatieven die gezonder eten voor de consument gemakkelijker maken.

Initiatiefnemers achter de verkiezing zijn supermarktvakblad FoodPersonality en discussieplatform Foodlog.

De verkiezing is bedoeld voor iedereen binnen de foodsector. Boeren, verwerkers, verenigingen, levensmiddelenfabrikanten, gemeenten, supermarkten, brancheorganisaties en burgers kunnen zich met hun initiatieven en producten aanmelden, mits deze leiden naar een gezonder voedingsgedrag.

Tijdens de coronapandemie is een deel van de Nederlandse huishoudens anders gaan eten: een vijfde eet meer groente en fruit, minder snacks en alcohol. Zo’n 10% eet juist ongezonder: meer snacks, vaker afhalen of laten bezorgen en meer alcohol. Met de Gezonde Innovatie Awards willen de initiatiefnemers de gezonde trend stimuleren en versterken.

Eerste editie: 150 aanmeldingen en 15.000 stemmen

Uit de ruim 150 aanmeldingen van 2020 nomineerde de vakjury 9 initiatieven en 22 producten. Consumenten brachten maar liefst 15.000 stemmen uit op hun favorieten. De jury bepaalde de jurywinnaars.

Nieuwsgierig naar de awards?

De Gezonde Innovatie Awards kennen twee categorieën:

Producten die het beste passen binnen een gezonder eetpatroon

Initiatieven die het meest aansporen tot een gezonder eetpatroon

Zo doe je mee

Stap 1. Aanmelden: Stuur voor zondag 31 oktober 2021 een mail naar ted@shelflife.nl. Zet daarin de naam van het product of initiatief en je eigen contactgegevens.

Stap 2. Nomineren: Uit alle aanmeldingen selecteert een vakjury de genomineerden. Half november horen alle aanmelders of ze op deze short list staan.

Stap 3. Publieksstemming: Het Nederlandse publiek wordt gevraagd om hun favorieten te kiezen. Stemmen kan vanaf 1 december tot en met halverwege januari.

Stap 4. Jurybeoordeling Ook de vakjury kiest zijn favoriete producten en initiatieven.

Stap 5. Uitreiking: Begin februari 2022 reiken Foodlog en FoodPersonality de publieks- en juryprijzen uit. De precieze invulling is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19.

Meer informatie: FoodPersonality: Mark.Peeters@foodpersonality.nl en Foodlogbianca@foodlog.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Winnaars Gezonde Innovatie Awards uitgereikt

Verkiezing - De stemmen van de vakjury, consumenten én bezoekers van het Gezonde Innovatie Event zijn geteld. Voor de vierde keer op rij reikten Foodlog, FoodPersonality en Supermarkt.team de Gezonde Innovatie Awards uit aan producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid