Unilever zet volgende stap tegen voedselverspilling


Too Good To Go en Unilever zetten stap naar rechtstreekse levering van geredde producten aan huis

Voedselverspilling – Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Voortaan is het mogelijk om via de Too Good To Go app een pakket met producten van onder andere Unox, Knorr, Calvé en Conimex thuis te laten bezorgen, direct van de maker naar de consument. Dat betekent ook voor Too Good To Go nieuwe mogelijkheden.

Beide partijen werken al langer samen om pakketten met producten – die niet meer via de reguliere kanalen kunnen worden aangeboden – aan te bieden. Via de Too Good To Go app kun je producten die anders worden weggegooid, reserveren en ophalen bij een restaurant, bakker of supermarkt in de buurt. Daar komt nu een nieuwe functie bij; het bestellen en thuisbezorgd krijgen van een pakket met Unilever-producten die niet meer via de reguliere kanalen kunnen worden aangeboden. De samenwerking zorgt ook voor een landelijke dekking, omdat de producten nu aan huis worden geleverd.

Unilever en Too Good To Go hebben de samenwerking de afgelopen twee weken getest. Deze test was succesvol en daarom kan er nu verder uitgerold worden.

De inhoud van het pakket bestaat op dit moment alleen uit Unilever producten. In de toekomst zou een pakket uit veel meer verschillende producten moeten bestaan. Unilever en Too Good To Go roepen andere voedingsmiddelenbedrijven dan ook op om mee te doen en samen voedselverspilling te verminderen.

Directe aanbieder

Voor Too Good To Go betekent deze stap dat zij een nieuw bedrijfsmodel toevoegen aan hun bestaande activiteiten. Zij worden een directe aanbieder van voeding en niet meer alleen een tussenpersoon. Dit betekent dat zij nu in staat zijn om meer voedsel te kunnen redden, direct van bijvoorbeeld producenten.

Bron: Unilever/@FoodClicks

Het Magic Pakket met Too Good To Go-producten van Unilever

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

InstockMarket ontvangt B Corp-certificering

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Lees berichtRegionaal project Orbisk ook in Barneveld van start

Voedselverspilling - Alberto’s Italian in Barneveld, partner van cateringplatform Zakelijk Bezorgd, is de tweede locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. De gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen en Barneveld van Regio Foodvalley zetten de komende twee jaar twee Orbisk systemen in voor regionale horeca.

Lees berichtInstockMarket verdubbelt de groei en impact in 2023

Voedselverspilling - Duurzame horecagroothandel InstockMarket heeft er een goed jaar opzitten. Dit jaar redde het bedrijf ruim 800 duizend kilo aan voedselproducten en werden er veel veranderingen doorgevoerd. Zo sloot de groothandel meerdere zakelijke contracten met grote cateraars en merken, maar kreeg het ook een nieuwe behuizing in Diemen. Ook werd een nieuw ERP-systeem geïmplementeerd en een nieuwe website gelanceerd.

Lees bericht

Aardappelindustrie verspilt maar 3,4% voedsel

Voedselverspilling - De stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt in de verwerking van aardappel naar diepvriesproduct. Hieruit blijkt dat 96,6% van de aardappel een bestemming krijgt als voedsel of veevoer. Er wordt dus maar 3,4% verspild.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid