Vion koploper in Transparatiebenchmark sector voedsel en drank


Transparantie – In de Transparantiebenchmark voor de 500 grootste bedrijven in Nederland neemt Vion positie 25 in. De Nederlandse Transparantiebenchmark werd dinsdag bekendgemaakt en is een erkenning van het ministerie van economische zaken voor de mate van transparantie naar de maatschappij en de verslaglegging hierover. Vijf jaar geleden bekleedde Vion nog positie 203.

Vion is voor het vijfde jaar op rij gestegen in de Nederlandse transparantiebenchmark en bovendien nu door de 25e plek koploper geworden in de sector voor voedsel en drank ondernemingen. In 2017 won Vion de Kristalprijs voor haar eerste rapport als snelste stijger op de benchmark. CEO Ronald Lotgerink: “Voor onze mensen, het bedrijf en onze sector in het bijzonder is maatschappelijke transparantie heel belangrijk. Onze strategie van verantwoord ondernemen, duurzaamheid en samenwerking in ketens noemen wij Building Balanced Chains. Elke dag bouwen we aan transparante en regionale ketens die vanuit dat principe werken voor onze leveranciers, de veehouders en akkerbouwers, onze klanten en de consument.”

Transparantiebenchmark

De Transparantiebenchmark is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA). Elke twee jaar wordt een ranglijst samengesteld naar de mate van transparantie en activiteiten op maatschappelijk vlak onder de circa 500 grootste bedrijven in Nederland.

Bron: Vion/@FoodClicks

Ronald Lotgerink, CEO Vion Food Group Foto's: Vion

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid