Vrumona verwijdert één miljard suikerklontjes uit frisdranken


Frisdranken - Vrumona heeft eerder de belofte gedaan goed en gezond drinken voor iedereen mogelijk te maken. Daarom is het bedrijf sinds 2015 bezig om het suikergehalte in haar frisdranken sterk te verminderen. Die missie heeft geleid tot een belangrijk mijlpaal: tot nu toe zijn er één miljard suikerklontjes uit de totale portfolio verdwenen.

Om deze doelstelling te halen heeft Vrumona geleidelijk stappen gezet in de suikerreductie. De frisdranken uit het Vrumona portfolio bevatten elk jaar 5% minder calorieën en steeds minder suiker, zodat consumenten ook langzaam aan de smaak konden wennen. In totaal is 60% van het Vrumona assortiment nu laagcalorisch (0 t/m 15 kcal per 100 ml). Iedere nieuwe frisdrank die geïntroduceerd wordt, bevat niet meer dan 19 kcal per 100 ml. Hiermee heeft het Vrumona portfolio een 40% lager suikergehalte dan het marktgemiddelde, zo laat het bedrijf weten.

Inmiddels heeft Vrumona van elk van de frisdranken een laagcalorische variant. Een paar recente ontwikkelingen zijn de herlancering van Sourcy Vitaminwater, waarbij het gehele assortiment volledig suikervrij is geworden met behoud van smaak. En de Royal Club 0% bitter range, waarbij consumenten de keuze hebben uit een 0% suikervariant van Royal Club Ginger Ale, Tonic en Bitter Lemon. Pepsi Max is de hardste groeier binnen het cola-segment en de sterkste stijger in de top 100 van IRI Nederland.

Regular wordt suikervrij

Evelien Sanders-De Boer, Managing Director van Vrumona: “Wij willen dat ‘suikervrij’ snel het nieuwe ‘regular’ wordt. Om dat te bereiken is het belangrijk dat consumenten zelf bewust de keuze voor suikervrij maken. We helpen hen hierbij met diverse initiatieven die we samen met onze klanten, retailers en horecaondernemers hebben genomen om de aandacht voor suikervrij te laten groeien. Bijvoorbeeld promoties van suikervrije frisdrank en de start van het suikervrije schap.”

Vrumona ziet de mijlpaal van 1 miljard suikerklontjes reductie als een mooie mijlpaal maar gaat door in het verder verlagen van het suikergehalte en de calorische waarde van de frisdranken.

Bron: Vrumona/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Kapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht7UP start zomercampagne ‘Sociable Food Moments’

Campagne - 7UP komt met een nieuwe campagne. Het frisdrankmerk van PepsiCo, dat in Nederland door Vrumona wordt gedistribueerd, wil in de campagne laten zien dat bij het hebben van meer vrijheid na de lockdowns, veranderende regelgeving en social distancing, de frisse smaak 7UP Free goed past.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid