Vrumona verwijdert één miljard suikerklontjes uit frisdranken


Frisdranken - Vrumona heeft eerder de belofte gedaan goed en gezond drinken voor iedereen mogelijk te maken. Daarom is het bedrijf sinds 2015 bezig om het suikergehalte in haar frisdranken sterk te verminderen. Die missie heeft geleid tot een belangrijk mijlpaal: tot nu toe zijn er één miljard suikerklontjes uit de totale portfolio verdwenen.

Om deze doelstelling te halen heeft Vrumona geleidelijk stappen gezet in de suikerreductie. De frisdranken uit het Vrumona portfolio bevatten elk jaar 5% minder calorieën en steeds minder suiker, zodat consumenten ook langzaam aan de smaak konden wennen. In totaal is 60% van het Vrumona assortiment nu laagcalorisch (0 t/m 15 kcal per 100 ml). Iedere nieuwe frisdrank die geïntroduceerd wordt, bevat niet meer dan 19 kcal per 100 ml. Hiermee heeft het Vrumona portfolio een 40% lager suikergehalte dan het marktgemiddelde, zo laat het bedrijf weten.

Inmiddels heeft Vrumona van elk van de frisdranken een laagcalorische variant. Een paar recente ontwikkelingen zijn de herlancering van Sourcy Vitaminwater, waarbij het gehele assortiment volledig suikervrij is geworden met behoud van smaak. En de Royal Club 0% bitter range, waarbij consumenten de keuze hebben uit een 0% suikervariant van Royal Club Ginger Ale, Tonic en Bitter Lemon. Pepsi Max is de hardste groeier binnen het cola-segment en de sterkste stijger in de top 100 van IRI Nederland.

Regular wordt suikervrij

Evelien Sanders-De Boer, Managing Director van Vrumona: “Wij willen dat ‘suikervrij’ snel het nieuwe ‘regular’ wordt. Om dat te bereiken is het belangrijk dat consumenten zelf bewust de keuze voor suikervrij maken. We helpen hen hierbij met diverse initiatieven die we samen met onze klanten, retailers en horecaondernemers hebben genomen om de aandacht voor suikervrij te laten groeien. Bijvoorbeeld promoties van suikervrije frisdrank en de start van het suikervrije schap.”

Vrumona ziet de mijlpaal van 1 miljard suikerklontjes reductie als een mooie mijlpaal maar gaat door in het verder verlagen van het suikergehalte en de calorische waarde van de frisdranken.

Bron: Vrumona/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

#SAMENLUNCHEN campagne steunt cateraars

Catering - Omdat de catering binnen scholen weer opstart en ook kantoren weer medewerkers ontvangen, heeft een aantal bedrijven uit de levensmiddelensector het initiatief genomen tot een gerichte #SAMENLUNCHEN campagne. Met de campagne willen zij de cateringsector een hart onder riem steken en de cateringrestaurants weer vol krijgen.

Lees bericht


‘Nederlanders zijn gezonder fris gaan drinken’

Onderzoek – ‘De Nederlander is gezonder gaan drinken’, dat meldt Taco Juriaanse, directeur van FWS, de koepelorganisatie van fris- en mineraalwaterproducenten, naar aanleiding van het Nationale Frisse Dranken Onderzoek 2021. Drie op de vijf Nederlander let nu, na corona, op de hoeveelheid suikers in frisse dranken.

Lees bericht

Pepsi Max lanceert nieuwe ‘challenge your taste’-campagne

Campagne - Pepsi MAX heeft zijn nieuwe campagne gelanceerd. Met de ‘Challenge Your Taste’ campagne wordt iedereen beloond die tegen normen, conventies en clichés durft in te gaan en continu op zoek is naar gedurfdere en betere smaakervaringen. De campagne wordt gestart met een nieuwe tv-commercial, die mensen meevoert in een multi-sensorische Pepsi Max smaakreis. 

Lees bericht

Vrumona neemt Butcha kombucha op in portfolio

Frisdranken – Door de toenemende vraag naar bijzondere frisdranken, heeft Vrumona besloten om Butcha kombucha op te nemen in haar portfolio, om zodoende de frisdrank breder toegankelijk te maken. Butcha maakte al onderdeel uit van Sir Joe, de craft soda tak van Vrumona.

Lees bericht


‘Het gaat goed met Pepsi, het merk groeit jaar op jaar’

Interview - Pepsi neemt in Nederland een bijzondere positie in. Eigenaar van het merk is PepsiCo, maar het bedrijf dat Pepsi distribueert is Vrumona. Dat heeft consequenties voor de manier waarop de marketing rondom het merk wordt gedaan. Zo doet PepsiCo alle ‘above-the-line’ communicatie en is Vrumona verantwoordelijk voor de ‘below-the-line’ activatie.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid