WelkombijKlok over naar De Haan Minerale Oliën


Servicestation – Het bekende Shell-station WelkombijKlok in Hoogeveen wordt verhuurd aan De Haan Minerale Oliën. Volgens eigenaar en BETA-voorzitter Ewout Klok past zijn tankstation qua filosofie het best bij de formule van De Haan. Het tankstation van Klok bestaat dit jaar zestig jaar.

In een toelichting op de site van de BETA schrijft Ewout Klok: “We zijn met ons bedrijf nu 60 jaar verder. Onze zoon Ronald heeft een prachtige functie bij Pandriks Bake-Off in Meppel, onze dochter Suzanne is inmiddels gesetteld in Amsterdam en doet de marketing voor 3WO, een groot horecabedrijf. Beiden hebben ons aangegeven het bedrijf niet te willen overnemen. En u weet als geen ander dat werken in onze branche geen nine-to-five job is met onze ruime openingstijden en bijbehorende drukte”.

BETA

Reden voor Klok zijn bedrijf per 1 oktober over te doen aan De Haan Minerale Oliën. Omdat het bedrijf past bij de filosofie van Klok. Jaren geleden al heeft Kok er voor gekozen zijn tankstationshop meer in te richten als lunchroom dan als traditionele tankshop, een invulling die DHMO ook geeft aan veel van de eigen stations onder de formulenaam Tony's. Bovendien geeft de verhuur van zijn station Klok meer tijd  voor zijn werkzaamheden bij BETA. Hij zegt daarover:  “Dit geeft mij alle ruimte om tot mijn afscheid als BETA-voorzitter (juni volgend jaar) mij volop in te kunnen zetten om ook de ingezette transitie van onze vereniging tot een goed eind te brengen. En dan is voor mij de cirkel helemaal rond.”

Bron: BETA/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht


SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht

Eerste drie Nederlandse Circle K-locaties zijn bepaald

Tankstation - Onlangs werd de eerste volledige hernieuwde shop van Circle K in Duitsland geopend. De locatie in Berlijn vormde het startschot voor de ombouw van de bijna 1200 vestigingen in Duitsland en zo’n 400 locaties in Nederland. Cirkel K Nederland laat weten dat de eerste drie TotalEnergies locaties in Nederland die voorzien worden van het Cirkel K- shopconcept inmiddels zijn...

Lees berichtGeen tabaksverkoop op Schiermonnikoog na 1 juli

Tabak - Als per 1 juli de tabakswet van kracht gaat en supermarkten mogen geen tabakswaren meer verkopen, kunnen inwoners van Schiermonnikoog geen tabak meer krijgen. Het enige alternatief na de supermarkt is een bp-tankstation op het eiland, maar die heeft geen shop.

Lees bericht

Circle K opent eerste verbouwde shop in Berlijn

Formulenieuws – Circle K, dat de tankshoplocaties van TotalEnergies in Nederland en Duitsland heeft overgenomen, heeft de eerste verbouwde locatie in Berlijn geopend. De komende jaren worden alle TotalEnergies-locatie omgebouwd volgens dit convenienceconcept.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid