Yum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group


KFC locatie in Amersfoort van de EG Group / Foto bij: EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

KFC heeft  eerder plannen aangekondigd om tegen 2030 nog eens 500 restaurants in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te willen openen. Volgens de oprichters van de Eg Group, de broers Zuber Issa en Mohsin Issa, is het daarom nu het juiste moment om het stokje over te dragen aan KFC. De EG Group zelf is dit jaar bezig met een aanzienlijke afbouw van de schulden na jaren van enorme expansie.

Yum! Brands, Inc. (vaak afgekort tot Yum!, red.)  is een bedrijf gespecialiseerd in fastfood. Het is eigenaar en franchisegever van de merken Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut, Taco Bell en The Habit Burger Grill. KFC zegt te verwachten dat de transactie tegen het einde van de eerste helft van 2024 kan worden afgerond.

EG Group Nederland

De EG Group vertegenwoordigt als franchisenemer in Nederland ook diverse KFC-vestigingen. Sommige locaties maken onderdeel uit van een tankstation, maar er zijn ook stand alone locaties al dan niet met een drive-tru, op zogenaamde fastfoodcourts.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Shell Café introduceert ijskoffies met Lattiz

Introductie – Shell en FrieslandCampina werken met het merk Lattiz al lange tijd samen. Samen zorgen zij voor miljoenen kopjes koffie langs de weg. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met de introductie van ijskoffie met de Lattiz, het systeem dat zorgt opschuimmelk.

Lees bericht




Tabaksspeciaalzaak Van Vuure test automaat met tabaksuitgifte

Vending – Bij een tabaksspeciaalzaak  van de Amsterdamse ondernemer Jeffrey van Vuure in winkelcentrum De Kameleon in Amsterdam Zuid-Oost staat de eerste kiosk met een volledig geautomatiseerde tabaksautomaat. Bij de vendingautomaat kan de klant na een leeftijdscheck zelf de tabakswaren kiezen, afrekenen en meenemen, zonder tussenkomst van een winkelmedewerker.

Lees bericht

Eerste energieneutrale KFC-restaurants in Nederland

Formulenieuws – De Kentucky Fried Chicken (KFC)-locaties in Almelo en Steenwijk zijn de eerste vestigingen met een A+++++ certificering. Dit betekent dat de restaurants erkend zijn als volledig energieneutrale gebouwen met het hoogste energielabel dat er op dit moment is. Volgens KFC is het een  primeur in de Nederlandse fastfoodservice-industrie.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid