Yum! Brands neemt 218 restaurants over van EG Group


KFC locatie in Amersfoort van de EG Group / Foto bij: EG Group

Buitenland – Yum! Brands' KFC heeft aangegeven dat het 218 restaurants zal overnemen van zijn grootste franchisenemer EG Group in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Yum Brands neemt de locaties over om de groeistrategie in Groot-Brittannië en Ierland te versnellen.

KFC heeft  eerder plannen aangekondigd om tegen 2030 nog eens 500 restaurants in het Verenigd Koninkrijk en Ierland te willen openen. Volgens de oprichters van de Eg Group, de broers Zuber Issa en Mohsin Issa, is het daarom nu het juiste moment om het stokje over te dragen aan KFC. De EG Group zelf is dit jaar bezig met een aanzienlijke afbouw van de schulden na jaren van enorme expansie.

Yum! Brands, Inc. (vaak afgekort tot Yum!, red.)  is een bedrijf gespecialiseerd in fastfood. Het is eigenaar en franchisegever van de merken Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut, Taco Bell en The Habit Burger Grill. KFC zegt te verwachten dat de transactie tegen het einde van de eerste helft van 2024 kan worden afgerond.

EG Group Nederland

De EG Group vertegenwoordigt als franchisenemer in Nederland ook diverse KFC-vestigingen. Sommige locaties maken onderdeel uit van een tankstation, maar er zijn ook stand alone locaties al dan niet met een drive-tru, op zogenaamde fastfoodcourts.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Geeske Burema vertrekt als commercieel directeur bij SPAR

Persoonlijk - Geeske Burema verlaat per 1 maart 2024 de SPAR-organisatie, zo laat de Raad van Commissarissen van SPAR weten. Geeske Burema is sinds januari 2020 als commercieel directeur werkzaam bij SPAR. Na 4 jaar heeft zij besloten om een nieuw hoofdstuk in haar carrière te beginnen.

Lees bericht


‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht

SPAR en EG Group verlengen en intensiveren samenwerking

Tankstations - SPAR Nederland en EG Group (Euro Garages) in Nederland verlengen hun samenwerking. De samenwerking begon in 2017 en wordt geïntensiveerd nu door de uitrol van The Tosti Club op alle Go Fresh-locaties. Sinds de start van de samenwerking zijn er 190 winkels EG-stations omgebouwd met het SPAR-format en is er jaar op jaar samen omzetgroei gerealiseerd in de SPAR...

Lees bericht

Eerste drie Nederlandse Circle K-locaties zijn bepaald

Tankstation - Onlangs werd de eerste volledige hernieuwde shop van Circle K in Duitsland geopend. De locatie in Berlijn vormde het startschot voor de ombouw van de bijna 1200 vestigingen in Duitsland en zo’n 400 locaties in Nederland. Cirkel K Nederland laat weten dat de eerste drie TotalEnergies locaties in Nederland die voorzien worden van het Cirkel K- shopconcept inmiddels zijn...

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid