17 bemande tankstations GP Groot omgekleurd naar Total


Foto bij: GP Groot

Petrol - GP Groot brandstoffen en oliehandel heeft de afgelopen maand haar 17 bemande Texaco-tankstations omgekleurd naar het merk Total. De ombouwoperatie was noodzakelijk omdat de EG Group, als merkhouder van Texaco en Firezone haar merkstrategie heeft herzien.

GP Groot brandstoffen en oliehandel sloot half maart een samenwerkingsovereenkomsten met Total en VARO Energy. Onderdeel van die overeenkomsten was dat de bemande Texaco verkooppunten van GP Groot zouden worden omgekleurd naar het merk Total en dat de onbemande Texaco en Firezone verkooppunten naar het merk Argos zouden switchen.

GP Groot voerde sinds de jaren 70 het Texaco-merk. De koerswijzigingen in het merkenbeleid van EG Group zorgde er voor dat GP Groot ook de merkvoering voor de eigen tankstations onder de loep wilde nemen. Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel: “Voor de bemande locaties waren we op zoek naar een absoluut A-merk dat actief is op het gebied van alternatieve brandstoffen. Total voldoet volledig aan dit profiel en sluit qua ambities en manier van werken zeer goed aan bij GP Groot.”

Vijf maanden na de ondertekening is de ombouwoperatie voor de 17 voormalige bemande Texaco-locaties in een maand tijd gerealiseerd. Het Total-merk heeft daarmee de zichtbaarheid in Noord-Holland aanzienlijk vergroot. Talsma: “Alle stations in één maand tijd omkleuren is een hele prestatie waar we trots op zijn. De tankstations hebben een nieuwe, frisse uitstraling gekregen.” GP Groot gaat nog 16 Texaco-tankstations omkleuren naar Argos. Het bedrijf had er al 19, waarmee het totaal aantal Argos-vestigingen bij GP Groot uitkomt op 35.

GP Groot brandstoffen en oliehandel is groothandelaar in brandstoffen en smeermiddelen, exploiteert tankstations en levert tankpasdiensten. Daarnaast richt het bedrijf zich op inzameling, recycling en is het actief op het gebied van infra en enginering. Met de merkconcepten Argos, Total en NXT worden bijna 60 bemande en onbemande tankstations bevoorraad en geëxploiteerd.

Ter gelegenheid van de ombouw naar Total is er een speciale actie ‘Win met Total’ opgetuigd, waarmee klanten de komende tijd tal van prijzen kunnen winnen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



EG Group opent supermarkt in Blackburn

Buitenland – De EG Group, in Nederland bekend van Texaco, ESSO en Spar Express, heeft in de Blackburn, de plaats waar het hoofdkantoor zit, een supermarkt geopend met zo’n 15.000 artikelen. De supermarkt, Euro Grocers, is 1 april opengegaan en moet een breed en divers publiek aanspreken. Producten uit verschillende werelddelen zijn er terug te vinden.

Lees bericht

Richard Krajicek eerste klant bij LEON bij Texaco Honswijck

Petrol – De allereerste LEON-locatie langs de snelweg is donderdagochtend geopend langs de A1 bij Muiden. In het Texaco-tankstation Honswijck van de EG Group zit naast het natuurlijke Britse fastfoodconcept LEON dat werd geopend, ook een Go Fresh Bakery en Spar Express. De eerste klant van LEON was – toevallig – voormalig toptennisser en Wimbledon-winnaar Richard Krajicek.

Lees bericht

EG Group opent ‘Texaco foodcourt’ Honselersdijk

Petrol – De opening stond gepland half december, maar dinsdag was het zover; op bedrijventerrein Elsenbosch bij Honselersdijk heeft de EG Group haar nieuwste Texaco-tankstation geopend. Niet als standalone, maar in combinatie met verschillende foodformules. Formules die door de EG Group worden gerund.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid