5.000 licenties voor de SVH-thuisacademy


Opleiden - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) startte vorige week de Stay Home Hospitality Academy. En met succes: in nog geen week tijd zijn er al ruim 5.000 gratis licenties besteld.

Voor SVH is het de grootste prioriteit om het afstandsleren mogelijk te maken zodat iedereen vanuit huis kan leren en zo kan werken aan zijn of haar vakbekwaamheid. Want na de crisis hebben ondernemers weer keihard alle geschoolde mensen nodig om de bedrijven op te starten. Direct na de bekendmaking waren er gelijk kleine en grote ondernemingen, die soms honderden licenties tegelijk aanvroegen.

Voor werkenden in de branche is er een gratis pakket aan e-learning beschikbaar gesteld voor de meest voorkomende functies in de horeca: (zelfstandig werkend) kok, (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw en fastservice. Voor leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is er een nog uitgebreider pakket beschikbaar.

Direct na de lancering van de #stayhomehospitalityacademy stroomden volgens SVH de aanvragen binnen. “We hopen dat dit bijdraagt aan het thuisblijven van mensen en dat ze hun tijd zinvol kunnen besteden door te werken aan hun vakbekwaamheid. We zullen in ieder geval met een vervolgactie komen wanneer de overheid besluit tot aanvullende maatregelen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

SVH is op dit moment bezig met het inbouwen van het zogenaamde ‘bewijs van deelname’ in de leeromgeving. Heb je iets afgerond, dan kan SVH dat beoordelen. Is het in orde, dan ontvang je digitaal een bewijs van deelname. De online e-learnings zijn een eerste opstap naar branchediploma’s.

Afstandsleren

Ook voor scholen heeft SVH een gratis aanbod. Variërend van een inspiratiebox met handvatten om afstandslessen te organiseren tot ook het gratis openstellen van de e-learning voor scholen die niet met SVH Horecatalent werken en gratis toegang tot de digitale theorieboeken. “Met man en macht werken we door om het leren gaande te houden. Met dank aan de MBO Raad hebben alle scholen de kans om in deze moeilijke periode gratis met SVH Horecatalent te werken”, aldus Eshuis.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

burgerme lanceert nieuw virtueel merk YAY FRY-DAY

Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.

Lees bericht


CrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden

Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.

Lees bericht

Udo Delfgou nieuwe algemeen directeur KHN

Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.

Lees bericht



Eerste geslaagden SVH Plant-based chef

Opleiding - De allereerste groep cursisten van de SVH Plant-based chef opleiding in Nederland heeft onlangs hun diploma in ontvangst genomen. Na een intensieve vakopleiding van ruim 35 weken, met de focus op de eiwittransitie, zijn alle bereidingstechnieken van plantaardig koken behandeld. De cursisten hebben geleerd om smaakvolle en voedzame plantaardige gerechten te creëren.

Lees bericht

Instock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid