5.000 licenties voor de SVH-thuisacademy


Opleiden - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) startte vorige week de Stay Home Hospitality Academy. En met succes: in nog geen week tijd zijn er al ruim 5.000 gratis licenties besteld.

Voor SVH is het de grootste prioriteit om het afstandsleren mogelijk te maken zodat iedereen vanuit huis kan leren en zo kan werken aan zijn of haar vakbekwaamheid. Want na de crisis hebben ondernemers weer keihard alle geschoolde mensen nodig om de bedrijven op te starten. Direct na de bekendmaking waren er gelijk kleine en grote ondernemingen, die soms honderden licenties tegelijk aanvroegen.

Voor werkenden in de branche is er een gratis pakket aan e-learning beschikbaar gesteld voor de meest voorkomende functies in de horeca: (zelfstandig werkend) kok, (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw en fastservice. Voor leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is er een nog uitgebreider pakket beschikbaar.

Direct na de lancering van de #stayhomehospitalityacademy stroomden volgens SVH de aanvragen binnen. “We hopen dat dit bijdraagt aan het thuisblijven van mensen en dat ze hun tijd zinvol kunnen besteden door te werken aan hun vakbekwaamheid. We zullen in ieder geval met een vervolgactie komen wanneer de overheid besluit tot aanvullende maatregelen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

SVH is op dit moment bezig met het inbouwen van het zogenaamde ‘bewijs van deelname’ in de leeromgeving. Heb je iets afgerond, dan kan SVH dat beoordelen. Is het in orde, dan ontvang je digitaal een bewijs van deelname. De online e-learnings zijn een eerste opstap naar branchediploma’s.

Afstandsleren

Ook voor scholen heeft SVH een gratis aanbod. Variërend van een inspiratiebox met handvatten om afstandslessen te organiseren tot ook het gratis openstellen van de e-learning voor scholen die niet met SVH Horecatalent werken en gratis toegang tot de digitale theorieboeken. “Met man en macht werken we door om het leren gaande te houden. Met dank aan de MBO Raad hebben alle scholen de kans om in deze moeilijke periode gratis met SVH Horecatalent te werken”, aldus Eshuis.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws








Eerste Gespecialiseerd kok-diploma ‘nieuwe stijl’ uitgereikt

Uitreiking - In restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het diploma SVH Gespecialiseerd kok uitgereikt aan Martijn van der Zwan, student van Kookstudio Thorn. Het is het eerste diploma SVH Gespecialiseerd kok ‘nieuwe stijl’ dat is uitgereikt.

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid