5.000 licenties voor de SVH-thuisacademy


Opleiden - Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) startte vorige week de Stay Home Hospitality Academy. En met succes: in nog geen week tijd zijn er al ruim 5.000 gratis licenties besteld.

Voor SVH is het de grootste prioriteit om het afstandsleren mogelijk te maken zodat iedereen vanuit huis kan leren en zo kan werken aan zijn of haar vakbekwaamheid. Want na de crisis hebben ondernemers weer keihard alle geschoolde mensen nodig om de bedrijven op te starten. Direct na de bekendmaking waren er gelijk kleine en grote ondernemingen, die soms honderden licenties tegelijk aanvroegen.

Voor werkenden in de branche is er een gratis pakket aan e-learning beschikbaar gesteld voor de meest voorkomende functies in de horeca: (zelfstandig werkend) kok, (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw en fastservice. Voor leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is er een nog uitgebreider pakket beschikbaar.

Direct na de lancering van de #stayhomehospitalityacademy stroomden volgens SVH de aanvragen binnen. “We hopen dat dit bijdraagt aan het thuisblijven van mensen en dat ze hun tijd zinvol kunnen besteden door te werken aan hun vakbekwaamheid. We zullen in ieder geval met een vervolgactie komen wanneer de overheid besluit tot aanvullende maatregelen”, aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

SVH is op dit moment bezig met het inbouwen van het zogenaamde ‘bewijs van deelname’ in de leeromgeving. Heb je iets afgerond, dan kan SVH dat beoordelen. Is het in orde, dan ontvang je digitaal een bewijs van deelname. De online e-learnings zijn een eerste opstap naar branchediploma’s.

Afstandsleren

Ook voor scholen heeft SVH een gratis aanbod. Variërend van een inspiratiebox met handvatten om afstandslessen te organiseren tot ook het gratis openstellen van de e-learning voor scholen die niet met SVH Horecatalent werken en gratis toegang tot de digitale theorieboeken. “Met man en macht werken we door om het leren gaande te houden. Met dank aan de MBO Raad hebben alle scholen de kans om in deze moeilijke periode gratis met SVH Horecatalent te werken”, aldus Eshuis.

Bron: SVH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Top 3 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 bekend

Verkiezing - Donderdag 1 december maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top 3 van de wedstrijd staan. De leerbedrijven die gaan strijden voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023, zijn in willekeurige volgorde: De Hof uit Renswoude, De Werf uit Veere en ’t Voorhuys uit Emmeloord.

Lees bericht


Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan te duur

Analyse – Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan te duur geworden. Jongeren kiezen daarom vaker voor een alternatief om uit eten te gaan, zoals het laten bezorgen van een maaltijd, of zelf koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een analyse van de markt.

Lees bericht

KHN: ‘TEK-regeling moet toegankelijker worden’

Actie – De TEK-regeling voor horecaondernemers moet verbeteren en de toetredingsdrempels voor bedrijven moeten fors omlaag. Dat is de mening van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) omdat zij zien dat veel ondernemers de hogere kosten niet kunnen doorberekenen aan de gast.

Lees bericht

ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Lees bericht


KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht

‘Ondanks herstel wacht horeca onzekere winter’

Analyse - Het herstel van de leisure- en horecamarkt sinds corona is groot. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 wordt zelfs beter gepresteerd, volgens een analyse van de Rabobank. Maar ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Veel ondernemers zullen te maken krijgen met koopkrachtproblemen bij de consument, stijgende inkoopprijzen en hogere kosten.

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid