50.000 euro voor Kinderen van de Voedselbank van Kwalitaria


Namens de 130 Kwalitaria-ondernemers kon er een cheque van 50.000 euro worden gedoneerd aan Stichting Kinderen van de Voedselbank

Schenking – Met haar kindermenu maakt cafetariaformule Kwalitaria niet alleen kinderen bij Kwalitaria blij, maar ook kinderen die in armoede leven. Van elk verkocht kindermenu gaat er namelijk ook een donatie naar Stichting Kinderen van de Voedselbank. Zo kon het dat de 130 Kwalitaria ondernemers 50.000 euro konden overhandigen aan de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Kwalitaria verzamelt al anderhalf jaar met de Kwalibox, zoals het Kwalitaria kindermenu wordt genoemd, geld in voor Stichting Kinderen van de Voedselbank. “We vinden het als grote formule belangrijk om ons maatschappelijke gezicht te laten zien”, aldus Maaike Huibers, die namens formulehuis FFC de cheque uitreikte. “We zien veel kinderen in onze vestigingen, maar beseffen ons dat niet iedereen die mogelijkheid heeft. Het is mooi om met deze bijdrage iets voor deze groep kinderen in Nederland te kunnen betekenen.”

Maurice van de Ven, die de stichting in 2013 samen met zijn vrouw oprichtte, is blij met de ontvangen cheque: “Het is een fantastisch bedrag, dat zeker in deze tijd goed van pas komt. Het aantal aanvragen voor onze kleding- en verjaardagspakketten is de afgelopen tijd gestegen, terwijl veel acties om geld in te zamelen tijdens de coronaperiode niet door konden gaan. Wij zijn alle Kwalitaria vestigingen dan ook enorm dankbaar.”

Met het bedrag kan de stichting zo’n 1000 kinderen een leuke verjaardag bezorgen. “Eén op de negen kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens”, aldus Maurice. “En 40.000 daarvan dusdanig dat ze zijn aangesloten bij de voedselbank.

Bron: Kwalitaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKwalitaria neemt franchiseformule Burger Business over

Overname - Per 1 januari 2023 is Kwalitaria de nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business. De formule, die in 2015 is opgericht door jeugdvrienden Valentijn Prince en Daan van Loon, richt zich op het bezorgen van ambachtelijk bereide premium burgers. De formule telt vier vestigingen, in Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen. Januari 2023 wordt de eerste pilot gestart in Tilburg waar het beste van...

Lees bericht

Jonge ondernemer opent Kwalitaria Beren in Groningen

Formulenieuws – Voor de jonge ondernemer Sije Veenstra (26) is zijn droom, een eigen cafetaria, uitgekomen. Woensdag opende hij de deuren van Kwalitaria Beren in Groningen. Na een grote verbouwing staan hij met zijn team klaar om alle buurtbewoners te bedienen.

Lees bericht

‘Viswinkel’ in Dokkum wordt Kwalitaria De Leckerbeck

Formulenieuws – Winkel De Leckerbeck is al lange tijd een begrip in de Friese plaats, maar na 15 jaar hielden de bestaande ondernemers ermee op. Het ondernemersechtpaar Gerard en Marijke Dijkstra zag mogelijkheden en vormde de zaak om naar een Kwalitaria en breidde het assortiment uit met onder andere burgers, maaltijden en belegde broodjes.

Lees bericht


Antonio Stroes verkoopt deel Kwalitaria aan Antea

Formulenieuws – Antonio Stroes, oprichter en aandeelhouder van cafetariaformule Kwalitaria, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan investeringsmaatschappij Antea. Hiermee gaat het cafetariabedrijf een volgende fase in, die zich richt op overnames en ook gericht is op de zakelijke markt.

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid