50.000 euro voor Kinderen van de Voedselbank van Kwalitaria


Namens de 130 Kwalitaria-ondernemers kon er een cheque van 50.000 euro worden gedoneerd aan Stichting Kinderen van de Voedselbank

Schenking – Met haar kindermenu maakt cafetariaformule Kwalitaria niet alleen kinderen bij Kwalitaria blij, maar ook kinderen die in armoede leven. Van elk verkocht kindermenu gaat er namelijk ook een donatie naar Stichting Kinderen van de Voedselbank. Zo kon het dat de 130 Kwalitaria ondernemers 50.000 euro konden overhandigen aan de stichting, die zich inzet tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland.

Kwalitaria verzamelt al anderhalf jaar met de Kwalibox, zoals het Kwalitaria kindermenu wordt genoemd, geld in voor Stichting Kinderen van de Voedselbank. “We vinden het als grote formule belangrijk om ons maatschappelijke gezicht te laten zien”, aldus Maaike Huibers, die namens formulehuis FFC de cheque uitreikte. “We zien veel kinderen in onze vestigingen, maar beseffen ons dat niet iedereen die mogelijkheid heeft. Het is mooi om met deze bijdrage iets voor deze groep kinderen in Nederland te kunnen betekenen.”

Maurice van de Ven, die de stichting in 2013 samen met zijn vrouw oprichtte, is blij met de ontvangen cheque: “Het is een fantastisch bedrag, dat zeker in deze tijd goed van pas komt. Het aantal aanvragen voor onze kleding- en verjaardagspakketten is de afgelopen tijd gestegen, terwijl veel acties om geld in te zamelen tijdens de coronaperiode niet door konden gaan. Wij zijn alle Kwalitaria vestigingen dan ook enorm dankbaar.”

Met het bedrag kan de stichting zo’n 1000 kinderen een leuke verjaardag bezorgen. “Eén op de negen kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens”, aldus Maurice. “En 40.000 daarvan dusdanig dat ze zijn aangesloten bij de voedselbank.

Bron: Kwalitaria/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Kwalitaria’s pop-up store Vegataria sluit de deuren

Formulenieuws - Vegataria, het volledige vegetarische cafetaria van Kwalitaria, sluit per 1 december de deuren. De pop-upstore in Groningen, die sinds afgelopen zomer open was, kende het assortiment van een Kwalitaria maar dan 100% vegetarisch. De ‘vega snack stek’, zoals Vegataria zichzelf presenteerde, werd positief ontvangen, maar kende toch onvoldoende klanten.

Lees bericht

Kwalitaria Prinsenland verkozen tot Kwalitaria van het Jaar

Formulenieuws - Kwalitaria Prinsenland uit Rotterdam mag zich een jaar lang Kwalitaria van het Jaar noemen. Na beoordelingen van een vakjury, mystery visits en een stemronde, werd tijdens de jaarlijkse Ondernemersdag van de cafetariaformule de winnende vestiging van 2023 bekend gemaakt. Trotse ondernemer Gianmarco Tutone nam de gouden bezorgfiets en wisseltrofee in ontvangst.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid