Douwe Egberts opent duurzame koffiedikketel in Joure

Industrie - Douwe Egberts Nederland heeft in Joure een duurzame koffiedik gestookte stoomketel in gebruik genomen. Dankzij deze ketel en het benutten van koffiedik als energiebron realiseert Douwe Egberts jaarlijks een energiebesparing die te vergelijken is met het gasverbruik van 2.000 huishoudens. De Commissaris van de Koning in de Provincie Fryslân, Dhr. J.A. Jorritsma, heeft de stoomketel van Douwe Egberts in Joure tijdens een feestelijke bijeenkomst gisteren officieel in...

Lees bericht

Old Amsterdam en Maaslander winnen SuperiorTaste Awards

Industrie - Old Amsterdam en Maaslander vielen bij de Superior Taste Awards in de prijzen. Old Amsterdam voor de vijfde keer op rij. Old Amsterdam won een Superior Taste Award met drie gouden sterren. Ook Maaslander Jong Belegen won drie gouden sterren, Maaslander Jong en Belegen en Maaslander Jong 30+, Jong Belegen 30+ en Belegen 30+, kregen allen twee gouden sterren en gemiddeld een 8,0 of hoger. De internationale prijs wordt uitgereikt door het...

Lees bericht

Schiphol investeert 1 miljard euro

Luchthavens – Nieuwe voorzieningen voor reizigers; het is één van de concrete doelstellingen van Schiphol. Geld hiervoor wordt er ook vrijgemaakt; 1 miljard euro. Het kabinet praat vandaag over de plannen, zeggen ingewijden. Schiphol en KLM zijn het volgens de bronnen van de NOS eens geworden over een gezamenlijke toekomststrategie die ervoor moet zorgen dat Nederland een toppositie in de luchthavensector behoudt. Investeringen in nieuwe pieren en voorzieningen voor reizigers zijn daarvoor...

Lees bericht


Google presenteert voedingswaarden

  Innovatie – Ook zo benieuwd wat de voedingswaarden zijn van hetgeen je eet? Google biedt  hulp. De site toont nu de voedingswaarde van meer dan 1.000 soorten eten. Door te zoeken met vragen als 'Hoeveel calorieën zitten er in een appel?' of 'Hoeveel koolhydraten zitten in een banaan?' verschijnt er behalve de zoekresultaten een overzicht met de voedingswaarde van het onderwerp van de vraag. De nieuwe optie is onderdeel...

Lees bericht

FSIN ontstemd: CBS opnieuw in de fout

Marktcijfers – Het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) is ontstemd over het feit dat het CBS opnieuw een overschatting van de horecacijfers heeft afgegeven. “Al drie jaar lang presenteert het Centraal Bureau voor de Statistiek een veel rooskleuriger beeld over de horecamarkt dan de werkelijkheid aangeeft en elke ondernemer en onderneming dagelijks aan den lijve ondervindt”, aldus het FSIN. In het eerste kwartaal van 2013 heeft de horeca 1,7 procent minder omzet behaald dan...

Lees bericht

CBS en FSIN/Foodstep snel weer om tafel

(UPDATE) Marktcijfers – Het gekissebis tussen het CBS en het Foodservice Instituut Nederland (FSIN) en onderzoekbureau Foodstep over de kwartaalontwikkelingen binnen de totale foodservicesector is niet nieuw en speelt al tweeënhalf jaar. Partijen zitten binnenkort weer om de tafel. Ook bij de recente cijfers (zie bericht elders op deze webstite) is er sprake van een volledig verschillende beschrijving van de actuele ontwikkelingen. Volgens het FSIN geeft het Centraal Bureau voor...

Lees bericht

Directeur Makro de laan uit vanwege tegenvallende omzetten

Groothandel – Directeur Jean-Pierre Bienfait van Makro Nederland is de laan uitgestuurd vanwege tegenvallende omzetten. In food kan de groothandel de concurrentie niet aan met bestaande supermarktketens. Dit meldt Distrifood. Volgens het vakblad kampt Makro met een licht tegenvallende omzet. Zo verliest de groothandel in food de concurrentie met bestaande supermarktketens. Bijna 60 procent van de omzet komt uit food. Bienfait trad in januari 2010 aan en moest Makro Nederland uit het slop...

Lees bericht

Gastvrij Rotterdam in teken van duurzaamheid

Beurs - Gastvrijheid, beleving en kwaliteit. Daar draait het om bij de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam, die op 23, 24 en 25 september 2013 in Ahoy Rotterdam wordt gehouden. Met het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen krijgt ook ‘duurzaam ondernemen’ volop aandacht. In samenwerking met Green Leisure (Group) organiseert Gastvrij Rotterdam het 'Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen. Dit inspiratieplein staat volledig in het teken van eerlijke, Fair Trade, biologische, lokale- en streekproducten (ook non-food). Partijen...

Lees bericht

FrieslandCampina zet nieuwe stappen in verduurzaming eigen zuivelketen

Industrie - FrieslandCampina heeft het afgelopen jaar nieuwe stappen gezet die moeten bijdragen aan de verduurzaming van de zuivelketen. Dat meldt het bedrijf vandaag in haar MVO-jaarverslag. Zo werd er minder suiker en zout gebruikt in producten, verbeterde de energie-efficiëntie in de productievestigingen met 4%, werden er nieuwe initiatieven gestart voor steun aan kleine boeren in Azië en Afrika in het kader van het Dairy Development Programme en het partnerschap...

Lees bericht

VHVG krijgt nieuwe naam en nieuw logo

Koepelorganisatie - De VHVG gaat vanaf vandaag verder met een nieuwe naam: Hospitality Management Nederland. De nieuwe naam sluit beter aan bij de ontwikkelingen in de markt en bij de functies van de verenigingsleden. De nieuwe naam is evenals het nieuwe logo gepresenteerd tijdens het Jubileumcongres ter ere van het 30-jarig bestaan van de vereniging. De bijeenkomst in het Inntel Hotel in Zaandam was tevens het decor voor de Annual...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid