AB InBev steunt horeca opnieuw met huurkwijtschelding


Steun - Bierbrouwerij AB InBev gaat horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren opnieuw steunen met huurkwijtschelding. Voor de maanden november, december en januari neemt de brouwer een kwart van de huur voor eigen rekening.

Het gaat om totaal zo’n 700 horecabedrijven. Bierbrouwerij AB InBev is zelf geen eigenaar van de panden, maar verhuurt panden onder die zij op haar beurt weer huurt van vastgoedeigenaren. De brouwer van onder meer Bud, Hertog Jan, Leffe en Jupiler roept vastgoedeigenaren die aan horecaondernemers verhuren op om ook bij te dragen. Een oproep die eerder ook was gedaan door het kabinet.

In april en mei 2020 schold AB InBev ook al huur kwijt aan horecaondernemers die een pand bij de brouwerij huren. Ook kondigt de brouwer aan volle tanks met bier kosteloos retour te halen en te vervangen door vers bier. De steunmaatregelen komen bovenop andere steunmaatregelen die de brouwer al nam, zoals kosteloos retourhalen van aangebroken tankbier.

Bron: AB INBev/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Bijna twee derde Nederlanders vindt uit eten gaan te duur

Analyse – Bijna twee derde van de Nederlanders vindt uit eten gaan te duur geworden. Jongeren kiezen daarom vaker voor een alternatief om uit eten te gaan, zoals het laten bezorgen van een maaltijd, of zelf koken. Dat meldt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een analyse van de markt.

Lees bericht


ING: Horeca laat gematigd positief beeld zien in 2023

Analyse - De horeca maakt dit jaar een grote inhaalslag met een verwachte volumegroei van rond de 30%. Desondanks is de horeca eind 2022 qua volume nog altijd niet terug op het pre-coronaniveau van eind 2019. De vooruitzichten voor de sector voor 2023 zijn gematigd positief met een volumegroei van circa 5%.

Lees bericht

KHN-leden pakken met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedselverspilling. Door een samenwerking met antiverspillingsplatform Too Good To Go, maakt KHN het voor hun leden heel eenvoudig om zich in te zetten tegen voedselverspilling.

Lees bericht

‘Ondanks herstel wacht horeca onzekere winter’

Analyse - Het herstel van de leisure- en horecamarkt sinds corona is groot. Vergeleken met dezelfde periode in 2019 wordt zelfs beter gepresteerd, volgens een analyse van de Rabobank. Maar ondanks dit goede herstel moet de sector zich klaar maken voor een onzekere winter. Veel ondernemers zullen te maken krijgen met koopkrachtproblemen bij de consument, stijgende inkoopprijzen en hogere kosten.

Lees bericht



Tour Culinair viert 40-jarig jubileum op Mallorca

Jubileum – Tour Culinair, een horecanetwerkgroep waar ondernemers elkaar al fietsend inspireren, had onlangs het 40-jarig jubileum. Om het te vieren vertrok de groep van 1 tot en met 4 oktober naar het fietseiland Mallorca. Het weekend stond in het teken van bezoeken aan inspirerende horecaconcepten, gecombineerd met twee zware fietsritten op het bergachtige Spaanse eiland.

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid