AB InBev steunt horeca opnieuw met huurkwijtschelding


Steun - Bierbrouwerij AB InBev gaat horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren opnieuw steunen met huurkwijtschelding. Voor de maanden november, december en januari neemt de brouwer een kwart van de huur voor eigen rekening.

Het gaat om totaal zo’n 700 horecabedrijven. Bierbrouwerij AB InBev is zelf geen eigenaar van de panden, maar verhuurt panden onder die zij op haar beurt weer huurt van vastgoedeigenaren. De brouwer van onder meer Bud, Hertog Jan, Leffe en Jupiler roept vastgoedeigenaren die aan horecaondernemers verhuren op om ook bij te dragen. Een oproep die eerder ook was gedaan door het kabinet.

In april en mei 2020 schold AB InBev ook al huur kwijt aan horecaondernemers die een pand bij de brouwerij huren. Ook kondigt de brouwer aan volle tanks met bier kosteloos retour te halen en te vervangen door vers bier. De steunmaatregelen komen bovenop andere steunmaatregelen die de brouwer al nam, zoals kosteloos retourhalen van aangebroken tankbier.

Bron: AB INBev/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

burgerme lanceert nieuw virtueel merk YAY FRY-DAY

Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.

Lees bericht


CrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden

Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.

Lees bericht

Udo Delfgou nieuwe algemeen directeur KHN

Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.

Lees bericht



Instock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel

Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid