AB InBev steunt horeca opnieuw met huurkwijtschelding


Steun - Bierbrouwerij AB InBev gaat horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren opnieuw steunen met huurkwijtschelding. Voor de maanden november, december en januari neemt de brouwer een kwart van de huur voor eigen rekening.

Het gaat om totaal zo’n 700 horecabedrijven. Bierbrouwerij AB InBev is zelf geen eigenaar van de panden, maar verhuurt panden onder die zij op haar beurt weer huurt van vastgoedeigenaren. De brouwer van onder meer Bud, Hertog Jan, Leffe en Jupiler roept vastgoedeigenaren die aan horecaondernemers verhuren op om ook bij te dragen. Een oproep die eerder ook was gedaan door het kabinet.

In april en mei 2020 schold AB InBev ook al huur kwijt aan horecaondernemers die een pand bij de brouwerij huren. Ook kondigt de brouwer aan volle tanks met bier kosteloos retour te halen en te vervangen door vers bier. De steunmaatregelen komen bovenop andere steunmaatregelen die de brouwer al nam, zoals kosteloos retourhalen van aangebroken tankbier.

Bron: AB INBev/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Vermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht

Combinatie TAPP en Heineken geeft horecabedrijf insights

Insights - TAPP en bierbrouwer Heineken gaan samenwerken. Het bedrijf dat data verzamelt voorziet Nederlandse horecaondernemers van inzichten op basis van verkoopdata waarmee zij hun bedrijf beter kunnen laten aansluiten op de markt. Door de samenwerking komt de informatie van de scale-up op grote schaal beschikbaar.

Lees bericht


© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid