AB InBev wil horeca steunen met huurkorting


Ondersteuning - Bierbrouwerij AB InBev wil horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren steunen met huurkortingen. De brouwer zet in op 67% kwijtschelding van de huurbetaling voor de maanden april en mei.

De brouwer bezit zelf geen panden, maar wil voor de hurende ondernemers wel het gesprek aangaan met de pandeigenaren. Omdat AB InBev deze panden onderverhuurd aan de ondernemers heeft de brouwer wel invloed op de pandeigenaren. Maar om de ondernemers daadwerkelijk te helpen, is zij wel afhankelijk van de medewerking van vastgoedeigenaren. De brouwer roept vastgoedeigenaren die nog niet akkoord zijn gegaan daarom op dit alsnog te doen. Volgens AB InBev leverende pandeigenaren op die manier een belangrijke bijdrage om horecaondernemers door de crisis heen te helpen.

1/3e verdeling

Mark Hanssen, Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev: “We vinden dat de pijn van de crisis in de horecaketen eerlijk moet worden verdeeld, waarbij iedereen verantwoordelijkheid neemt. Daarom gaven we onze huurders eerder al uitstel van betaling om samen naar een oplossing te zoeken. Die is nu gevonden. Wij stellen voor dat zowel de horecaondernemer, vastgoedeigenaar, als wijzelf 1/3e van de huur nemen voor april en mei 2020. Dat betekent dat we voor al onze horecarelaties die een huurconstructie bij ons hebben, oftewel ruim 700 horecarelaties, 67% kwijtschelding van de huur plaatsvindt.”

Meer Lucht

Op die manier wordt de horeca meer lucht geboden tijdens de sluitingsperiode. Volgens AB InBev  hebben al veel pandeigenaren ingestemd met het voorstel. “We roepen vastgoedeigenaren die nog niet akkoord zijn gegaan op dit alsnog te doen en vragen horecaondernemers het voorstel te omarmen, want alleen samen kunnen we de horeca door de crisis heen helpen”, aldus Hansen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht




CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid