AB InBev wil horeca steunen met huurkorting
Ondersteuning - Bierbrouwerij AB InBev wil horecaondernemers die een pand bij de brouwer huren steunen met huurkortingen. De brouwer zet in op 67% kwijtschelding van de huurbetaling voor de maanden april en mei.
De brouwer bezit zelf geen panden, maar wil voor de hurende ondernemers wel het gesprek aangaan met de pandeigenaren. Omdat AB InBev deze panden onderverhuurd aan de ondernemers heeft de brouwer wel invloed op de pandeigenaren. Maar om de ondernemers daadwerkelijk te helpen, is zij wel afhankelijk van de medewerking van vastgoedeigenaren. De brouwer roept vastgoedeigenaren die nog niet akkoord zijn gegaan daarom op dit alsnog te doen. Volgens AB InBev leverende pandeigenaren op die manier een belangrijke bijdrage om horecaondernemers door de crisis heen te helpen.
1/3e verdeling
Mark Hanssen, Horecadirecteur van Bierbrouwerij AB InBev: “We vinden dat de pijn van de crisis in de horecaketen eerlijk moet worden verdeeld, waarbij iedereen verantwoordelijkheid neemt. Daarom gaven we onze huurders eerder al uitstel van betaling om samen naar een oplossing te zoeken. Die is nu gevonden. Wij stellen voor dat zowel de horecaondernemer, vastgoedeigenaar, als wijzelf 1/3e van de huur nemen voor april en mei 2020. Dat betekent dat we voor al onze horecarelaties die een huurconstructie bij ons hebben, oftewel ruim 700 horecarelaties, 67% kwijtschelding van de huur plaatsvindt.”
Meer Lucht
Op die manier wordt de horeca meer lucht geboden tijdens de sluitingsperiode. Volgens AB InBev hebben al veel pandeigenaren ingestemd met het voorstel. “We roepen vastgoedeigenaren die nog niet akkoord zijn gegaan op dit alsnog te doen en vragen horecaondernemers het voorstel te omarmen, want alleen samen kunnen we de horeca door de crisis heen helpen”, aldus Hansen.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
burgerme lanceert nieuw virtueel merk YAY FRY-DAY
Formulenieuws - burgerme heeft de lancering aangekondigd van een virtuele merk: YAY FRY-DAY. Het virtuele merk is gericht op gefrituurde kip biedt de franchisenemers de kans twee merken vanuit één keuken de exploiteren, waardoor er een breder publiek kan worden bereikt. De komst van het nieuwe merk wordt gemeld door de Nationale Franchise Gids.
Lees berichtCrowdAboutNow groeit 50% in eerste zes maanden
Financiering - Crowdfunding platform CrowdAboutNow, dat het kleinbedrijf financiert met behulp van hun klanten en fans, heeft in het eerste halfjaar van 2024 11 miljoen gefinancierd. Dit is een record voor het platform en een groei van 50% ten opzichte van vorig jaar. Dat meldt het financieringsplatform maandag in een bericht.
Lees berichtUdo Delfgou nieuwe algemeen directeur KHN
Benoeming - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten dat Udo Delfgou per 1 oktober aantreedt als de nieuwe algemeen directeur van de branchevereniging voor de horeca. Hij volgt in die functie Dirk Beljaarts op, die recent benoemd is in het huidige kabinet als minister van Economische Zaken. Delfgou heeft veel bestuurlijke ervaring.
Lees berichtDe Eetgemak Groep en TotaalVERS bundelen krachten
Samenwerking – Maaltijdenproducent De Eetgemak Groep en TotaalVERS, gespecialiseerd in het leveren van een totaalpakket aan eten en drinken, bundelen hun krachten. Doel van de samenwerking is de dienstverlening naar afnemers verder verbeteren.
Lees berichtInstock redt in 10 jaar tijd 3 miljoen kilo voedsel
Voedselverspilling - Instock viert dit jaar het tienjarig bestaan. Sinds de oprichting in 2014 heeft Instock zich niet alleen ontwikkeld van een restaurantconcept tot een duurzame horeca groothandel (InstockMarket), maar heeft ook een indrukwekkende 3 miljoen kilo voedsel gered van verspilling.
Lees berichtChef’s table ‘Taste of Horecava by Gault&Millau’
Vakbeurzen - In samenwerking met de culinaire gids Gault&Millau organiseert Horecava een Chef’s Table, waarbij topchefs hun vaardigheden tonen aan een select gezelschap van horecaprofessionals.
Lees bericht