Ad Jansen (Suiker Unie) wint eerste FNLI Award
Verkiezing - Tijdens de Jaarbijeenkomst van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) werd de eerste FNLI Award uitgereikt aan Ad Jansen van Suiker Unie. De prijs is een uitdrukking van waardering voor een initiatief uit de levensmiddelensector op het gebeid van transparantie, gezondheid, duurzaamheid of voedselveiligheid. Ad Jansen, stafmedewerker Logistiek bij de Suiker Unie, kreeg zijn prijs voor zijn rol en inzet bij het initiatief ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’. Suiker Unie produceert groen gas door in eigen biomassavergisters suikerbietenresten te vergisten. Jansen is de drijvende kracht achter de geoptimaliseerde toepassing van het groene gas in het bulktransport: eind 2019 rijden er al zeven trucks op 100% eigen groen gas naar de klant. Vanuit zijn hart voor duurzaamheid heeft hij, volgens een jury, zowel interne als externe partijen weten te verbinden aan het initiatief en brede samenwerking in de logistieke keten gerealiseerd. Jansen was met zijn initiatief één van drie genomineerden, maar kreeg van het publiek in zaal uiteindelijk de meeste stemmen. De twee andere, door een vakjury, genomineerden waren het team van Lipton bij Unilever, voor de ontwikkeling van een duurzame fles, gekoppeld aan een traject van afvalreductie en Kees den Uijl van Euroma, die een stoomprocedé had ontwikkeld om kruiden te schonen van ongewenste stoffen. De awarduitreiking was het slotstuk van een jaarbijeenkomst met meer dan 300 bezoekers uit de industrie, politiek, de agri-food sector en andere stakeholders. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Dutch Food Week. Bron: @FoodClicks Verkiezing - Tijdens de Jaarbijeenkomst van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI) werd de eerste FNLI Award uitgereikt aan Ad Jansen van Suiker Unie. De prijs is een uitdrukking van waardering voor een initiatief uit de levensmiddelensector op het gebeid van transparantie, gezondheid, duurzaamheid of voedselveiligheid. Ad Jansen, stafmedewerker Logistiek bij de Suiker Unie, kreeg zijn prijs voor zijn rol en inzet bij het initiatief ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’. Suiker Unie produceert groen gas door in eigen biomassavergisters suikerbietenresten te vergisten. Jansen is de drijvende kracht achter de geoptimaliseerde toepassing van het groene gas in het bulktransport: eind 2019 rijden er al zeven trucks op 100% eigen groen gas naar de klant. Vanuit zijn hart voor duurzaamheid heeft hij, volgens een jury, zowel interne als externe partijen weten te verbinden aan het initiatief en brede samenwerking in de logistieke keten gerealiseerd. Jansen was met zijn initiatief één van drie genomineerden, maar kreeg van het publiek in zaal uiteindelijk de meeste stemmen. De twee andere, door een vakjury, genomineerden waren het team van Lipton bij Unilever, voor de ontwikkeling van een duurzame fles, gekoppeld aan een traject van afvalreductie en Kees den Uijl van Euroma, die een stoomprocedé had ontwikkeld om kruiden te schonen van ongewenste stoffen. De awarduitreiking was het slotstuk van een jaarbijeenkomst met meer dan 300 bezoekers uit de industrie, politiek, de agri-food sector en andere stakeholders. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de Dutch Food Week. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Unilever zet merken Magnum en Ben & Jerry’s in de etalage
IJsdivisie - Unilever wil de ijsjesafdeling, waar de merken Magnum en Ben & Jerry's onder vallen, van de hand doen. Het levensmiddelenbedrijf is van mening dat de ijsdivisie met een andere eigenaar beter in staat is om te groeien.
Lees berichtUnilever benoemt Heiko Schipper tot president Nutrition
Benoeming - Heiko Schipper wordt de nieuwe ‘president nutrition’ bij Unilever. Hij is daarmee de opvolger van Hanneke Faber, die enkele maanden geleden bij Unilever opstapte om bij Logitech aan de slag te gaan.
Lees berichtUnilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank
Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.
Lees berichtUnilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen
IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.
Lees berichtSuikergehalte Lipton in tien jaar tijd gehalveerd
Frisdranken - Het suikergehalte in het ijsthee assortiment van Lipton is in tien jaar tijd met 53% meer dan gehalveerd. Daarnaast kiest de consument ook bewust voor suikervrij of een frisdrank laag in suikers.
Lees berichtSuccesvolle pop-up Ben & Jerry’s Chunky Experience
Pop-up – De twee weekenden dat de Ben & Jerry’s Chunky Experience was geopend, hebben het gewenste resultaat gegeven: menig ijsliefhebber wist de weg te vinden naar de tijdelijke locatie in de Hofbogen in Rotterdam om de wereld van chunks en swirls te proberen. Het tweede weekend zelfs 1200 mensen.
Lees bericht