AH zet langste gourmettafel van Nederland neer


Gourmetten – Afgelopen weekend dekte Albert heijn de langste gourmettafel van Nederland op de Vismarkt in Groningen. Meer dan 500 mensen kwamen zondag samen voor de feestelijke gourmetgerechten. De gourmettafel was tevens de viering van de Nationale Gourmetdag, voortaan op 16 december, en de start van gourmetbijeenkomsten die zo’n 200 winkels tot aan kerst initiëren. Een derde van de Nederlanders gourmet rond en met kerst. En hoewel dit jaar Nederland qua tafelsetting vooral kiest voor een meergangendiner (52%), staat het gourmetten nog altijd op de tweede plaats (34%), gevolgd door een diner in tapasvorm (18%) en steengrillen (8%). Gourmetten is al jaren populair concludeert initiatiefnemer Albert  Heijn, die PanelWizard onderzoek liet uitvoeren. En het gourmetten wordt blijkbaar van generatie op generatie overgedragen. Dit jaar zetten vooral jongeren onder de 30 hun gourmetstel op tafel (44%). Maar ook andere trends worden gesignaleerd. Shared dining is en blijft hot. Deze trend biedt dat er voor ieder wat wils op tafel staat. Van jong tot oud kan variëren met wat ze op hun bord leggen. Gourmetten blijft in Nederland met afstand de populairste vorm van shared dining. Populair bij de gourmetsessie dit jaar? Naast miniburgers en visspiesjes, ook Aziatische zalm met wasabimayonaise of aspergetips met citroenolie.   Resto VanHarte en Voedselbank Voor het neerzetten van de langste gourmettafel in Groningen heeft Albert Heijn samengewerkt met Resto VanHarte. Een horeca-initiatief dat zich inzet om sociaal isolement onder de aandacht te brengen en buurtgenoten kansen biedt elkaar beter leren kennen. Voor de gourmettafel werden daarom de gasten van Resto VanHarte uitgenodigd om samen te komen gourmetten. Omdat Albert Heijn ook voedselverspilling wil voorkomen, doneerde het supermarktbedrijf de producten die over zijn (en waarvan de voedselveiligheid is gewaarborgd) aan de Voedselbank Groningen. Bron: AH/@FoodClicks Gourmetten – Afgelopen weekend dekte Albert heijn de langste gourmettafel van Nederland op de Vismarkt in Groningen. Meer dan 500 mensen kwamen zondag samen voor de feestelijke gourmetgerechten. De gourmettafel was tevens de viering van de Nationale Gourmetdag, voortaan op 16 december, en de start van gourmetbijeenkomsten die zo’n 200 winkels tot aan kerst initiëren. Een derde van de Nederlanders gourmet rond en met kerst. En hoewel dit jaar Nederland qua tafelsetting vooral kiest voor een meergangendiner (52%), staat het gourmetten nog altijd op de tweede plaats (34%), gevolgd door een diner in tapasvorm (18%) en steengrillen (8%). Gourmetten is al jaren populair concludeert initiatiefnemer Albert  Heijn, die PanelWizard onderzoek liet uitvoeren. En het gourmetten wordt blijkbaar van generatie op generatie overgedragen. Dit jaar zetten vooral jongeren onder de 30 hun gourmetstel op tafel (44%). Maar ook andere trends worden gesignaleerd. Shared dining is en blijft hot. Deze trend biedt dat er voor ieder wat wils op tafel staat. Van jong tot oud kan variëren met wat ze op hun bord leggen. Gourmetten blijft in Nederland met afstand de populairste vorm van shared dining. Populair bij de gourmetsessie dit jaar? Naast miniburgers en visspiesjes, ook Aziatische zalm met wasabimayonaise of aspergetips met citroenolie.   Resto VanHarte en Voedselbank Voor het neerzetten van de langste gourmettafel in Groningen heeft Albert Heijn samengewerkt met Resto VanHarte. Een horeca-initiatief dat zich inzet om sociaal isolement onder de aandacht te brengen en buurtgenoten kansen biedt elkaar beter leren kennen. Voor de gourmettafel werden daarom de gasten van Resto VanHarte uitgenodigd om samen te komen gourmetten. Omdat Albert Heijn ook voedselverspilling wil voorkomen, doneerde het supermarktbedrijf de producten die over zijn (en waarvan de voedselveiligheid is gewaarborgd) aan de Voedselbank Groningen. Bron: AH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid