Ahold Delhaize wil voedselverspilling met de helft verminderen
Voedselverspilling - Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, heeft aangekondigd dat het in 2030 de voedselverspilling met 50 procent wil verminderen. In 2020 wil het bedrijf de voedselverspilling al met 20 procent tegen gaan. De doelstelling van het concern moet wereldwijd gerealiseerd worden en geldt niet alleen voor de Albert Heijn-winkels. De plannen maken onderdeel uit van een initiatief waarin 10 grote retailbedrijven samenwerken, die allemaal zijn aangesloten bij het World Resources Institute. Vanuit dit initiatief willen zij serieus stappen te zetten met voedselverspilling, samen met een aantal belangrijke toeleveranciers. Ahold Delhaize heeft hierbinnen een voortrekkersrol op zich genomen en komt nu in het kader van de Klimaatweek in New York met de plannen naar buiten. Frans Muller, President en CEO van Ahold Delhaize laat weten als internationaal bedrijf al veel te hebben gedaan aan het terugdringen van voedselverspilling, maar wil nog meer vaart maken op dat terrein. “Het verminderen van voedselverspilling ziet hij als belangrijk onderdeel van de wereldwijde strategie.” Het bedrijf wil de voedselverspilling op allerlei manieren tegengaan. Door inzet van slimmere logistiek, maar ook betere bestelmethoden en verpakkingen. Ook het schenken van voedsel van mensen in nood gaat onderdeel uitmaken van de plannen. Bron: @FoodClicks Voedselverspilling - Ahold Delhaize, het moederbedrijf van Albert Heijn, heeft aangekondigd dat het in 2030 de voedselverspilling met 50 procent wil verminderen. In 2020 wil het bedrijf de voedselverspilling al met 20 procent tegen gaan. De doelstelling van het concern moet wereldwijd gerealiseerd worden en geldt niet alleen voor de Albert Heijn-winkels. De plannen maken onderdeel uit van een initiatief waarin 10 grote retailbedrijven samenwerken, die allemaal zijn aangesloten bij het World Resources Institute. Vanuit dit initiatief willen zij serieus stappen te zetten met voedselverspilling, samen met een aantal belangrijke toeleveranciers. Ahold Delhaize heeft hierbinnen een voortrekkersrol op zich genomen en komt nu in het kader van de Klimaatweek in New York met de plannen naar buiten. Frans Muller, President en CEO van Ahold Delhaize laat weten als internationaal bedrijf al veel te hebben gedaan aan het terugdringen van voedselverspilling, maar wil nog meer vaart maken op dat terrein. “Het verminderen van voedselverspilling ziet hij als belangrijk onderdeel van de wereldwijde strategie.” Het bedrijf wil de voedselverspilling op allerlei manieren tegengaan. Door inzet van slimmere logistiek, maar ook betere bestelmethoden en verpakkingen. Ook het schenken van voedsel van mensen in nood gaat onderdeel uitmaken van de plannen. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen
Voedselverspilling – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.
Lees berichtHalf-om-half gehakt bij AH voortaan ook met rund en kip
Duurzaamheid – Binnen twee weken komt Albert Heijn met gehakt, worstjes en hamburgers die bestaan uit vlees gemengd van kippenvlees en rundvlees. Die producten hebben niet alleen minder CO2-uitstoot, maar worden ook goedkoper aangeboden in de winkels. De supermarktketen maakte de innovatie bekend tijdens de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.
Lees berichtAH en Holland Food Service gaan samenwerken in de zorg
Samenwerking - Albert Heijn Zakelijk en Holland Food Service hebben elkaar gevonden in het bedienen van de zorg op het gebied van eten en drinken. Door elkaars capaciteiten te versterken willen zij een nieuwe standaard creëren in de zorg.
Lees berichtWouter Kolk vertrekt bij Ahold Delhaize
Persoonlijk - Wouter Kolk vertrekt aan het eind van dit jaar bij Ahold Delhaize. Kolk is als directeur voor Europa en Indonesië onder meer verantwoordelijk voor Albert Heijn.
Lees berichtMinder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor
Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...
Lees berichtOrbisk bestaat 5 jaar en heeft inmiddels 737.520 kilo voedsel gered
Voedselverspilling - Orbisk, een Nederlandse scale-up die zich inzet voor een duurzamer voedselsysteem, bestaat vijf jaar. Het jubileum wordt gevierd met de lancering van een Impact Report. Uit dit eerste rapport blijkt onder andere dat Orbisk wereldwijd 737.520 kilo voedsel heeft gered uit de afvalbak, wat neerkomt op zo'n 1,6 miljoen maaltijden.
Lees bericht