Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop


Testopstelling van de servicebalie bij Jumbo waar gestopt is met de verkoop van tabak

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Jumbo laat weten dat de servicebalie in de huidige vorm weinig bestaansrecht heeft zonder tabak. Toch vindt het supermarktbedrijf het wel belangrijk dat de klant een herkenbare plek in de winkel heeft waar zij altijd terecht kan. Daarom wordt er een servicepunt bij de zelfservicekassa’s ingericht, waar altijd iemand van het winkelpersoneel aanwezig is om te helpen. Het ombouwen van een service balie naar een servicepunt doet Jumbo met reeds geplande verbouwingen.

Jumbo bekijk per locatie of al eerder dan 1 juli kunnen is over te schakelen op het nieuwe servicepunt ter vervanging van de servicebalie. Of de winkel daarvoor gesloten moet worden is afhankelijk van de locatie. Er worden geen winkels verbouwd om uitsluitend de servicebalie te vernieuwen, zo laat een woordvoeder weten.

Informeren

Jumbo informeert de klanten op verschillende manieren over de stop van verkoop van tabak in de supermarkt vanaf 1 juli dit jaar. Twee weken voorafgaand aan het verbod op de verkoop van tabak plaatsen communicatie op de servicebalie waarop we aangeven dat we per 1 juli stoppen met de verkoop van tabak. “We verwijzen nadrukkelijk niet naar alternatieve verkooppunten. Zo voldoen we aan wet- en regelgeving rondom reclame voor tabak,” aldus een woordvoeder van de Veghelse supermarktketen. Uit eerdere ervaringen van de pilotwinkels blijkt dat persoonlijk contact het meest krachtig is. “We adviseren winkels en ondernemers daarom ook om klanten  die tabak kopen dan ook mondeling te  informeren dat we binnenkort gaan stoppen”.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Albert Heijn gaat inzet servicebalies herzien

Supermarkten - “Albert Heijn heeft nagedacht over de veranderende functie van de serviciebalie, maar hebben we dat goed genoeg gedaan? Nee.”  Dat gaf Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats van AH ruiterlijk toe bij de presentatie van het zevende duurzaamheidsverslag.

Lees bericht


‘Meer dan een kwart consumenten steelt per ongeluk’

Onderzoek – 9% heeft wel eens bewust gestolen uit de supermarkt, bij 27% gebeurt het per ongeluk. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat Q&A Retail heeft gehouden. Dat niet betalen gebeurt vooral bij de zelfscankassa. Reden voor sommige retailers het aantal zelfscankassa’s terug te brengen of de beveiliging op te voeren, maar deze manier van afrekenen heeft...

Lees bericht
Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht

Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid