Albert Heijn start pilot ‘Brood van Gisteren’


Voedselverspilling - In 10 winkels van Albert Heijn in de regio Rotterdam start de supermarktketen vandaag een proef om voedselverspilling verder te verminderen, genaamd 'Brood van Gisteren'.

Brood dat gisteren vers in de winkel is aangeleverd en niet verkocht is op de dag zelf, wordt de volgende dag tot 11.00 uur voor een extra voordelige prijs verkocht. Een half brood kost 0,25 cent, een heel brood en een zak bolletjes 0,50 cent.

In de categorie brood en banket wordt relatief veel verspild, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) . Voor AH een belangrijke reden om met de pilot 'Brood van Gisteren' te starten. De pilot loopt 10 weken.

In 2020 heeft Albert Heijn 7% minder voedsel verspild dan in 2019 (van 5,6 ton naar 5,2 ton per miljoen euro verkocht voedsel). De ambitie van Albert Heijn is de helft minder voedselverspilling in 2030.

Bron: AH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsAH geeft zakelijke klant 10% korting op plantaardig en biologisch

Formulenieuws- Albert Heijn biedt geeft alle zakelijke klanten voortaan standaard 10% korting op alle biologische en AH Terra-producten. Deze laatste is de volledig plantaardige lijn van het eigenmerk. Albert Heijn is de eerste supermarkt in Nederland met een standaardkorting op Bio en AH Terra voor zakelijke klanten.

Lees bericht

InstockMarket ontvangt B Corp-certificering

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Lees bericht

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid