Albert Heijn start pilot ‘Brood van Gisteren’


Voedselverspilling - In 10 winkels van Albert Heijn in de regio Rotterdam start de supermarktketen vandaag een proef om voedselverspilling verder te verminderen, genaamd 'Brood van Gisteren'.

Brood dat gisteren vers in de winkel is aangeleverd en niet verkocht is op de dag zelf, wordt de volgende dag tot 11.00 uur voor een extra voordelige prijs verkocht. Een half brood kost 0,25 cent, een heel brood en een zak bolletjes 0,50 cent.

In de categorie brood en banket wordt relatief veel verspild, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) . Voor AH een belangrijke reden om met de pilot 'Brood van Gisteren' te starten. De pilot loopt 10 weken.

In 2020 heeft Albert Heijn 7% minder voedsel verspild dan in 2019 (van 5,6 ton naar 5,2 ton per miljoen euro verkocht voedsel). De ambitie van Albert Heijn is de helft minder voedselverspilling in 2030.

Bron: AH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNS Stations gaat met 45 AH to go’s voedsel redden

Formulenieuws - Reizigers en omwonenden bij AH to go’s op het station kunnen vanaf deze maand eten redden dat anders weggegooid wordt. Exploitant NS Stations van de AH to go-locaties gaat daarvoor een samenwerking aan met Too Good To Go. Via een app kunnen gebruikers een ‘Magic Box’ bestellen met eten en drinken dat vanwege de houdbaarheidsdatum de volgende...

Lees bericht


Nieuwe fase 3D Food Printing na financiering NWO

Technologie – 3D Food Printing gaat een nieuwe fase in na een financiering van NWO-domein TTW (Toegepaste en Technische Wetenschappen) voor het project PRINTYOURFOOD van de Wageningen Universiteit en de Technische Universiteit Eindhoven. Door het project moet het mogelijk worden om gepersonaliseerd en gezond 3D-geprint voedsel in één poging geslaagd uit de printer te laten komen.

Lees bericht


AH to go opent locatie op Media Park

Formulenieuws - Albert Heijn heeft op 3 mei op het Media Park in Hilversum de deuren geopend van een AH to go winkel. De convenienceshop is op alle dagen geopend voor de medewerkers op het mediapark en de bezoekers. Het assortiment in de winkel is specifiek afgestemd op de bezoekersgroep van het Media Park.

Lees bericht

Albert Heijn start bezorging met LEV’s en cargobikes

Bezorgwagentjes - Albert Heijn wil vanaf 2025 emissievrij boodschappen rondbrengen in de binnensteden en start vanaf vandaag in Amersfoort met het bezorgen met Light Electronic Vehicles (LEV). Binnen twee jaar moeten deze elektrische minibusjes door heel Nederland rijden. In binnenstad van Breda gaat de supermarktketen ook testen met elektrische cargobikes.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid