Albron neemt De Buurtboer over


Overname - Albron heeft De Buurtboer, leverancier van bedrijfslunches overgenomen van de beide oprichtsters. Albron versterkt hiermee haar portfolio aan oplossingen voor eten en drinken op het werk.

De overname is De Buurtboer maakt onderdeel uit van een bredere ambitie van Albron om verder te groeien als foodservice-organisatie die richting geeft aan de markt.

De Buurtboer is in 2010 opgericht door Caroline van der Lande en Nikki Wiesman. Het bedrijf richt zich vanuit twee distributiecentra in Amsterdam en Rotterdam op het leveren van vers en lokaal geproduceerde bedrijfslunches via een abonnementsmodel. De Buurtboer koopt het verse assortiment in bij lokale en ambachtelijke leveranciers en heeft een bedrijfsmodel gericht op het tegengaan van voedselverspilling.

De belangrijkste doelgroep bestaat uit middelgrote bedrijven (10 – 200 medewerkers) in de Randstad, waarbij jonge, creatieve bedrijven de boventoon voeren. Voordat Covid-19 de markt verraste verzorgde De Buurtboer voor meer dan 250 klanten de lunch.

Zelfstandig

Gezien het specifieke karakter van de organisatie en de dienstverlening zal de Buurtboer binnen Albron zelfstandig blijven opereren. Mark Hartmans, Commercieel directeur Albron: “De Buurtboer is in 11 jaar tijd onder jonge, creatieve bedrijven in de Randstad een bekend merk geworden, met zeer hoge klanttevredenheid. Dat koesteren we en gaan we verder uitbouwen. Daarnaast voegen we met de Buurtboer een mooie betaalbare oplossing toe voor onze bestaande klanten. Dit gaat bijdragen aan het verder versterken van ons marktaandeel binnen de markt voor eten en drinken op het werk.”

Bron: Albron/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsInstockMarket ontvangt B Corp-certificering

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Lees bericht


Regionaal project Orbisk ook in Barneveld van start

Voedselverspilling - Alberto’s Italian in Barneveld, partner van cateringplatform Zakelijk Bezorgd, is de tweede locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. De gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen en Barneveld van Regio Foodvalley zetten de komende twee jaar twee Orbisk systemen in voor regionale horeca.

Lees berichtSmaakchef van Albron wint Overall-prijs Innovation Award 2023

Verkiezing – De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn maandag bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersoneel door de bereiding van de warme maaltijd uit handen te nemen. De winnaar van de Horecava Innovation Award is Uhhmami, culinaire plant based boulions in de smaken Vegetable, Chickenis, Oceanish en Beefish.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid