Aldi Australië levert houtgestookte pizza uit automaat


Houtgestookte pizza's uit automaat bij Aldi Australië / Foto bij: Aldi/supplied

Buitenland - Aldi heeft als eerste supermarktketen een robotachtige automaat, die houtgestookte pizza's van restaurantkwaliteit serveert. De automaat in de ALDI Corner Store in North Sydney levert de pizza’s binnen twee minuten.

De pizzamachine wordt ook wel de ‘Pizzabot’ genoemd en kan 450 pizza’s per dag bereiden. De pizza is verkrijgbaar, volgens een bericht op de Australische website 7news.com, in twee varianten, te weten salami en Italiana. De prijs voor de pizza’s bij deze Aldi is $8,99 per stuk, dat is omgerekend 5,78 euro.

Ideale omstandigheden

Omdat de voorkant van de automaat doorzichtig is kan de klant zien hoe de pizza wordt bereid. Om de snelle bereidingstijd te kunnen garanderen zijn de pizza’s voorbereid. De ingrediënten zoals de buffelmozzarella, basilicum, salami zijn veelal lokaal geproduceerd. De pizza's worden gekoeld bewaard in de automaat, waar een precisie-temperatuurregelaar in de Pizzabot regelt dat de pizza binnen enkele minuten in de houtgestookte oven op de juiste eettemperatuur komt. De verwarming van de pizza gebeurt onder de meest ideale omstandigheden, dat de garantie geeft dat de pizza elke keer weer de juiste knapperigheid, smaak en uitstraling heeft, volgens de producent.

Pizza-automaten in Nederland

In Nederland worden ook testen gedaan met pizza’s uit automaten. Zo heeft het Belgische bedrijf PizzaZoid op een drietal locaties pizza-automaten staan. Ook het Groningse bedrijf JPA heeft eerder op een aantal plaatsen geëxperimenteerd met de verkoop van pizza’s via een automaat. Maar deze pizza's werden niet verwarmd via een houtgestookte oven.

Bron: @FoodClicks

Keuze uit twee soorten pizza's Foto's: Aldi/supplied

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes uit naar 14 extra gemeenten

Actie - Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes van Aldi en Jogg. Bij dit programma krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen.

Lees bericht


Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht


Ketenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees bericht



‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid