Aldi test kassaloos winkelen op 18 locaties in Nederland


Kassaloos afrekenen gaat Aldi als test uitbreiden naar 18 locaties

Supermarkt – Samen met partner shopreme en de ALDI Nord Group of Companies test de dicounter de zelfscankassa en de ALDI SCAN&GO-app, waar klanten zelf producten mee kunnen scannen, zonder dat zij voorafgaand zijn geregistreerd. De test worden gedaan in 18 winkels.

Met ALDI SCAN&GO kunnen klanten boodschappen scannen met de smartphone en vervolgens direct in de tas stoppen. De app biedt een overzicht van de gescande producten, de prijzen en het totaalbedrag van de boodschappen. Betaling kan direct in de app of bij de betaalzuil worden gedaan met een pinpas, iDEAL, Apple Pay, Google Pay of credit card.

Naast het gebruik van de ALDI SCAN&GO app kunnen klanten er ook voor kiezen om de boodschappen te scannen en te betalen bij de zelfscankassa. Ook de klassieke standaardkassa’s zijn aanwezig zodat klanten de boodschappen kunnen doen op de manier zoals zij die wensen.

ALDI SCAN&GO en de zelfscankassa maken onderdeel uit van een testreeks in Nederland, waarmee ALDI de best mogelijke opties onderzoekt om boodschappen doen zo makkelijk mogelijk te maken. In het centrum van Utrecht loopt een test waar klanten de boodschappen direct in de tas kunnen stoppen en waarbij bij het verlaten van de winkel wordt afgerekend. Slimme technische middelen houden daar bij welke producten er door de klant worden meegenomen. De betaling loopt daar via betaalpassen en creditcards.

Bron: Aldi/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Kwart supermarktomzet tabak naar tankstations en tabakszaken’

Tankstations - In de eerste vier weken van het jaar is de verkoop van tabak hard gedaald bij de supermarkten, terwijl de tankstations en de tabaks- en gemakszaken de omzet fors zagen toenemen. Volgens cijfers van marktonderzoekbureau Circana lag de omzet bij supermarkten 25% lager. Opvallend want vooralsnog zijn alleen de eigen filialen van Albert Heijn gestopt met de verkoop van...

Lees bericht


Meer onbemande Omise-shops bij parken Molecaten

Leisure - Molecaten campings en vakantieparken slaat de handen ineen met Omise voor de inzet van onbemande parkshops. De eerste onbemande Shop in hun onderlinge samenwerking werd in de zomer van 2023 geopend op Molecaten Park Waterdunen. Deze draait inmiddels zo succesvol dat beide partijen nu verder gaan samenwerken.

Lees bericht

Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees berichtKetenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid