Algemeen directeur Lidl Nederland Koninklijk onderscheiden


Algemeen directeur Lidl Nederland, Marcel Oosterwijk, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Onderscheiding - Algemeen directeur Lidl Nederland, Marcel Oosterwijk, is woensdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze Koninklijke onderscheiding mocht Oosterwijk in ontvangst nemen voor zijn inzet en visie op het gebied van duurzaam ondernemen binnen de Nederlands samenleving.

Marcel Oosterwijk kreeg de onderscheiding opgespeld in de Grote Kerk van Naarden tijdens de traditionele lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag. Deze Koninklijke onderscheiding is aan Oosterwijk toegekend door zijn vooruitstrevende visie op het gebied van duurzaamheid en een gezonde leefstijl. Hiermee heeft hij zich de afgelopen jaren onder andere sterk ingezet om de beweging ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ verder te brengen en verkoopt Lidl sinds oktober 2021 geen tabak en sigaretten meer.

Reacties

Diverse ondernemers die zich inzetten op het gebied van duurzaamheid, reageerden op de verkregen onderscheiding. Maurits Groen, consultant op het gebied van duurzaamheid en medeoprichter van Kipster: “Marcel Oosterwijk, en daarmee ook Lidl, is een absolute voorloper omtrent het gasloos maken van alle filialen, het energieneutraal maken van filialen en distributiecentra en het toepassen van zonnepanelen op alle geschikte daken.” Ruud Zanders, oprichter van Kipster, sluit zich hierbij aan: “Wat ons betreft is Marcel de stille, drijvende kracht achter de verduurzaming die bij Lidl Nederland de laatste jaren heeft plaatsgevonden. Marcel kijkt om zich heen, denkt na over wat er nodig is, overlegt met mensen binnen en buiten zijn organisatie, neemt een beslissing en zet deze vol overgave door.” Tot slot Robert van de Graaf, verslavingsarts en één van de initiatiefnemers achter de Rookvrije Generatie: “Marcel heeft de afgelopen jaren zeer buitengewone inspanningen verricht om het roken van tabak terug te dringen. Hiermee heeft hij wereldwijd visie en leiderschap getoond. Wij feliciteren Marcel van harte met deze bijzondere onderscheiding als bekroning op zijn werk.”

Orde van Oranje-Nassau

De Orde van Oranje-Nassau is ontstaan in 1892. De onderscheiding wordt verleend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

Bron: Lidl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Lidl verlaagt prijzen vezelrijke producten

Supermarkt - Lidl voert een structurele prijsverlaging door op haar vezelrijke producten. De discounter gaat bovendien in samenwerking met het Voedingscentrum werk maken van een gezonde leefstijl met de campagne ‘Zuinig op je lijf? Spaar voor GRATIS producten uit de Schijf van Vijf!’.

Lees bericht


Strandpaviljoens optimistisch over komend seizoen

Strandpaviljoens – De strandpaviljoens langs de Nederlandse kust zijn positief over de omzetten die zij denken te gaan behalen in het seizoen 2023. Zo’n 60 procent van de strandlocaties verwacht een hogere of een gelijkblijvende omzet te realiseren als in 2022. Maar de horecaondernemers langs de kust, maar zijn pessimistisch over de marges.

Lees bericht

HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht

GiG Hard Seltzer wil groeien deze zomer

Introductie – GiG Hard Seltzer timmert dit jaar hard aan de weg met een in Nederland relatief nieuw drankje. Het bruiswater met 4 à 5% alcohol en fruitaroma, is overkomen waaien uit de Verenigde Staten en inmiddels in ons land ook populair. Gig Hard Seltzer wil nu harder groeien in Nederland en trapt daarvoor op Koningsdag 2023 het festivalseizoen af met de introductie van de...

Lees bericht


La Place opent ook tweede vernieuwde locatie binnen HEMA

Formulenieuws – Na Hilversum opende aan de Langestraat 72 in Alkmaar La Place donderdag de tweede vestiging van het vernieuwde restaurantconcept in een Hema. Op deze locatie van La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen...

Lees bericht

Cheque voor Jeugdfonds bij heropening Sligro Alkmaar

Groothandel – Ter gelegenheid van de heropening van de Sligro-vestiging in Alkmaar werd een schenking gedaan aan het Alkmaarse Jeugdfonds Sport & Cultuur. De volledig verbouwde locatie werd dinsdag geopend door Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Sander Koolwijk (vestigingsdirecteur Sligro Alkmaar).

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid